Filmer 2014

abcs-of-death-2-2
ABCs of Death 2  18 år (USA, 2014) 125 min Regi: div. Engelsk tale, utekstet
Andre film i den ambisiøse antologiserien ABCs OF DEATH byr på ferske segmenter hentet fra verdens ledende talenter innenfor skrekkfilmsjangeren. Ideen denne gangen er hentet fra pedagogiske barneskolebøker og består også nå av 26 kapitler fordelt på bokstavene i alfabetet. Med utgangspunkt i en bokstav og et ord, har regissørene fått frie tøyler til å fortelle en historie som involverer døden. Provoserende, sjokkerende og morsom, ABCs OF DEATH 2 er en feiring av neste generasjons sjangerregissører. Noen av de medvirkende regissører denne gangen er E.L. Katz (CHEAP THRILLS), Alejandro Brugués (JUAN OF THE DEAD), Alexandre Bustillo og Julien Maury (AMONG THE LIVING), Julian Gilbey (A LONELY PLACE TO DIE) og Vincenzo Natali (SPLICE).

TRAILER|IMDB


AMBU_01-2
American Burger (Sverige, 2014) 91 min Regi: Johan Bromander, Bonita Drake. Engelsk tale, svensk tekst
En busslast med en amerikansk skoleklasse bestående av de sedvanlige jocks, cheerleaders og nerder er på studietur i Europa da de snubler over en mystisk hamburgerkiosk i de dype skogene i Kraketch. Etter en velsmakende lunsj hvor menyen består av 100% American Burgers går ferden videre til et bedriftsbesøk på The American Burger Factory, landets hjørnesteinsbedrift. Der innser de raskt at den europeiske oppfatningen av amerikanske hamburgere er skremmende forskjellig fra det de er vant til … Turen går over i en kamp for å overleve. Hvem kommer til å ende opp i slakteriet? Vil nerder noen gang kommer til å score med cheerleaders? Klikker dannes, strategier formes, og midt i det hele lærer de kanskje en ting eller to om vennskap, overlevelse, konsumerisme, kåte tenåringslyster og, kanskje viktigst, å aldri gå til en fast-food restaurant noensinne igjen. Best. Summer. Ever.

TRAILER|IMDB


Among the Living
Among the Living (Frankrike, 2014) 90 min Regi: Alexandre Bustillo og Julien Maury. Fransk tale, norsk tekst
Det er sol og sommer. En guttegjeng – som tatt rett ut fra en Stephen King-oppvekstskildring, med de obligatoriske innslagene av briller og astmamedisin – skulker skolen for å bedrive relativt drøye pøbelstreker. På et nedlagt filmsett blir de vitne til en voldelig hendelse, men ingen voksne tror på dem. Pøblene leser jo skumle tegneserier, så det er nok bare fantasien deres som løper løpsk … Natta kommer, og den solfylte barndomsverdenen må vike for noe langt mørkere og slemmere. Guttene har sett noe de ikke skulle ha sett, og hevnen er grusom. Regissørduoen Alexandre Bustillo og Julien Maury har tidligere samarbeidet om filmene INSIDE og LIVID.

TRAILER|IMDB


The Canal
The Canal (Irland, 2014) 92 min Regi: Ivan Kavanagh. Engelsk tale, utekstet
Filmarkivaren David mistenker kona, Alice, for å være utro. En kveld følger han etter henne, og han får bekreftet at hun har en affære med en klient. Når hun ikke kommer hjem igjen, melder han henne savnet, og liket hennes blir snart funnet i kanalen som går gjennom landsbyen. David blir utpekt som hovedmistenkt, men han er sikker på at det er noe overnaturlig som står bak. Gjennom jobben har han nemlig fått se gamle filmklipp fra huset han og familien bor i, klipp som skildrer en skjebne påfallende like Alices. Han blir mer og mer oppsatt på å få bevist sin uskyld, mens tilstedeværelsen av en ond kraft i huset og nabolaget stadig øker i intensitet.

TRAILER|IMDB


The Dead 2
The Dead 2 (Storbritannia, 2013) 98 min Regi: Howard J. Ford, Jonathan Ford. Engelsk tale, utekstet
THE DEAD 2 er den mest tradisjonelle zombiefilmen vi viser på Ramaskrik i år, men den har også sitt særpreg: Den finner sted i India, noe som gjenspeiles av både miljø og handling. Nicholas vedlikeholder vindmøller et stykke utenfor Mumbai, byen der hans indiske kjæreste, Ishani, bor sammen med foreldrene sine. Når epidemien som brøt ut i Afrika i THE DEAD sprer seg til India, prøver han med alle midler å komme seg til henne. Men han vet at dersom han klarer å kjempe seg gjennom hordene av zombier, venter det enda en utfordring i Mumbai: Ishanis far er slett ikke fornøyd med at hun har funnet seg en vestlig kjæreste, og han ville nok ha likt det enda dårligere dersom han fikk vite at hun er gravid.

TRAILER|IMDB


doc_of_the_dead
Special Screening: Doc of the Dead (USA, 2014) 81 min Regi: Alexandre O. Philippe. Engelsk tale, utekstet
Dette er årets dokumentarfilm! DOC OF THE DEAD er et fascinerende, morsomt og ambisiøst prosjekt som analyserer og forsøker å finne ut hva som gjør zombier til et av vår tids store, populærkulturelle fenomen. Den ser på zombier i et historisk perspektiv, deres evolusjon på film, men også hvordan de har spredd seg utenfor filmens verden til TV-serier, romaner og tegneserier. Utviklingen fra indiefilm til mainstream, fra trege til raske zombier, og hvordan samfunnets uro gjenspeiles i zombiefilmen. Her er klipp fra de aller viktigste filmene og intervju med skaperne og aktører som George A. Romero, Bruce Campbell, Robert Kirkman, Tom Savini samt akademikere og forskere. Dette er den endelige dokumentaren om zombier og din guide til de levende døde.

TRAILER|IMDB


TF Still 2
The Forgotten (Storbritannia, 2014) 90 min Regi: Oliver Frampton. Engelsk tale, utekstet
Tenåringen Tommy flytter til sin far i en forlatt blokk preget av fattigdom og vold etter at hans mor blir borte. Mens faren kjemper mot sine egne demoner er omsorg for sin enstøing av en sønn ikke en del av planen hans. I sitt miserable soverom blir Tommy hver natt vekket av merkelige lyder som kommer fra naboleiligheten. Prøver noen å få hans oppmerksomhet? Hvem er i naboleiligheten? Dette er en creepy og mørk film med en sjelden sosialrealistisk ramme i en hard britisk hverdag. Glitrende skuespill i et skrekkdrama som sitter som støpt. Ramaskrik er så heldige å få besøk av regissør Oliver Frampton og produsent Jennifer Handorf – begge kommer fra England til Oppdal.

TRAILER|IMDB


Horsehead
Horsehead (Frankrike, 2014) 89 min Regi: Romain Basset. Engelsk tale, utekstet
Studenten Jessica har vært plaget av mareritt hele livet, og nå eksperimenterer hun med bevisst drømming for å finne ut hva som foregår. Hun har knapt besøkt familien sin etter at hun flyttet hjemmefra, men når bestemora dør, drar hun hjem for å delta i begravelsen. Der får hun beskjed om å sove i rommet ved siden av likvaken. Jessicas mareritt utvikler seg mens hun sover i foreldrenes hus, og gjennom drømmene begynner hun å nøste opp i en mørk familiehemmelighet. HORSEHEAD er en visuell og auditiv nytelse, den er surrealistisk, skremmende og vakker, uten å være spesielt forvirrende.

TRAILER|IMDB


The House at the End of Time
The House at the End of Time (Venezuela, 2013) 101 min Regi: Alejandro Hidalgo. Spansk tale, engelsk tekst
Etter 30 år i fengsel for drapet på ektemannen, får Dulce sone resten av tida i sitt eget hus. I dette huset oppdro hun to sønner sammen med mannen sin, og det var her drapet fant sted. Det var også her hun så sin eldste sønn for siste gang; han forsvant sporløst like etter at liket ble oppdaget. Å sitte i husarrest blant disse minnene er ille nok, men i tillegg har Dulce vært vitne til flere skremmende, overnaturlige hendelser her. Etter 30 år er huset fortsatt åsted for uforklarlige fenomener. Heldigvis er ikke Dulce helt alene – kort tid etter at hun kommer hjem igjen, blir hun oppsøkt av en prest. Han er overbevist om at hun ikke har drept sønnen sin, og han er oppsatt på å hjelpe henne å forstå hva som egentlig skjedde for 30 år siden.

TRAILER|IMDB


housebound
Housebound (New Zealand, 2014) 109 min Regi: Gerard Johnstone. Engelsk tale, utekstet
Småkriminelle Kylie Bucknell dømmes til husarrest i sitt barndomshjem etter et mislykket minibank-raid. Straffen blir ikke mindre av det faktum at hun må leve med sin overbærende motor-munn av en mor, Miriam, som er overbevist om at huset er hjemsøkt. Opprørske Kylie fnyser av mora, men begynner også å høre foruroligende hvisking i mørket, knirkende gulvplanker og merkelige dunk på natta. Har hun arvet morens fantasi eller er det faktisk noe spooky i dette huset? HOUSEBOUND er en fest av en horrorkomedie med nerve, action, gnistrende skuespillere, til tider svært skummel og en dash røde effekter. Men i den grad man kan snakke om en gledesspreder i horrorverden kunne denne glatt tatt prisen, for dette er gøy!! Årets åpningsfilm er en film som har bemerka seg på flere festivaler ute i den store verden siden premieren på South by Southwest i mars, og vi er stolte over å åpne Ramaskrik med HOUSEBOUND.

TRAILER|IMDB


In Darkness We Fall
In Darkness We Fall (Spania, 2014) 80 min Regi: Alfredo Montero. Spansk tale, norsk tekst
En vennegjeng på tur bestemmer seg for å klatre lenger og lenger inn i en hule de oppdager. Dette skulle de selvfølgelig ikke ha gjort. Det viser seg å være langt vanskeligere enn forventet å finne veien ut igjen, og de har verken mat eller drikke til å holde ut spesielt lenge. Dessuten vet ingen hvor de er, mobildekningen er ikke-eksisterende, og de har begrenset med batterier til lyskildene sine. Hvordan det går med gjengen, er det best å oppleve i kinosalen – gjerne med en mage som begynner å hinte om at det nærmer seg middagstid …

TRAILER|IMDB


It Follows
It Follows (USA, 2014) 97 min Regi: David Robert Mitchell. Engelsk tale, utekstet
19 år gamle Jay dater en kjekk, ung fyr, men forholdet får en brå slutt etter at de har hatt nådd fjerde base. Det viser seg at målet med affæren var å overføre en forbannelse til Jay, og nå er det hun som blir forfulgt av en morderisk ond ånd. Uansett hvor hun befinner seg, er den på vei mot henne. Den går og går, heldigvis ikke fryktelig kjapt, men den tar aldri pauser, og den kan endre utseende og se ut som hvem som helst. IT FOLLOWS tilbyr en annerledes skrekkfilmopplevelse der man kan bli sittende og analysere det som befinner seg i bakgrunnen, for forfølgeren er aldri langt unna. Dette er dessuten en av de filmene som har potensiale til å bli med deg ut av kinosalen og følge etter deg, hele veien hjem …

TRAILER|IMDB


miss-zombie
Miss Zombie (Japan, 2013) 85 min Regi: SABU. Japansk tale, engelsk tekst
En ung jente kommer til en familie i en trekasse og blir satt til å ta seg av husarbeidet. Hun blir sett på som en trussel av de fleste i huset, men familiefaren mener at så lenge hun ikke spiser kjøtt, så skal det gå bra. Etter en zombieepedemi har man nemlig, via en streng grønnsaksdiet, klart å temme de udøde. Rike familier kjøper zombier og bruker dem som billig arbeidskraft. Miss Zombie er utvilsomt den mest arty av årets filmer. Det er sparsomt med dialog og vakkert filmet i sort-hvitt. Lydsporet, som stort sett består av huslyder og cellospill, hjelper til med å bygge opp en ubehagelig stemning. Miss Zombie tøyer skrekkfilmbegrepet noe, men den har et friskt og nyskapende blikk på zombiefilmen. Dette er rett og slett en vellaget, fin og utrivelig film.

TRAILER|IMDB


TCM-Restored-2
Motorsagmassakren (USA, 1974) 83 min Regi: Tobe Hooper. Engelsk tale, utekstet
40 år etter at MOTORSAGMASSAKREN skremte vannet av publikum, vender filmen tilbake til det store lerretet i denne nyrestaurerte utgaven. Fem ungdommer er på biltur i det sørlige Texas. For å gjøre en kort historie enda kortere kan vi si at ting ikke går helt som planlagt, og de ender opp med å bli jaget av en motorsagsvingende morder med blodig forkle og maske av menneskehud samt hans gravrøvende kannibalfamilie. MOTORSAGMASSAKREN er kanskje den mest notoriske av alle horrorfilmer som er laget. Til tross for at den inneholder overraskende lite blod og gørr, ble den, godt hjulpet av en svært god tittel, raskt selve symbolet på den farlige filmen. Resultatet var at filmen ble forbudt i svært mange land, deriblant Norge. Til tross for filmens ry er det få som faktisk har sett dette lavbudsjettsmesterverket. MOTORSAGMASSAKREN er en drivende effektiv skrekkfilm med en ubehagelig stemmning som overgår det aller meste som er laget i ettertid.

TRAILER|IMDB


Open Windows
Open Windows (Spania, USA, 2014) 100 min Regi: Nacho Vigalondo. Engelsk tale, utekstet
Nacho Vigalondo, mannen bak A IS FOR APOCALYPSE fra den første THE ABCs OF DEATH, gir oss her en spennende og overraskende thriller. Nick (Elijah Wood) er stor fan av skuespillerinnen Jill (Sasha Grey). Han har vunnet en bloggkonkurranse der premien er en middagsdate med henne, men får i siste liten beskjed om at middagen er avlyst. Meldingen får han via en merkelig videosamtale som fortsetter gjennom kvelden. Nick oppfordres til å hevne seg på Jill, noe den mystiske budbringeren er mer enn villig til å hjelpe ham med, gjennom sine ekstremt gode hackeferdigheter. Handlingen utspiller seg hovedsakelig i ulike vinduer på Nicks laptopskjerm, uten at dette blir ensformig og begrensende. Vi noterer oss også at Elijah Wood har spilt i flere Ramaskrik-vennlige filmer i det siste, og vi håper denne trenden fortsetter!

TRAILER|IMDB


The People vs. George Lucas (USA, Storbritannia, 2010) 93 min Regi Alexandre O. Philippe. Engelsk tale, utekstet
«Det er ikke bare en film! Si ALDRI at det bare er en film!» Skikkelige Star Wars-fans har et lidenskapelig, på grensen til usunt, forhold til galaksen langt langt borte. For mange er Star Wars selve symbolet på en lykkelig barndom. Hva skjer da når «Gud» tukler med skaperverket, og «voldtar» barndommen din? THE PEOPLE VS. GEORGE LUCAS er et angrep på mannen som vi alle elsker for det han skapte i -77, -80 og -83, men som noen nå «hater» for alt han har gjort siden.
Gjennom intervjuer med kjente og ukjente fans får vi et innblikk i denne hysterien på en meget humoristisk måte. Alexandre O. Philippe har laget en underholdende dokumentarfilm om et fenomen som er altfor viktig for en del mennesker. Filmen følger tiden opp til og med STAR WARS: EPISODE I – THE PHANTOM MENACE, da fansen ble innhyllet i et mørkere mørke enn The Dark Side of the Force.

TRAILER|IMDB


quietones
The Quiet Ones (USA, Storbritannia, 2014) 98 min Regi John Pogue. Engelsk tale, norsk tekst.
Jane Harper er en dypt forstyrret og forlatt jente. Gjentatte ganger har hun blitt avvist i det ene etter det andre fosterhjemmet. Merkelige hendelser oppstår i hennes nærhet og ingen ønsker å ta ansvar for henne. En gruppe som forsker på det paranormale, ledet av den ambisiøse professoren Joseph Coupland, begynner et kontroversielt eksperiment for å forsøke å gjøre henne frisk. Men da universitetet trekker sin økonomiske støtte, må gruppen tøye noen regler som vil få katastrofale følger. Filmen er inspirert av det virkelige eksperimentet «The Philip Experiment». Forskere så her på ideen om at en poltergeist kunne innta fysisk form ut fra emosjonell energi, og at et spøkelse er menneskeskapt og en manifestasjon av tanker eller frykt. Filmen er laget av det gjenoppståtte studioet Hammer Films som de siste årene har hatt stor suksess med filmer som LET ME IN og THE WOMAN IN BLACK. THE QUIET ONES er første Hammer-film på norske kinoer på over 30 år.

TRAILER|IMDB


Radio Silence
Radio Silence (Tyskland, 2012) 95 min Regi: Marco Riedl, Carsten Vauth. Tysk tale, engelsk tekst
Piratradioverten Doc Roc og den grusomme seriemorderen Nachtschlitzer utfører sine lyssky aktiviteter i samme by. En kveld oppfordrer Doc Roc lytterne til å komme med sine tanker om drapsmannen som gjør gatene utrygge. En innringer påstår at han er selveste Nachtschlitzer, og at Doc Roc er den eneste som kan hindre ham i å begå sitt neste drap. Gjennom kvelden presses Doc Roc til å gi mer og mer av seg selv for å holde Nachtschlitzers nyeste fangst i live. Radiosendingen høres også av politimannen Brix, som i økende desperasjon søker å identifisere både morder og offer før tiden renner ut.

TRAILER|IMDB


Starry Eyes
Starry Eyes (USA, 2014) 98 min Regi: Kevin Kolsch, Dennis Widmyer. Engelsk tale, utekstet
Skuespillerinnen Sarah arbeider på hurtigmatrestaurant mens hun venter på at karrieren hennes skal skyte fart. Når hun kommer over en annonse for skrekkfilmen THE SILVER SCREAM, er hun sikker på at hun er den riktige for rollen. Etter flere uvanlige auditioner virker det som om det skal gå den riktige veien, men noe skurrer. Sarah må ta stilling til hvor mye hun vil ofre for å nå målet sitt, og når hun først har tatt et valg, viser det seg å ha større konsekvenser enn forventet. Det som venter henne er både ondt, brutalt og blendende vakkert.

TRAILER|IMDB


Utburd (Norge, 2014) 75 min Regi: Astrid Thorvaldsen. Norsk tale, utekstet
Tenk deg at du lever deg slik inn i en spøkelseshistorie at den blir virkelig. Forfatteren Adrian drar på hyttetur med barndomsvenninnen Kristine og tre andre venner. Han skriver om utburdene, de uønskede barna som ble satt ut i skogen for å dø. Sara lever seg inn i historien, og sammen med tegneren Arild får utburden form på papiret. Samtidig skjer det rare ting i skogen rundt hytta …

TRAILER|IMDB


What-We-Do-In-the-Shadows
What We Do in the Shadows (New Zealand, 2014) 87 min Regi Taika Waititi, Jemaine Clement. Engelsk tale, utekstet
Viago, Deacon og Vladislav er tre vampyrer som deler leilighet i ein forstad i New Zealand. Dei er tilsaman 1424 år, og i leiligheten bur også Petyr som har passert 8000 år. Trioen har litt tilpasningsproblemer i det 21 århundre, det sosiale blir f.eks. begrensa av trøbbelet med å oppholde seg i dagslys. Å besøke eit utested er og ein utfordring, då vampyrar alltid må ha ein invitasjon før dei kan gå inn nokon stad. Det gjer det heller ikkje lettare at dei blir uvenner med ein gjeng varulver … Vinner av årets People’s Choice Award i Midnight Madness-programmet til Toronto. Filmen har fått strålende mottakelser og vises for tida på dei viktigste filmfestivaler over heile verda, som på Ramaskrik.

TRAILER|IMDB


wolfcop
WolfCop (Canada, 2014) 79 min Regi Lowell Dean. Engelsk tale, utekstet
Lou Garou er en lat landsbypurk på dagen og en voldelig kriminalitetsbekjempende varulv om natten. Good cop/bad cop i en pelsfylt dyrisk utgave. Avhengig av kvinner og alkohol er det ikke uvanlig for ham å våkne opp etter en blackout på merkelig kjente åsteder med sine sanser skjerpet og klørne ut. I serien crazy action/horror-komedier gir vi deg WOLFCOP på årets Ramaskrik. Oppfølgern er allerede spikra etter en enorm respons i markedet i Cannes dette året.

TRAILER|IMDB


 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s