Se hele Ramaskrik-programmet!

Afrikanske monstre, en mildt sagt krevende oppussing, blodtørstige fiskemutanter, pakter med djevelen og uhyggelig amerikansk landsbygd: De siste ingrediensene i Ramaskrik-buffeten er på plass. Med disse 11 titlene er programmet komplett med 27 deilige filmer fordelt på 4 skrekkelige dager. Vel bekomme!

Kanadisk bølge
Canada har rett og slett en bølge av kul skrekk for tiden, som vi har sett de siste åra med Ramaskrik-filmer som Still/Born (2017), It Stains the Sands Red (2016) og What Keeps You Alive (2018). Et sammensveiset kanadisk sjangerfilmmiljø byr på stadig flere spennende produksjoner.

SPIRAL (2019) er ett eksempel på dette. Regissør Kurtis David Harder leverer en underliggende creepy stemning på den amerikanske landsbygda. Flere trekker fram Get Out som en sammenligning når Spiral skal beskrives.

Brandon Christensen, som leverte Still/Born for et par år siden, er også en del av den canadiske gjengen. Han kan skumle ting og er småbarnsfar, og lager dermed skrekk med skumle barn. Rykende ferske Z (2019) inviterer oss inn i en skummel verden med litt for virkelige usynlige venner.

Fra Canada har vi også HARPOON (2019) – en morsom, overraskende og underholdende komedie om tre venner som blir isolert på en båt langt til havs. Regissør Rob Grant leverer en forfriskende film til årets program.

I tillegg til disse tre har vi har vi tidligere lansert RED LETTER DAY (2019) fra Canada.

Globale grøss
Som vanlig er UK sterkt representert på Ramaskrik; vår årlige reise til London FrightFest gir god uttelling. A GOOD WOMAN IS HARD TO FIND (2019) er et strålende eksempel på en krim/thriller med sjangerelementer som passer meget godt på vår festival. Vi snakker britisk sosialrealisme innpakket i god sjangerfilm! I skrivende stund har denne filmen 100 % på Rotten Tomatoes.

THE BARGE PEOPLE (2018) er en retronostalgisk hyllest til 1980-tallets mutantgrøssere som Humanoids from the Deep (1980) og C.H.U.D (1984). Oppbygningen er stødig, den har riktig visuelt retropreg, samt blodige effekter og synthmusikk i beste John Carpenter-stil.

HERE COMES HELL (2019) er en fornøyelig film som både er en homage til 1930- og 40-tallets horrorfilmer, og en hyllest til Sam Raimi sine tidlige produksjoner. Her får du både pertentlig britisk overklasse og tøylesløs blodig humor i én og samme pakke!

EXTRA ORDINARY (2019) er en lavmælt, finurlig, varm og morsom film, som en slags Ken Loach-tilnærming til skrekkfilm. Se for deg en britisk filmversjon av Åndenes hus – bare enda bedre og langt morsommere. På innholdslista står pakt med djevelen, synske damer, en fallert artist og skrekkelige seanser.

ACHOURA (2018) er noe så sjeldent som en afrikansk skrekkfilm. Solide saker som fremkaller frysninger på ryggen, sterke følelser og eventyrlyst. En Stephen King-aktig film om marokkanske legender. Med andre ord ikke til å gå glipp av!

Brødrene bak Deadheads (2011) er tilbake med heksegrøss! THE WRETCHED (2019) tar oss med inn i skogen med hemmeligheter under røttene. Vi gjør vårt beste for at du ikke skal tørre å gå inn i en mørk skog!

Skrekkelig oppussing og fersk avgangsfilm
Det bygges vanvittig mange hytter og hus i Oppdal. Hva passer vel bedre da enn en oppussings-skrekkfilm? Denne går til alle håndverkere som gir seg i kast med gamle hus… GIRL ON THE THIRD FLOOR (2019) er både skummel og morsom, og gir oss noen kjekke praktiske tips om hva du ikke bør gjøre i en oppussingsprosess.

På programmet har vi også noe så sjeldent som en avgangsskrekkfilm fra Westerdals, nemlig zombie-novellefilmen DOWNS OF THE DEAD (2019). Her får vi en herlig skildring av hvordan ansatte og beboere på en institusjon takler møtet med zombieapokalypsen. Vi snakker blod og gørr i skjønn forening med et fantastisk danseband!

I tillegg til disse titlene har vi tidligere lansert:

Horrorlegenden Brian Yuzna til Ramaskrik
Fem filmer til Ramaskrik 2019
De dødes tjern åpner Ramaskrik
Ramaskrik slipper fire nye titler
Fritt Vilt i parken, regissøren kommer
Verdenspremiere på Allodium

Da er det bare å sikre seg festivalpass, og eventuelt overnatting og skyss til Oppdal.

Hele programmet, time for for time, finner du på denne siden

Velkommen til den niende utgaven av Ramaskrik filmfestival!

_
_
_