2018: Dukkeskrekk, VHS og skrekk fra Indonesia

Puppet Master: The Littlest Reich, Videomannen og Satan's Slaves er en pen liten filmbukett klar for Ramaskrik 2018.

La oss starte med Puppet Master - et herlig nikk til 80-tallets gore og splatterfilmer. En frisk restart av dukkeserien som tar seg selv veldig lite høytidelig. Filmen er laga for fansen og lanserer på Fangoria-labelen. Barbara Crampton er med, det samme er Udo Kier og en hel haug med morderiske dukker. Her er det fare for latter og roping i salen!

Dario Argento meets Mike Leigh. Videomannen er ikke en skrekkfilm, men passer perfekt inn i vårt lille skrekkfilmunivers. Vi som vokste opp med VHS, leiekasetter, creppa hår og italiensk horror vil storkose oss med Videomannen. La oss kalle den et Giallo-drama med passe porsjoner spenning, skrekkfilmreferanser og en motsatt 80-talls nostalgi enn Stranger Things. Regissør Kristian A. Söderström kommer til Ramaskrik og han er en veldig hyggelig fyr du definitivt vil diskutere film med. Gled dere!

Vi kaller oss Norges skumleste filmfestival og Satan's Slaves havner absolutt i denne kategorien. Dette er en remake av en indonesisk 1980-talls skrekklassiker. I Joko Anwars nyfortolkning fokuserer skrekkhistorien på en hjemsøkt familie i utkanten av Jakarta. Når moren i familien, som tidligere har vært berømt popstjerne, blir syk under mystiske omstendigheter, begynner uvirkelige ting å skje. Filmen byr på et gavmildt sammensurium av jump-scares og okkult mystikk. Filmnettmagasinet Slashfilm har døpt filmen til the scariest film you haven’t heard of yet og føyer den til på listen over de skumleste filmene i 2018.
_
_
_