2019: Horrorlegenden Brian Yuzna til Ramaskrik 2019

Brian Yuzna står bak flere av de største horrorklassikerne fra skrekkfilmens tiår 80-tallet. «Re-Animator», «Society» og «From Beyond» er alle filmer produsert, regissert eller skrevet av Yuzna. Filmskaperen har preget horrorsjangeren i tre tiår og nå kommer han for første gang til Norge, og Ramaskrik Filmfestival 17. – 20. oktober.

- Vi er, som de fleste horrorfans, forelska i 80-tallet. Vi har over lenger tid jobba for å få en av dette tiårets Masters of Horror hit til Oppdal, sier festivalsjef Morten Haagensen.

Yuznas debutfilm var "Re-Animator" fra 1985. Du finner knapt ei liste over «de beste skrekkfilmer fra 80-tallet» uten denne filmen. Da Yuzna møtte regissør Stuart Gordon hadde Gordon egentlig planlagt å lage en TV-serie, men Yuzna fikk overbevist ham om å lage spillefilm istedet. Resten av historien får du høre på Oppdal når du nå får mulighet til å se filmen på kino med Yuzna til stede!
Brian Yuzna hadde et godt samarbeid med Stuart Gordon og vi fikk etterhvert både «From Beyond» og «Dolls» innen 80-tallet var over. Han var også manusforfatter og co-produsent på familiefilmen «Kjære, jeg krympet barna» i 1989!

Etter noen år som produsent var det på tide å regissere. Hans debutfilm ble den noe annerledes og svært særegne horrorklassikeren «Society». Denne filmen figurer også på utallige lister når 80-tallets skrekkfilmkanon skal settes sammen. Det som ofte trekkes frem er den unike avslutningsscenen. Vi skal så klart ikke avsløre scenen for dem som ikke kjenner til den, da vi også viser «Society» under Ramaskrik!
Etter «Society» kom det en periode med flere regi-jobber. Han regisserte blant annet begge oppfølgere til Re-Animator, «Bride of Re-Animator» og «Beyond Re-Animator», men også filmer som «Return Of the Living Dead 3» og «The Dentist».

Yuzna har hele tiden fortsatt som produsent, manusforfatter og regissør, ofte i samarbeid med Stuart Gordon og skuespiller Jeffrey Combs. Han er en bauta i horrorverdenen og vi gleder oss enormt til å vise både «Re-Animator» og «Society» med Yuzna til stede.

- Vi snakker om et tidsvitne, en filmskaper som kan fortelle, og vise oss, hvordan det var å skape filmhistorie på 80-tallet. Brian Yuzna vil være til stede under hele festivalen 17. – 20. oktober 2019, sier festivalsjef Morten Haagensen

Brian Yuzna på IMDB
Brain Yuzna på Wikipedia


 

_
_
_