Rafting-skrekk, blodig kjøpsfest, superhelter, franske og sør-amerikanske zombier. Et deilig filmslipp til Ramaskrik 20. - 23. oktober.

Oppdal er kjent for rafting i Driva. La oss håpe det går litt bedre enn for rafterne i den latviske filmen Upurga. Regissør Ugis Olte kommer fra Riga til Ramaskrik for å gi oss elveskrekk. I denne stemningsfulle filmen følger vi turguiden Andrejs, som må passe på en ufordragelig gjeng på reklamefilminnspilling i villmarken. I skogen, på den andre siden av elven, venter en mystisk kraft…Final Cut. Det er sjelden vi ser zombiefilm fra en regissør som har vunnet Oscar for beste regi. Dette er unntaket! Vi er midt i en lavbudsjetts zombiefilm med røtter i en japansk urban legende. Regien er dårlig, skuespillet er amatørmessig og humoren er lavpannet. Men så kommer en helomvending som forvandler det hele til en genial og sjangeroverskridende hybrid av zombiefilm og komedie. 

Den svært fornøyelige Coupez ! aka Final Cut var åpningsfilmen ved årets filmfestival i Cannes og er en nyinnspilling av japanske One Cut of the Dead (2017).

Bruce Campbell er med oss (på lerretet) allerede fra onsdag i Army of Darkness, men er også med som skuespiller og produsent i splatterkomedien Black Friday. Hva kan gå galt på årets største handledag mon tro?

Virus-32 foregår i Montevideo, hovedstaden i Uruguay. Alenemor og nattevakt Iris (Paula Silva) har med seg datteren på jobb, i et noe nedslitt treningsanlegg, helt uvitende om at et virus på utsiden gjør om alle til zombier. Zombiene er raske, ikke direkte smarte og sinte som alltid, men Iris oppdager at etter et angrep roer de seg ned i nøyaktig 32 sekunder.

Den franske regissøren Quentin Dupieux har levert den ene vittige sjangerfilmen etter den andre. Rubber og Deerskin for å nevne et par, og er i år aktuell med to filmer. Vi viser den ene av de, Smoking Causes Coughing. Dette er noe av det rareste, søteste og mest absurde du kommer til å se på festivalen. Se for deg en episode av Power Rangers regissert av Luis Buñuel, Monty Python og Spike Jonze så har du en liten anelse om hva du har i vente!Dermed er fem nye filmer på plass. Tidligere har vi lansert seks filmer 
Hele programmet er klart mot slutten av september og oversikten finner du her

Kjøp deg festivalpass så får du se alle filmene på Ramaskrik 20. - 23. oktober

Publisert
16. september 2022
Skrevet av