Ramaskrik filmfestival har nordisk premiere på Neil Marshalls nye horrorfilm THE LAIR. Regissør Neil Marshall og hovedrolleinnehaver Charlotte Kirk kommer til Oppdal for å delta på premieren og treffe fansen.

Horrorfans kjenner Marshall for filmer som DOG SOLDIERS(2002), THE DESCENT (2006) og sist THE RECKONING (2020). De to førstnevnte er ubestridte klassikere av 2000-tallet og Marshall har vært på ønskelista til Ramaskrik i årevis.
— Det er en ære for oss å få besøk av en såpass anerkjent regissør som Neil Marshall, sier festivalsjef Morten Haagensen. Vi er alle fans og er stolte av å kunne presentere han for vårt publikum.

Marshall har hele tiden jobbet innen sjangerverden. Etter brakdebuten på første halvdel av 2000-tallet kom både DOOMSDAY (2008) og CENTURION (2010), før han tok turen til TV, hvor han har jobbet på mange store serier. Først på BLACK SAILS før han gjorde to episoder av GAME OF THRONES, hvorav den ene episoden ga han en velfortjent Emmy-nominasjon. Begge episodene han lagde er blant seriens mest anerkjente episoder. Marshall har i tillegg jobbet med seriene WESTWORLD, HANNIBAL og LOST IN SPACE for å nevne noe. Etter mange år i TV vendte han tilbake til kinolerretet i 2019 med HELLBOY og er nå trygt tilbake i horrorgenren med THE LAIR. 

(Charlotte Kirk as Flight Lieutenant Kate Sinclair in Neil Marshall’s THE LAIR, Photo: Réka Valkai)

Charlotte Kirk spiller hovedrollen; Royal Air Force-flygeren Lt. Kate Sinclair som blir skutt ned over Afghanistan. Hun høstet priser og nominasjoner for sin rolle i Marshalls forrige film THE RECKONING, og har flere hovedroller i anerkjente filmer. I 2015 hadde hun en sentral rolle i Lionsgate sci-fi film VICE, der hun spilte mot Bruce Willis. Kirk har også roller i Hollywoodfilmer som OCEANS 8 og HOW TO BE SINGLE. 
— Lt. Sinclair er en kul rolle i en kul film. Kirk må kjempe hardt mot monstre i en gammel sovjetisk forskningstasjon i den Afghanske ørken. THE LAIR er en action/horrorfilm med masse sjarme, gore og glimt i øyet. En skikkelig late night-hit på en skrekkfilmefestival. Veldig gøy for oss at Charlotte Kirk kommer til Oppdal, sier Haagensen.

Ramaskrik pangåpner dermed torsdag 20. oktober med premiere og storslått besøk. Marshall og Kirk blir her torsdagen, men må reise på nye oppdrag allerede dagen etter.
— Det er bare å booke seg inn allerede fra dag en på Ramaskrik 20. – 23. oktober, avslutter Haagensen.

Om THE LAIR:
Når Royal Air Force pilot Lt. Kate Sinclair blir skutt ned over Afghanistan, må hun søke tilflukt i en forlatt bunker under bakken. Hun har kommet over en gammel sovjetisk forskningstasjon der de produserte bilologisike våpen; halvt menneske, halvt aliens som nå vekkes til live!

Portrait photo of Neil Marshall: Elizabeth Caren

Publisert
18. august 2022
Skrevet av