1

Kim Newman gjester Ramaskrik

Vi inviterer ikke bare filmskapere til Ramaskrik. I år er vi svært glade over å kunne ha en av de virkelige store nestorene innen britisk filmkritikk på gjestelisten, selveste Kim Newman! Han kommer for å treffe oss horrorfans, så vil han lede en samtale med Brian Yuzna.

Alle som har lest et par utgaver av de britiske filmbladene Empire og Sight and Sound har nok merket seg med det mustasjebærende, langhårete og svært velkledde filmoraklet. Newman er en nesten utømmelig kilde av kunnskap om film generelt og genrefilm spesielt. Gjennom spalten Kim Newmanns Video Dungeon har han presentert utallige skrekkfilmer til et nytt publikum.

 I tillegg til å være en av de mest markante filmkrit»ikerne i Storbritannia har han også forfattet en lang rekke bøker. I hans bibliografi finner vi viktige filmhistoriske verk som «Nightmare Movies: A critical history of the horror film, 1968–88» og , «The BFI Companion to Horror», men også novellesamlinger og romaner. Kanskje de mest kjente fiksjonsbøkene hans er Anno Dracula-serien, en serie på fem romaner og en rekke noveller, hvor handlingen tar for seg et alternativt Storbritannia etter at Van Helsing mislykkes i å stanse Dracula.

 Vi gleder oss til å ta imot Kim Newman og ser frem til å høre hva han og Brian Yuzna kan finne på å snakke om!

The Kim Newman Website

_
_
_