Debutfilmen til den italienske horror-maestro Dario Argento innledes av selveste Alan Jones. Forfatteren av Argento-boka "The Man, the Myhts and the Magic", og en av regissørens nærmeste venner kommer til Oppdal for å gi oss et nært innblikk i Argentos gialloklassiker.

Mange har sett Suspiria og Deep Red, men det var med Fuglen med krystallfjærene det hele startet for Dario Argento som regissør. Filmkritikeren og manusforfatteren fikk endelig sin egen film, og den sjokkerte publikum.

Vår gjest og innleder Alan Jones er en internasjonalt anerkjent skribent innen horror- og fantasysjangeren. Det startet med Star Wars, der han rapporterte fra location under innspillinga i 1977. Siden den gang har Jones jobbet som filmskribent, kritiker, radiovert, deltatt i produksjoner, arrangert filmvisninger og filmfestivaler. Alt innen sjangerfilm og med et bankende hjerte for italiensk horror, giallo og spesielt Dario Argento.

Alan Jones har en enorm CV, med bakgrunn i klassiske filmmagasin som CFQ magazine, Starburst, Film Review og Fangoria, Han har også skrevet for Empire, Total Film, SFX, Wonderland, Heat, The Guardian, GQ, Vogue, FHM, Femme Fatales, The Dark Side, The Independent og Premiere. Jones er også medkurator for London FrightFest.

Da vi kontaktet Alan Jones var det ingen tvil om at han ville presentere en Argento-film på Ramaskrik. Han har tross alt rapportert fra innspillingene på samtlige av hans filmer siden Opera på 80-tallet, skrevet boka "The Man, the Myths & The Magic", er med på utallige kommentarspor og dokumentarer om den italienske regissøren. 

Valget falt også naturlig nok på hans aller første film og mesterverk Fuglen med krystallfjærene fra 1970. Nå får vi alle endelig se filmen på kino under Ramaskrik 2021, og høre historier fra filmen og den herlige giallo-sjangeren.

Publisert
28. september 2021
Skrevet av
Morten Haagensen