Den anerkjente filmregissøren bak Host (2020) og The Boogeyman (2023) Rob Savage, er på plass på Ramaskrik 2024, 17. – 20. oktober. Det britiske stjerneskuddet skal hos oss blant annet være en del av Méliès International Festivals Federation - MIFF -juryen hvor beste europeiske kortfilm skal kåres. I tillegg vil han vise noen av sine tidligere filmer og skal være med på andre ting vi kommer tilbake til. 

Savage debuterte som 19-åring med langfilmen Strings i 2012, som han både regisserte, produserte, skrev og klippet. Filmen vant «The Raindance Award» på BIFA. Siden har han laget en rekke kortfilmer, hvor Ramaskrik har vist både Dawn of the Deaf (2016) og Salt (2017), som har gjort han til en god venn av festivalen.

Under Covid-nedstengningen i 2020 skrev og regisserte Rob det som skulle bli hans store gjennombrudd, Host, som vi hadde som åpningsfilm på den digitale utgaven av Ramaskrik i 2020. Filmen ble raskt plukket opp av streamingtjenesten Shudder, og har fremdeles en 99 % Fresh-vurdering på Rotten Tomatoes. På årets festival vil vi ha et gjensyn med Host og noen av hans kortfilmer.

Etter Host ble Rob Savage det heteste navnet i horror-verdenen, og fikk raskt tilbud fra Hollywood. I 2021 kom Dashcam, og i 2023 sto han bak The Boogeyman, basert på en novelle av Stephen King.

Han var med oss digitalt da vi åpnet Ramaskrik i 2020. Endelig får vi fysisk besøk av en god Ramaskrik-venn og svært spennende regissør.

Foto:
The London Film Festival
Reed Baumgarten
Exile 

Publisert
11. juni 2024
Skrevet av