Om Ramaskrik

Ramaskrik Oppdal er en av Norges meget få skrekkfilmfestivaler, arrangert hver høst på Oppdal Kulturhus. Høsten 2021 arrangeres festivalen for 11. gang over fire dager fra 21. til 24. oktober. Festivalen har lykkes i å etablere et navn internasjonalt og hatt flere internasjonale gjester samtidig som det også gis oppmerksomhet til lokale filmskapere.


Litt om historien
En gang hadde Wilhelm en drøm om å lage filmfestival på Rosendal. Vise blod og gørr og skrekk og gru i flere dager i strekk. Torbjørn og Bente var med, men Rosendal forsvant. Prosjektet ble lagt på is, men jevnlig pratet om over lunsjen.

En dag fikk de den gode ideen om at ei fjellbygd måtte jo være en ideell location for en skrekkfilmfestival, og Morten på Oppdal ble kontaktet. Han hadde lenge tenkt på det samme og ble i fyr og flamme. Epostene fløy over fjellet og plutselig var Ramaskrik Oppdal en realitet.

Festivalen har foreløpig en ganske flat struktur, alle får mene noe og bestemme litt. Vi prøver allikevel å fordele oppgaver utifra hva vi er best til.

Kontaktinfo:

Morten Haagensen
Festivalsjef, kinosjef, lokal mann på Oppdal, skrekkfilmentusiast, 
morten (at) ramaskrik.no
Tlf:97197060

Torbjørn Grav
Filmprogram, printkoordinator, potet, quizmaster, entusiast, imdb IRL
torbjorn (at) ramaskrik.no
Tlf: 93204336

Sølvi Stokkeland
Filmprogram, booking, gjestekoordinator, skrekkfilmentusiast,
solvi (at) ramaskrik.no
Tlf: 97526532

Stein Harald Bjerke
Kinomaskinist og driftsmann på Oppdal Kulturhus
stein.bjerke (at) oppdal.kommune.no
Tlf: 90590472

Siv Anita Rise
Frivillingansvarlig, leder ungdomsklubben i Oppdal, redd skrekkfilm
siv.rise (at) oppdal.kommune.no
tlf: 917 32 731

Ellers består vårt programråd av Kristian Krogstad, Øystein Simonsen, Espen Aukan, Mari Elise Baustad, Madelen Krogh, Torbjørn Grav, Sølvi Stokkeland