2019: Fem filmer til Ramaskrik 19

Vi starter likeså godt høsten med et vidunderlig filmslipp. Gled deg til en utrivelig familiegjenforening med Elijah Wood, en brasiliansk splatterfest, en australsk vri på slashersjangeren og et herlig 40-årsjubileum!

Elijah Wood har gått til skrekken de siste åra. Primært gjennom produksjonsselskapet SpectreVision, som var våre gjester i 2016, men selvsagt også som skuespiller. I «Come to Daddy» briljerer han som frustrert ung hipstersønn på besøk i farens svært så landlige strandhus. Men det er mer enn undertrykte følelser som kommer til overflaten og helgen viser seg å bli mindre avslappende og mer blodig enn først antatt. Regissør Ant Timpson leverer en herlig regidebut etter å ha produsert en rekke tidligere Ramaskrikfavoritter som «Turbo Kid», «The Greasy Strangler», «Housebound» og «Deathgasm».

Tenk at «Alien» alt er 40 år! Vi markerer jubileet med å vise den udødelige filmen fra 1979 på det store lerretet. Men vi har mer. Vår kjære Ramaskrikvenn Alexandre Phillipe har laget «Memory – The Origins of Alien»; en strålende dokumentar som du så klart får se hos oss. Mange kjenner Alexandre fra tidligere Ramaskrikbesøk med Psycho-dokumentaren «78/52» og zombiedokumentaren «Doc of the Dead». Nå kommer han tilbake sammen med sin co-produsent Annick Mahnert, som også var produsent på «78/52» og på Phillipes splitter nye dokumentar om William Friedkin, som har premiere i Venezia i høst. Hun er også programmerer for Fantastic Fest i Austin og Sitges Film Festival.

«Stay alive or die trying» er taglinen til «The Furies», en festivalhit vi er sjeleglad for at vi har sikret oss! Vi har en forkjærlighet for litt vonde australske horrorfilmer og denne er samme sorten. Filmen hadde sin premiere på Brussels International Fantastic Film Festival. Der var vi og sikret oss samtidig besøk av regissør Tony D’Aquino, som du kan treffe hos oss i oktober. «The Furies» er hans langfilmdebut som regissør og vi er mektig imponert. D'Aquino kommer til oss rett fra Sitges hvor filmen har sin spanske premiere.

Sist ut på dette slippet er vanvittige «Ghost Killers Vs. Bloody Mary». Brasiliansk splatter omtalt som «Ghostbusters» møter «Braindead». Dette er humor, humor, humor og masse blod og andre kroppsvæsker. La oss bare ta det helt ut med denne filmen!
Festivalpass kjøper du her

Trenger du overnatting? Sjekk vårt fabelaktige festivalhotell

Velkommen til Ramaskrik 2019

_
_
_