Det nærmer seg høst og festival! Dermed er det på sin plass med et lite filmslipp fra oss. I den anledning har vi fire knallgode filmer vi kan røpe for årets festival:

 

In a Violent Nature
(Canada, 2024)
Regi: Chris Nash, Engelsk tale, utekstet, 94 min

In a Violent Nature har knapt et plott. Filmen forventer at vi som publikum setter sammen bakhistorien selv, gjennom små glimt av det som ville utgjort historien i en standard slasherfilm. Vi følger hele tiden hakk i hæl på morderen der han målrettet, og svært sakte, vandrer rundt i skogen på jakt etter sitt neste bytte.

Alt som betyr noe er det neste drapet. In a Violent Nature er en meditativ og ultravoldelig dekonstruksjon av slasherfilmen som muligens inneholder festivalens heftigste og mest minneverdige drap!

TG

 

Les Femmes au balcon
(Frankrike, 2024)
Regi: Noémie Merlant, Fransk tale, norsk tekst,105 min

Under en hetebølge i Marseilles, tilbringer tre venninner tiden på balkongen med å observere, og blande seg inn i livene til naboene sine. Så blir hele tilværelsen deres snudd på hodet da en uskyldig fest utvikler seg til å bli et blodbad.

The Balconettes er en sexy, voldelig og svett feministisk, svart horrorkomedie. Det er fargesprakende og tøysete, men også alvorlig og hjerteskjærende. Regissør Noémie Merlant, som selv spiller en av venninnene, har rett og slett levert en skikkelig modig og underholdene knyttneve av en film!

TG

 

Dead Mail
(USA, 2024)
Regi: Kyle McConaghy, Joe DeBoer, Engelsk tale, utekstet,106 min

Ute på landsbygda i midtvesten sleper en bundet mann seg mot en postkasse. Idet han slipper et blodig brev inn i postkassa, kommer en skikkelse bak han og sleper ham med seg igjen. Brevet finner vegen til et kontor hvor tre postansatte etterforsker såkalt «Dead Mail», post med mangelfull adresse.

Deres etterforskning tar oss med på en reise som innbefatter frihetsberøvelse, tortur, synthesizere og orgelmusikk Filmen har en nydelig 80-tallsestetikk som domineres av gul brunt og grundig innrøkte små rom. Det hele sleper seg av gårde i et bedagelig tempo, som kun brytes av korte og svært ubehagelige glimt av vold.

TG

 

Strange Harvest: Occult Murder in the Inland Empire
(USA, 2023)
Regi: Stuart Ortiz, Engelsk tale, tekstet/utekstet, 93 min

Nordisk premiere! På 1990-tallet etterforsket California-politiet en rekke drap som bar preg av okkulte ritualer. Kryptiske brev varslet flere drap, men så ble det stille. Under en utrykning i 2010 fant derimot politiet nye lik. Ofrene var skamfert på grotesk vis og de ble koblet til de andre uløste drapssakene.

Med nyhetsreportasjer, politiets egne opptak og intervjuer med etterforskere prøver dokumentaren å komme til bunns i hva som skjedde. Dette er langt fra noen ordinær true crime-dokumentar og det advares om ubehag og grafiske bilder. Se for øvrig hele rulleteksten.

KK

 

Ramaskrik 2024 arrangeres 17. - 20. oktober.

Publisert
09. august 2024
Skrevet av