Ramaskrik slipper nye filmer - kun tre uker til festival

Klaustrofobisk fransk, mørk kanadisk bar i snøstorm, møte med Friedkin, hjertevarm spøkelsesfilm og en grusom kinovisning i Uruguay. Vi har saumfart verden og funnet mørke kroker her og der. Fem nye filmer er klar for Ramaskrik.

Red Screening
Frem med popcornet, vi skal på kino! Men heldigvis ikke som gjest i denne blodige salen. For ikke nok med at det vises skrekkfilm på lerretet, det lusker en morder blant radene. Splitter ny film, men kanskje festivalens mest retro horror hvor vi sveiper innom både giallofilm og slashersjangeren.

Leap of Faith: William Friedkin on The Exorcist
Alexandre O. Philippe er Ramaskriks faste leverandør av kvalitetsdokumentarer med Doc of the Dead (2014), 78/52 (2017) og Memory: The Origins of Alien (2019). I år gjøres et dypdykk i regissør William Friedkins sinn og hans legendariske Exorcisten (1973).

The Oak Room
Bli med til en god, varm pub i Canada, i ly for snøstormen som raser utenfor. Ved stengetid kommer det inn en uventet gjest. Han har en lang historie å fortelle, og i løpet av kvelden blir flere historier fortalt. The Oak Room er rett og slett et eksempel på skikkelig god historiefortelling.

Meander
Vi skal til Frankrike og en intens Cube-lignende film. En kvinne, lei av livet, blir plukket opp av en seriemorder på en øde landevei. Dette er starten på en klaustrofobisk reise.

A Ghost Waits
Dagens siste er en hjertevarm spøkelsesfilm. Jack har fått i oppdrag å rydde ut av et hus som tilsynelatende har blitt fraflyttet i all hast. Etter hvert begynner han å mistenke at huset er hjemsøkt, men er alle spøkelser stygge og slemme? Regissør Adam Stovall er godt planta i skrekkfilmsjangeren med alle referansene på plass.Da har vi sluppet 10 filmer, flere kommer i løpet de neste par ukene. Hele filmlisten vår og muligheter til å kjøpe festivalpass finner du på Eventive.
_
_
_