Velkommen til panelsamtale hos Ramaskrik

Vårt eminente panel vil ta tempen på norsk skrekkfilm anno 2020. Hvordan er det å lage skrekk- og sjangerfilm i Norge i dag? Hvilke utfordringer, og hvilke eventuelle fordeler, har norske skrekkfilmskapere? Panelet vil også se tilbake på utviklingen med vekt på de ti årene Ramaskrik har eksistert, samt dele noen tanker og håp om tiden framover. Det vil bli anledning til å stille spørsmål fra publikum. Panelsamtalen foregår digitalt via Zoom.

OM PANELET:

 

MODERATOR - Helene Aalborg er moderator for samtalen, og fast inventar på Ramaskrik. Hun er utdannet filmkurator og jobber som frilans filmformidler. Siden 2016 har hun vært fast skribent i bransjemagasinet Rushprint, og har ellers jobbet for bl.a. Oslo Pix, Film fra Sør, Oslo/Fusion, og anmeldt film for FilmMagasinet og Natt&Dag. Aalborg har vært moderator på bl.a. Kortfilmfestivalen og Amandus, hun har vært leder i to filmklubber og styreleder i Norsk Filmklubbforbund. Hun sto også bak Z Filmtidsskrifts skrekkfilmnummer for noen år siden. 
 

 

Roar Uthaug gikk ut fra Den Norske Filmskolen i 2002. Eksamensfilmen hans Regjeringen Martin ble nominert til Student-Oscar. Debutfilmen Fritt Vilt (2006) ble en kinosuksess i Norge, ble solgt til over 40 land og fikk to oppfølgere. Middelalder-actionfilmen Flukt (2012) ble solgt til mer enn 70 land og landet Roar på Variety's liste "10 Euro Directors To Watch". Bølgen (2015), den første skandinaviske katastrofefilmen, var den mest besøkte kinofilmen i Norge det året og ble plukket ut som det offisielle norske Oscar-bidraget. Alle filmene hans har reist verden rundt på festivaler. Mellom spillefilmene har Roar regissert reklamefilmer verden rundt. I 2018 gjorde Roar sin første Hollywood-film: Tomb Raider med Oscar-vinneren Alicia Vikander i rollen som den ikoniske Lara Croft.

 

Einar Loftesnes er produsent i Handmade Films In Norwegian Woods som har fokus på å lage sjangerfilmer og tv-serier basert på norske historier, natur og folklore. De har de siste årene produsert kinofilmene Villmark 2Astrup - flammen over Jølster og Tunnelen.

 

Silje Riise Næss er filmkonsulent ved Det danske filminstitut. I 2014 gikk hun fra rollen som programsjef ved Litteraturhuset i Oslo til å bli Film- og TV-konsulent ved Norsk Filminstitutt, og har ellers jobbet med alt fra filmdistribusjon til kommunikasjonsarbeid og festivaler. Næss har tidligere vært medlem av Nordisk Råds filmprisjury, og er for tiden president for Stiftelsen Bergmangårdene på Fårø.

 

Kaisa Waldenstrøm Breiland sitter i Ramaskriks programråd og har skrevet bacheloroppgave om skrekkfilm. Hun er utdannet innen kulturledelse og filmhistorie, og jobber til daglig med reiseliv. Har tidligere drevet skrekkfilmklubben Skrekksalong, og skriver av og til for Kinomagasinet.

 

_
_
_