2017: Ramaskrik presenterer: Årets gjester!

En av de store gledene med festival er å diskutere filmene man ser med likesinnede. Av og til er man jo uenig i man egentlig har sett og hvordan dette skal tolkes. Hva er vel da bedre enn å kunne gå rett til kilden og spørre? Vi inviterer derfor en rekke av filmskaperne fra festivalens filmer slik at du kan gjøre akkurat det. Eller kanskje bare lytte til deres historier om filmen.

HJEMSØKT
Vi har gleden av å ta imot regissør Carl Christian Raabe og hovedrolleinnehaver Synnøve Macody Lund fra årets åpningsfilm Hjemsøkt. Carl Christian har lang fartstid i filmbransjen, og spillefilmdebuterer med Hjemsøkt. Synnøve Macody Lund debuterte i 2011 i filmen Hodejegerne og har senere vært å se i Frikjent. Akkurat nå kan du se henne som Dronning Victoria i Askeladden - i Dovregubbens hall. Begge to kommer til Oppdal for å kaste glans over åpningen av årets festival.
Hjemsøkt vises torsdag kl 20:00

 

 

JULEBLOD
Reinert Kiil må jo sies å være en veteran på Ramaskrik. Han besøkte festivalen i 2015 med en WIP på filmen Huset og har også vært en gjest mange har spurt om. Det er tydelig at han har gjort inntrykk på skrekkfilmentusiastene i det ganske land! I år stiller han med en vaskeekte juleskrekkfilm – Juleblod, som vi viser i en gammel låve for å virkelig sette stemninga.
Med seg har han skuespillerne Marte Sæteren, kjent fra Hotel Cæsar, og Stig Henrik Hoff som faktisk var med i den første Ramaskrik-åpningsfilmen noensinne: The Thing!
Juleblod vises lørdag kl 18:00

KURT JOSEF WAGLE OG MORDMYSTERIET PÅ HURTIGRUTA
I år får vi endelig et gjensyn med den førtidspensjonerte fiskeren Kurt Josef Wagle. Tommy Wirkola og Stig Frode Henriksen slår seg igjen sammen for å lage en crazy komedie fra nord. Og vi elsker det! Til Ramaskrik kommer Kurt Josef himself, Stig Frode Henriksen, sammen med sin medspiller Jeppe Beck Laursen. Med seg har de den smått legendariske produsenten fra Tappeluft Pictures, Kjetil Omberg.
Kurt Josef Wagle og mord på Hurtigruta vises lørdag kl 13:30

78/52
En annen gjenganger på Ramaskrik er dokumentarfilmskaper Alexandre Phillipe. Alexandre dukket første gang opp på Kosmorama i Trondheim med filmen The People vs. George Lucas. Deretter satte han sitt fokus på zombier i filmen Doc of the Dead og besøkte fjellbygda vår for første gang. Han synes tydeligvis ikke det var alt for skummelt, for han ville veldig gjerne komme tilbake. I 78/52 tar han for seg den ikoniske dusj-scenen i Psycho, en film som påvirket filmhistorien mer enn man kanskje skulle tro. På lerretet dukker det mange kjente fjes opp, blant annet våre venner fra Spectrevision som besøkte festivalen i fjor.
78/52 vises fredag kl 17:45 og søndag kl 11:00

LONDON FRIGHT FEST/SUSPIRIA
Det er en kjent sak at vi henter mye inspirasjon og filmer fra London Fright Fest. For festivalsjef Morten er turen dit et av årets virkelige høydepunkt og en av de festivalene vi plukker mange filmer fra. Alan Jones er en av ildsjelene fra Fright Fest, men ikke nok med det; han er en virkelig Dario Argento-ekspert og har til og med skrevet en bok om mannen! Hva er vel mer riktig da enn at han introduserer Suspiria når vi i år viser den i all sin restaurerte prakt!
Suspiria vises lørdag kl 18:00

 

WETTLAUFERS ENKE
I 2001 ble en kortfilm spilt inn i Trondheim. Nå, bare 16 år senere, er den endelig ferdigstilt! Regissør Kristian Moe, manusforfatter Espen Aukan og produsent Marius Øfsti kommer til festivalen. De tar med seg hovedrolleinnehaver Margrethe Røed som kan fortelle om hvordan hun gikk fra å være blodstenkt hovedperson til barne-tv-favoritt. 
Wettlaufers enke vises lørdag kl 12:30

KristianKristian MoeEspen AukanMarius ØfstiMargrethe Røed

VAMPYRVIDAR
En lavbudsjettsfilm fra vestlandet har herjet genrefestivalene i hele høst. Nå tar Thomas Aske Berg og Fredrik Waldeland turen til Oppdal og Ramaskrik for denne førpremieren på VampyrVidar. 
VampyrVidar vises torsdag kl 17.30 og lørdag kl 15:30

Thomas Aske BergFredrik Waldeland

_
_
_