En rekke filmskapere tar turen til Oppdal og Ramaskrik 20.–23. oktober. De vil bidra med introer og Q&As i forbindelse med filmene sine på festivalen

Den første gjesten du treffer på Ramaskrik er ingen ringere enn den britiske regissøren Neil Marshall. Marshall er på besøk torsdag 20. oktober. I løpet av dagen viser vi hans klassiker og debutfilm «Dog Soldiers», etterfulgt av muligheten til å få signert DVD, Blu-rays, plakater osv som du har med selv.
Torsdag kveld kommer Marshall og skuespiller Charlotte Kirk til den nordiske premieren på «The Lair».

Den norske filmen «Leave» legger verdenspremieren til Oppdal og åpner festivalen offisielt torsdag kveld. Til visninga kommer regissør Alex Herron, skuespiller Herman Tømmeraas og produsentene Dave Spilde og Tommy Wirkola. Tømmeraas skal i tillegg være gjest i live-podcasten Radio Tidsmaskinen lørdag kl. 12.30 i foajeen på kulturhuset.

Fredag kommer regissør Ugis Olte fra Latvia, med filmen «Upurga». Dette er den første av to visninger av filmen. Et nytt og spennende bekjentskap for oss. Olte har tre spillefilmer og en rekke TV-jobber bak seg, og den norske premieren på hans siste film «Upurga» får du på Ramaskrik. Olte vil ha en Q&A etter begge visninger på festivalen.

Fredrik S. Hana er en ekte Ramaskrik-venn og vi har vist flere av hans filmer siden Ramaskrik startet i 2011. Nå tar han festivalverden med storm med kortfilmen «From.Beyond». Hana kommer til Oppdal og vil presentere filmen foran «Dark Glasses»-visningene. 

Finske «Hatching» har premiere fredag kveld og regissør Hanna Bergholm kommer over fra Helsinki. Filmen er co-produsert med selskapet Evil Doghouse i Norge, og co-produsent Ingrid Nordby samt lyd-designer Carl Svensson vil også delta på en Q&A etter visningen.

Lørdag morgen får vi også gjester, men det er jo hemmelig!

Ut på dagen lørdag viser vi den trønderske filmen «Sønner av Lilith». Den er laget av et ungt team fra Rocket Films i Trondheim anført av regissør Henrik Schefte. Flere fra produksjonen er med og vil gi en solid introduksjon til sitt skrekk-eventyr.

Når «Sønner av Lilith» er ferdig, forflytter vi oss til foajeen der vi skal lansere bok. Ramaskrik-venn og Norges professor i skrekk Christer Bakke Andresen har skrevet «Norwegian Nightmares» for det norske og internasjonale markedet. Filmskribent, skrekkfilmekspert og medlem i Ramaskrik sitt programråd , Kristian Krogstad vil ha en samtale med Andresen fra scenen. Det vil også bli mulig å kjøpe boka til en meget hyggelig Ramaskrik-pris.

Sist ut blant gjestene våre er regissør Stig Svendsen og manusforfatter Espen Aukan. De kommer med den første visninga av høstens norske varulvfilm «Vikingulven». Endelig får vi sett filmen vi presenterte på Ramaskrik i 2021.

Vi ønsker dem alle velkommen. Ta dem godt imot, vi har lagt inn tid til Q&As i programmet slik at du kan sitte rolig i salen etter filmene og få med deg det lille ekstra på festivalen.

Publisert
12. oktober 2022
Skrevet av