2018: Filmgjester på Ramaskrik18

Noen av gjestene våre reiser helt fra Los Angeles, noen er meget kortreist. Til sammen har vi et flott knippe gjestende filmskapere dere får treffe på Ramaskrik18.

Alexis Kendra og Jimmy Nelson tar den lange turen over Atlanteren for å presentere The Cleaning Lady. Kendra er filmens produsent, manusforfatter og innehar en av hovedrollene i filmen. Nelson er excecutive produsent. Vi hørte Alexis sin historie om filmen under London FrightFest og inviterte henne umiddelbart. Vi er veldig glad hun takket ja til komme til Oppdal. Filmen har sin premiere fredag kl. 18.00

Tidligere har vi annonsert den supre gjengen bak kortfilmen Rosalina; Kristoffer Joner, Jamie Turville og Fredrik Hana. Dette gleder vi oss enormt til. Det er selvsagt ekstra stas å ha stjerner på festivalen. Du bør sette av fredagen kl. 22.30. Da treffer du hele gjengen i forkant av Puppet Master:The Littlest Reich.

Apropos Puppet Master; skuespiller Jenny Pellicer kommer også til Oppdal. Hun har base i statene, men er født og oppvokst i Norge.  Fredag kommer Pellicer til Ramaskrik for å introdusere filmen, svare på spørsmål og treffe dere. 

Fra Vestnes kommer det en hel gjeng anført av regissør Magne Steinsvoll ifbm. spillefilmen Killundgard. Det er noe med filmmiljøet i Vestnes, Steinsvoll var her for noen år siden med O' hellige jul. Nå er det ny film på gang og den første visninga av Killundgard skjer på Ramaskrik. Speilsalen fredag kl. 12.30.

Filmfotograf Benjamin Loeb hadde i fjor en fantastisk sommer da han og Nicolas Cage spilte inn Mandy. Dette får vi høre mer om på Ramaskrik. Loeb er norsk og har flytt hjem til gamlelandet. Før Mandy lørdag kl. 16.30 får du høre om hvordan man lager denne crazy blockbusteren av en film.

Kristian A. Söderström reiser fra Gøteborg til Oppdal for å vise oss den herlige Videomannen. Vi hadde en aldeles nydelig middag med Kristian i London og ble skjønt enig om å treffes igjen i Oppdal. For videoelskere er dette et must, og heldigvis blir han her gjennom hele festivalen. Sørg for å sette av lørdag kl. 14.15 for premieren på filmen i kinosalen.

Vi skal presentere noen kommende filmer som ennå ikke er ferdig. Work-in-progress er gøy og spesielt når det dreier seg om sci-fi,horror og zombier. Regissør Petter Tangmyr og produsent Anders Graham er i ferd med å lage The Zombie League der kampsporten MMA og levende døde forenes. Begge kommer til Oppdal og gir oss et innblikk lørdag kl. 12.10 foran visningen av What Keeps You Alive.

Til slutt har vi et spennende prosjekt som heter They Came. Dette er en Sci-fi Horror komedie under arbeid av bl.a. regissør Thomas Lunde og manusforfatter Espen Aukan. Sistnevnte var hos oss i fjor med Wetlaufers enke i fjor. Begge og flere fra prosjektet kommer til Oppdal for å vise oss kortfilmen Alien Death Fuck og fortelle mer om prosjektet. Lørdag kl. 10.00 foran filmen I'll Take Your Dead.

Så ta med kaffen og et nysgjerrig sinn; her har du muligheten til å få et ekstra innblikk i filmprosessen og slå av en prat med alltid vennlige festivalgjester.

_
_
_