Gjester på Ramaskrik 2020

En digital festival byr på mange muligheter, og årets Ramaskrik byr dermed på mange gjester rett hjem i stua di.

Rob Savage står bak årets åpningsfilm Host, som er som skapt for det digitale festivalformatet. Selvsagt med oss via zoom, der også hele filmen forgår. Med en rykende fersk regikontrakt hos Blumhouse i baklomma, stopper han innom oss for en prat.

Når vi først er i England kan vi jo også hilse på Edgar Wright, mannen som har laget noen av de kuleste horrorkomediene med Shaun of the Dead, Hot Fuzz og The World's End, for å nevne noen. Og ikke minst den tre ganger Oscarnominerte actionfilmen Baby Driver. I samarbeid med Mari Elise og Margrethe Baustad, som driver Wright-bloggen 1000 Films Blog, gir vi deg et nettmøte med regissøren.

Hospital Dumpster Divers har norsk premiere hos oss og regissør Anders Elsrud Hultgreen blir med oss sammen med skuespillerne Ingar Helge Gimle, Linda Tveiten og Thomas Aske Berg.

Fra Danmark kommer filmen Breeder, kanskje den slemmeste filmen vi har på årets festival. Omtales som en film med feministisk tilnærming, men er den det? Det kan du jo avgjøre selv, eventuelt spørre manusforfatter Sissel Dalsgaard Thomsen som er med oss, sammen med regissør Jens Dahl.

Vår gode venn Alexandre O. Phillippe hadde garantert vært her om verden hadde sett annerledes ut. Hoffleverandør av gode dokumentarer til Ramaskrik. Han er med oss over nett for å prate om Leap of Faith, klassikeren Exorsisten og regissør William Friedkin.

Festivalens varmeste film? A Ghost Waits. En deilig godbit av en sorthvit spøkelseshistorie. Regissør, manus osv., selveste mannen bak filmen, Adam Stovall blir med oss live.

Brea Grant er regissør og manusforfatter av 12 Hour Shift. Grant er kanskje best kjent som skuespiller fra bl.a Heroes og Dexter og hun er med oss for en prat om hennes andre film som regissør.

Til slutt skal vi til Uruguay for en prat med en regissør som kan sin skrekk. Red Screening er en deilig slasher fra en kinosal og gir oss følelsen av å bli satt tilbake til 80-tallet. Maximiliano Contenti er med oss under Ramaskrik.

Så bli med oss og hils på filmskapere fra hele verden! Vi er digitale, og vi er stort sett live, slik at du kan stille spørsmål akkurat som om du satt i samme rom.

_
_
_