2017: Juleblod på låven

Ramaskrik tar jula på alvor og setter opp nissegrøtvisning i en låve på Oppdalsmuseet. Med regissør og skuespiller på plass viser vi Reinert Kiils «Juleblod» på Vikalåven fra 1800-tallet.

Vi elsker å stelle i stand spektakulære visninger på Ramaskrik! Når vi har en god gammel låve liggende rimelig sentralt i Oppdal så må vi bare bruke den når muligheten byr seg til å vise noe så fab som en juleskrekkfilm signert Reinert Kiil.

Kiil har besøkt Ramaskrik ved to tidligere anledninger, men det er første gang vi viser en fiks ferdig langfilm fra hans hånd. Dette blir en tidlig før-premiere to uker før Norgespremieren.

Skuespiller Marte Sæteren og regissøren selv kommer til Oppdal for å være med oss på premieren. Vi er veldig glad i Reinert  og det han betyr for sjangerfilmproduksjon i Norge og utrolig glade for å ha han tilbake på Oppdal. Han er selverklært fan av Ramaskrik og det er absolutt et gjensidig forhold.

Marte Sæteren gjester Ramaskrik for første gang. Hun spiller den hjemvendte Australia-studenten Julia Buljo fra Honningsvåg i filmen. Hun er nok mest kjent fra tre sesonger Hotel Cæsar, og gjorde også en rolle i den strålende norske filmen Pornopung. Nå er det altså skrekkfilm som teller.

Oppdalsmuseet er en god medarrangør og vil servere nissegrøt og, hvem vet? Kanskje dukker det opp nisser på visninga også.
 - Så vi håper dere har vært snille i år!

Vikalåven ligger på Oppdalsmuseet ca. 10 minutters gange fra Oppdal kulturhus. Låven ble bygd i tida 1850 – 1880 av tømmer fra to mindre hus. Vikalåven ble satt opp på Oppdalsmuseet i 1997 og inneholder bl.a. et treskeverk. Museet er ei perle i bygda og gir oss perfekt stemning og ramme rundt ei skrekkelig visning. 

Om Juleblod:
Juleblod er en thriller-slasher som handler om en frykta seriemorder, kalt Nissen, som har rammet Norges utstrakte land hver julaften i over 13 år. Etterforskerne Rasch og Hansen prøver å løse gåten før han slår til igjen. Denne gangen ser det ut som det er Nord-Norge som vil møte Nissens blodbad.
Regi er ved Reinert Kiil. Filmen distribueres av Another World Entertainment og har ordinær Norgespremiere 3. november.

 

 

_
_
_