2019: Fritt vilt i parken, regissøren kommer

Oppdal har fått en ny park og den skal selvsagt ha en skrekkelig innvielse – det sørger Ramaskrik for. Fredag 18. oktober, etter mørkets frembrudd, viser vi den norske klassikeren Fritt vilt ute under den mørke høsthimmelen. Regissøren selv, Roar Uthaug, vil være til stede for å introdusere filmen.

– Å så gøy det er å endelig få vise Fritt vilt på Ramaskrik. Vi har forsøkt ved et par anledninger tidligere, men først nå fikk vi med oss Roar Uthaug. Regissøren har vært opptatt med bl.a. Bølgen og Tomb Raider de siste åra. Det er utrolig stas at han nå kommer til Oppdal og Ramaskrik, sier festivalsjef Morten Haagensen.

Fritt vilt kom som ei kule vinteren 2006. Den idylliske turisthytta Leirvassbu i Jotunheimen ble omdannet til et skrekkens hus i Uthaugs debutfilm. 250.000 nordmenn så den på kino, den fikk en fantastisk internasjonal festivalreise og resulterte i to oppfølgere.

– Det føles veldig naturlig for oss å vise en skrekkfilm fra ei turisthytte. Oppdal er jo friluftsliv og en stor turistkommune. Omgivelsene vi kan gi filmen med silhuetten av Allmannberget i bakgrunnen er jo optimal, og det ligger kun 5 minutts gange fra kinoen, sier Haagensen.

Dette gleder regissør Roar Uthaug seg veldig til.

– Jeg har lenge hatt lyst til å komme til Ramaskrik, så ble skikkelig glad når det endelig klaffa. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre setting å vise Fritt Vilt i enn en mørk høstkveld ute i Oppdal, sier Roar Uthaug

Vi anbefaler alle å pugge fjellvettreglene og ta seg en tur på utevisning av Fritt Vilt under Ramaskrik19.


_
_
_