Endelig kan vi lansere hele filmprogrammet til Ramaskrik filmfestival 2022. Vi har allerede lansert 11 filmer, her kommer de siste 14 spillefilmene. Det kommer også et knippe kortfilmer som presenteres senere.

Vikingulv og trøndersk eventyr
Vikingulven får sin første visning med en eksklusiv før-premiere under Ramaskrik. Regissør Stig Svendsen kommer for å vise den første norske varulvfilmen, som skal på kino en knapp måned etter Ramaskrik. Filmen ble presentert under fjorårets festival og er endelig klar for Ramaskrik.
Sønner av Lilith er ung og regional skrekk med røtter i norske folkeeventyr. Det er en energiladet kruttønne med, en god dose nasjonalromantikk, karsk, og en deilig mengde blod. Regissør Henrik Schefte og flere fra produksjonen kommer til Oppdal.

Klassiske regissører
Det er et år med ny film fra klassiske skrekkregissører, og du får se de på det store lerretet under Ramaskrik. David Cronenberg er tilbake med bodyhorror og kjente skuespillere i Cannes-filmen Crimes of the Future. Vår italienske horror-maestro, Dario Argento, er tilbake med i kjent landskap med giallofilmen Dark Glasses

Klassikere
Når vi først er inne på klassisk film og filmregissører så har vi plukket frem et par godbiter. Neil Marshall er i Oppdal, han vil introdusere sin debutfilm Dog Soldiers fra 2002. 
Fryktens sommer eller I know What You Did Last Summer fyller 25 år og det må selvfølgelig feires. Dette er en klassisk slasher satt på slutten av det glade nittitallet med kjente skuespillere som Sarah Michelle Gellar, Jennifer Love Hewitt, Freddie Prinze Jr og Ryan Phillippe.

Tysk og østerrisk film
Vi har ikke vist mange tyskspråklig filmer de åra Ramaskrik har eksistert, men i år har vi to. Family Dinner er et mørkt eventyr fra regissør Peter Hengl, med stigende psykologisk ubehag og slående plottvendinger. Sjangermessig er det en velregissert spillefilmdebut som grenser både til folk- og elevated-horror. Holy Shit! er en kreativ, underholdende og nervepirrende film som ikke sparer på blodet og gørret. Den har et deilig glimt i øyet på en morbid og helsprø måte. Spenningen i filmen er til å ta og føle på, men heldigvis slipper man lukten!

Spansk film x 2
Spania er alltid med på Ramaskrik, så også i år. I You Lie You Die lønner det seg enkelt og greit å snakke sant for å komme seg ut av et escape room. I The Passenger er en gjeng fremmede på taxitur sammen, de tar opp en passasjer de helst ville vært foruten.

Pandemi, kunst og humor
The Harbinger er et friskt pust innen pandemifilmen. Full av spennende, okkulte fantasier og nydelig foto klarer filmen og skremme vettet av oss uten å ty til de helt spektakulære virkemidlene.
A Wounded Fawn tar tak i alt du tror du vet om film og kjønnskonvensjoner og vrir dem til det helt ugjenkjennelige. Filmen oser av fortellerglede og peprer tilskueren med referanser til kunsthistorie og surrealisme.
Deadstream er en nydelig blanding av skrekk og komedie som vekker assosiasjoner til Sam Raimi og Evil Dead 2. Mer trenger man ikke å si. Denne er som skreddersydd til Ramaskrik!

Secret screeening
Til slutt vil vi si minst mulig og mest mulig om en av visningene våre. Tidlig lørdag morgen er det bare å sikre seg en av de 104 plassene i den lille kinosalen. Hva du skal se får dut vite når du sitter i salen. Denne har du ikke sett før!

Her ser du samtlige filmomtaler
Detaljprogrammet blir lansert veldig snart

Fra før har vi lansert følgende filmer:
Leave - Ny norsk skrekk åpner Ramaskrik
Første seks filmer til Ramaskrik
Elveskrekk, zombier og humor
Neil Marshall kommer til Ramaskrik

Her kjøper du festivalpass

Publisert
27. september 2022
Skrevet av