Filmer 2013

100 Bloody Acres
100 Bloody Acres (Australia, 2012) 91 min Regi: Cameron Cairnes og Colin Cairnes. Engelsk tale, utekstet
Dette er filmen som kan få deg til å revurdere ferien til Australia, sørg i hvert fall for å sjekke leiebilen på forhånd! Svart humor, skrekk og gore er en fin kombinasjon og henger ofte tett sammen, og denne filmen er et godt eksempel på dette. Brødrene Reg and Lindsay trenger ferskt kjøtt som ingrediens til sin spesielle gjødsel. Bonden Reg treffer 3 ungdommer med motortrøbbel på veien, han ser en mulighet til å skaffe seg råvarer og kanskje endelig få respekt fra sin dominerende storebror… Dette blir ytterligere komplisert når Reg får god kontakt med en av ungdommene. Cohen-brødrene, Wes Craven og Hitchock nevnes som viktige inspirasjonskilder for regissørene. 100 BLOODY ACRES følger formelen, men overrasker og underholder hele veien til den blodige slutten.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Adjust Your Tracking
Adjust Your Tracking (USA, 2013) 84 min Regi: Dan M. Kinem og Levi Peretic. Engelsk tale, utekstet
Hvorfor har noen valgt å tviholde på VHS-formatet mange år etter at DVD og Blu-ray kom på markedet? Hva er det med de store, litt uhåndterlige magnetbåndene som må spoles tilbake under en konstant trussel av båndsalat, som fremdeles gjør voksne menn mo i knærne og lengtende i blikket? I ADJUST YOUR TRACKING, filmet i 4:3 på VHS, møter vi en brokete forsamling av mer eller mindre eksentriske samlere, og om vi ikke drar hjem og blåser støv av VHS-samlingen, så får vi iallfall opp øynene for noe av sjarmen og noen fordeler med det antikvariske formatet. Et av høydepunktene er mannen som har innredet kjelleren sin som en videobutikk, komplett med tyggegummiautomat og porno lettere gjemt under disken!

TRAILER|BILLETTER|IMDB


After
After (USA, 2012) 90 min Regi: Ryan Smith. Engelsk tale, utekstet
AFTER er en klassisk lurethriller med mange lag, og vi skal derfor la være å røpe for mye av handlingen. Tegneserieforfatteren Freddy og legen Ana er alene på en buss. De rekker akkurat så vidt å oppnå kontakt…
Ana bråvåkner etter en voldsom forsovelse og haster til jobben på sykehuset. Filmens måte å beskrive hennes ensomhet, og den etter hvert krypende følelsen av at noe er totalt uforståelig og fullstendig galt fatt, er fascinerende. Det at Freddy og Ana blir filmens par er ikke å røpe for mye. De prøver å løse ”gåten” de har havnet i sammen, og de opplever etter hvert at deres skjebner er mer sammenvevd enn først antatt.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


All Cheerleaders Die
All Cheerleaders Die – nordisk premiere! (USA, 2013) 90 min Regi: Lucky McKee og Chris Sivertson. Engelsk tale, utekstet
Dette er definitivt det friskeste vi så under årets Midnight Madness i Toronto, og nå får du den nordiske premieren under Ramaskrik. Dette er highschool-horror med friske overnaturlige vendinger og en god porsjon humor. Maddy infiltrerer den kule cheerleadergjengen for å få ned klikken som styrer skolen … og ja, All Cheerleaders Die, men ikke som du tror. Lucky McKee (THE WOMAN) har regi sammen med sin kompanjong Chris Sivertson (I KNOW WHO KILLED ME).

TRAILER|BILLETTER|IMDB


The Body
The Body (Spania, 2012) 108 min Regi: Oriol Paulo. Spansk tale, engelsk tekst
Tradisjonen tro har vi også i år en creepy spansk thriller på programmet. Handlingen i THE BODY utspiller seg for det meste i et likhus, noe som lett kan gi assosiasjoner til Ole Bornedals utrivelige NATTEVAKTEN (1994). THE BODY starter med at en vakt flykter fra likhuset i full panikk, løper ut i veien og blir påkjørt. Det viser seg at et lik er sporløst forsvunnet… Vi følger en politietterforsker som forsøker å finne ut hva som har skjedd, mens han sliter med egne demoner. Stemningen er gjennomgående dyster og intens, og mystiske hendelser drar etterforskeren – og oss – lenger og lenger inn i et nett av intriger. Regissør og manusforfatter Oriol Paulo bidro også til manuset til JULIA’S EYES som ble vist på Ramaskrik i 2011.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Eksorsisten
Eksorsisten – Director`s cut (USA, 1973) 132 min Regi: William Friedkin. Engelsk tale, utekstet.
Dette er en unik og uimotståelig sjanse til å se verdens skumleste film på kino! En tilsynelatende vanlig, 12 år gammel jente begynner å oppleve merkelig, voldelig og forstyrrende oppførsel. Hennes desperate mor tyr til alt legestanden har å by på, uten hell, og et siste håp hviler hos en nølende prest og djevelutdriver. Romanen lå 17 uker på toppen av bestselgerlisten, de konservative kjempet en kamp mot filmens okkulte og sataniske tema og det var rykter om mystiske dødsfall på settet – alt lå til rette for det som skulle bli verdens mest innbringende film. Det er et moderne overgangsrituale å se EXORSISTEN, og selv om man har sett filmen flere ganger, så gruegleder man seg like mye til å se den en gang til. Gjør deg klar for selveste juvelen i skrekkfilmsjangeren.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Fresh Meat
Fresh Meat (New Zealand, 2012) 91 min Regi: Danny Mulheron. Engelsk tale, utekstet.
Maorijenta Rina er hjemme på ferie etter å ha tilbrakt den siste tida på en internatskole for jenter. Mens hun har vært borte, har foreldrene mildt sagt endret livsstil, men Rina rekker knapt å ta dette innover seg før en gjeng kriminelle bryter seg inn og tar familien som gisler. Og ikke nok med det – Rina har også begynt å finne ut nye ting om seg selv. FRESH MEAT er lettbeint og blodig underholdning fra landet som ga oss BLACK SHEEP, BRAINDEAD og MEET THE FEEBLES, og regissør Mulheron hadde også en finger med i spillet på manuset til sistnevnte.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Hatchet III
Hatchet III – 18 år (USA, 2013) 81 min Regi: BJ McDonnell. Engelsk tale, utekstet
Dette er nok det mest gory vi har vist så langt i Ramaskrik Oppdals korte historie. HATCHET III starter der toer’n ender. Kort fortalt dør legenden Victor Crowley aldri, selv etter å ha blitt delt i to med motorsag. Nå herjer han igjen, og Marybeth Dunston må bringe fred til Crowleys liv – hvis ikke går alt «rakt åt skoga» i New Orleans’ sumper. Heftig, gory og humoristisk slasherfilm der altså!

TRAILER|BILLETTER|IMDB


IL1A2907.CR2
Insidious: Chapter 2 – åpningsfilm (USA, 2013) 106 min Regi: James Wan. Engelsk tale, norsk tekst
Ramaskrik Oppdal, 2011: Publikum samles for å se INSIDIOUS, det har gått rykter om at den er blant det skumleste som er å få tak i for tida. Det de får servert setter sine spor. Iskalde gufs nedover ryggraden, tilnærmet hjerteflimmer… Festivalprodusenten forlater salen etter 30 minutter. Det lukter svette av de som holder ut til siste slutt.Ramaskrik Oppdal, 2013: INSIDIOUS: CHAPTER 2 åpner festivalen. Ekteparet Josh (Patric Wilson) og Renai (Rose Byrne) er tilbake, og igjen konfronteres de med grusomme karakterer fra den spirituelle verden. Filmen hadde stor suksess da den åpnet medio september i USA, og vi gleder oss til å vise den på Oppdal. Er den like skummel som eneren? Vil den plukke opp de løse trådene som gjorde slutten av INSIDIOUS ekstra creepy? Forventningene er mange, og alt ligger til rette for et skrekkinngytende startskudd for Norges skumleste filmfestival!

TRAILER|BILLETTER|IMDB


John Dies at the End
John Dies at the End (USA, 2012) 99 min Regi: Don Coscarelli. Engelsk tale, utekstet
Don Coscarelli, mannen bak kultklassikere som PHANTASM (1979), THE BEASTMASTER (1982) og BUBBA HO-TEP (2002) er endelig tilbake! JOHN DIES AT THE END er basert på David Wongs bok ved samme navn, og har blitt en syretrip av en film. Vi blir kastet ut i en verden full av monstre, hallusinasjoner og alternative dimensjoner, og det er nok best å bare lene seg tilbake og nyte galskapen. Filmen har gått sin seiersgang på festivaler verden over, og nå får også Ramaskriks publikum sjansen til å oppleve den på det store lerretet. JOHN DIES AT THE END er sannsynligvis noe av det rareste du ser i år, og verken soyasaus eller pølse i brød vil være det samme etterpå.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


O'Hellige Jul
O`Hellige Jul – 18 år! (Norge, 2013) 105 min Regi: Magne Steinsvoll og Per-Ingvar Tomren. Norsk tale. Gjester til stede
O’HELLIGE JUL er en halvkoselig jule-slasher som handler om en seriemorder (Tormod Lien) og en jente (Eline Aasheim) han har plukket ut til å bli neste offer. Regissørene Magne Steinsvoll og Per-Ingvar Tomren ønsket å lage denne filmen i samme ånd og på samme måte som man gjorde på 70-tallet, dette betyr mye eksperimentell filmskaping, ingen bruk av dataanimasjon og brudd på det meste av HMS-forskrifter – noe som har medført mange skader; beinbrudd, kutt og farlige situasjoner, inkludert bruk av en ekte motorsag bare noen få cm fra skuespillere. Det blir vist en grovklipp av av filmen – og det vil bli satt stor pris på tilbakemeldinger som kan hjelpe til å gjøre resultatet best mulig.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


om hundre år er allting glemt_0
Om hundre år er allting glemt (Norge, 2012) 42 min Regi: Anders Alterskjær. Norsk, fransk og lulesamisk tale, engelsk tekst. Gjester til stede
Vi befinner oss i Nordland en gang i framtida, nærmere bestemt “12 år etter Barentskrigen”. To unge brødre, spilt av talentene Arthur Hakalahti Eilertsen og Sondre Larsen, stjeler en viktig gjenstand fra okkupasjonsmakten. De flykter gjennom et landskap som er både nasjonalromantisk og futuristisk, og de treffer på flere grupper mennesker med ulike skjebner. Filmen lar flere spørsmål forbli ubesvart, den overlater til tilskueren å fylle inn hull og spinne videre på tråder som blir introdusert. Filmen vil bli presentert av Stian A. Olsen, manusforfatter og effektkoordinator, som også står bak årets Ramaskrik-vignett.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Patrick
Patrick (Australia, 2013) 96 min Regi: Mark Hartley. Engelsk tale, utekstet
Ramaskrik presenterer … Ozploitation! Regissør Mark Hartley står også bak dokumentarfilmen NOT QUITE HOLLYWOOD (2008), som tar for seg australsk exploitationfilm på 70- og 80-tallet. En av filmene som trekkes fram her, er PATRICK fra 1978. Vår PATRICK er en remake av denne filmen, og dessuten Hartleys første fiksjonsfilm. Sykepleieren Kathy starter i ny jobb på et avsidesliggende privatsykehus for komatøse pasienter, deriblant en kjekk ung mann ved navn Patrick. Patrick spytter, noe som er ekkelt nok, men arbeidsplassen blir snart enda mer uhyggelig. Musikk, scenografi og skuespillere arbeider sammen for å gi liv til historien om sykepleieren som både fascineres og skremmes av sin pasient. Dette er en elektrisk affære.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


The Purge
The Purge (USA/Frankrike, 2013) 85 min Regi: James DeMonaco. Engelsk tale, utekstet
USA, 2022. Det er mindre kriminalitet i landet enn noen gang tidligere. Årsaken? “The Purge”, en tolvtimersperiode én gang i året der alle forbrytelser er lovlige. Innbyggerne får lettet på trykket; de får utløp for de fleste av sine drifter i dette tidsrommet. James Sandin (Ethan Hawke) selger sikkerhetssystemer som skal beskytte hus mot inntrengere. Han har kjent seg rik på dette, og bor sammen med familien i et godt sikret hus i et pent nabolag. På årets Purge-kveld slipper sønnen i huset en blodig fremmed inn, og dette setter i gang en rekke hendelser som vil utfordre og endre familien. Hvor langt vil de gå for å holde seg i sikkerhet?

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Sightseers
Sightseers (Storbritannia, 2012) 88 min Regi: Ben Wheatley. Engelsk tale
SIGHTSEERS er en makaber og voldelig svart komedie, akkurat passe skrudd og surrealistisk til at den også kunne passet på en mer ”arty” filmfestival. Tina og nykjæresten Chris legger ut på en romantisk campingvogntur i rufsete høstvær på den britiske landsbygda. Et av turens mål er å besøke pikante og underlige små, sære museer. Det hele utvikler seg til en voldelig odysse sparket i gang av at Chris klikker når en museumsgjest skjødesløst kaster fra seg sitt sjokoladepapir, et lite bidrag til den totale forsøplingen. Det kan ikke Chris la gå ustraffet. De reiser – eller rettere, flykter – fra sted til sted og roter seg stadig mer bort i absurditeter – og det er lov å le!

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Stalled
Stalled (Storbritannia, 2013) 84 min Regi: Christian James. Engelsk tale, utekstet
Hvor er det lurest å oppholde seg når zombiekatastrofen innhenter deg? Vel, etter å ha sett STALLED vil du nok være enig i at damedoen ikke er stedet. Vaktmesteren W.C (spilt av Dan Palmer, som også har skrevet manus) skal skifte lyspære på damedoen, og han blir snart sperret inne sammen med store mengder zombiekollegaer… Denne britiske lavbudsjett-zombiekomedien sjarmerer zombiefans verden over på diverse skrekkfilmfestivaler. Du skal lete lenge etter de dype meningene, men du får mange gode og konkrete tips til hvordan man kan håndtere eventuelle zombiekollegaer. Intelligensen til zombiene gjør det lett å finne på god slapstick/gore/situasjonskomikk, og om du kanskje ikke blir så skremt, er det nok av tapte kroppsdeler til at du likevel blir fornøyd. Filmen var et av høydepunktene på årets London Frightfest. Den kan lett sammenlignes med SHAUN OF THE DEAD, men kanskje man kan kjenne igjen like mye av tonen og stilen fra Peter Jacksons første film, lavbudsjettsmesterverket BAD TASTE?

TRAILER|BILLETTER|IMDB


VHS2
V/H/S/2 – 18 år (USA, Canada, Indonesia, 2013) 96 min Regi: Simon Barrett, Jason Eisener, Gareth Evans, Gregg Hale, Eduardo Sánchez, Timo Tjahjanto og Adam Wingard. Engelsk tale, utekstet
V/H/S/2 er en direkte oppfølger til V/H/S, en kortfilmsamling med ”found footage”-innhold, der det meste er filmet i førstepersonsperspektiv på forskjellige kreative måter. Den første V/H/S gjorde inntrykk på mange med sin kompromissløse stil. To etterforskere leter etter en forsvunnet ungdom, og de finner en stor samling VHS filmer i vedkommendes leilighet. De begynner å etterforske innholdet for å se om det kan bringe dem nærmere en løsning… Oppfølgeren viser en bedring i både produksjonskvalitet og innhold. Filmen består av 5 episoder (inkludert rammehistorien), og på CVen til de syv svært interessante regissørene finner vi ting som HOBO WITH A SHOTGUN, THE RAID, V/H/S, BLAIR WITCH PROJECT og YOU’RE NEXT.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Villmark
Villmark (Norge, 2003) 85 min Regi: Pål Øie. Norsk tale. Gjester til stede
VILLMARK fyller 10 år i år, og i den anledning kommer regissør Pål Øie til Ramaskrik for å introdusere filmen. Han vil også gi oss smakebiter fra VILLMARK 2, som er under planlegging.Et TV-team drar til ei avsidesliggende hytte for å forberede seg på et realityshow de snart skal produsere. Sjefen, Gunnar (Bjørn Floberg), vil at teamet skal forsøke seg på det samme som deltakerne: å klare seg i ødemarken uten hjelpemidler. Lasse (Kristoffer Joner) og Per (Marko Kanic) snubler over en forlatt teltplass som gir dem en ekkel følelse av at noe er galt, og det er det kanskje også…

TRAILER|BILLETTER|IMDB


We Are What We Are
We Are What We Are (USA, 2013) 105 min Regi: Jim Mickle. Engelsk tale, norsk tekst
Dette er den amerikanske remaken av den meksikanske filmen med samme navn, som ble vist under Ramaskrik 2011. Også her dreier det seg om en familie med noe spesielle vaner. De holder seg mest for seg selv, og etter en tragisk hendelse blir de to døtrene tvunget til å ta på seg et uvanlig stort ansvar. Men i verdenen utenfor huset lurer også de lokale myndighetene, og de begynner å mistenke at noe ikke er helt som det skal være.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


The World's End
The World`s End (Storbritania, 2013) 109 min Regi: Edgar Wright. Engelsk tale, norsk tekst
Med denne filmen er Edgar Wright’s Cornetto-trilogi komplett! Den startet i 2004 med zombiekomedien SHAUN OF THE DEAD, fortsatte i 2007 med den gærne politifilmen HOT FUZZ, og fullføres nå med denne science-fiction-komedien. Simon Pegg og Nick Frost er nok en gang på plass i viktige roller. En kompisgjeng tar fatt på en krevende pub-til-pub-runde med 12 stoppesteder, der det endelig målet er puben The World’s End. De har forsøkt seg på denne løypa 20 år tidligere, men klarte da ikke å fullføre. Vil de lykkes denne gangen? Og kan tittelen på filmen tenkes å henspille på noe annet enn et brunt serveringssted? Dette er kanskje Ramaskriks mest popcornvennlige film, og man trenger ikke å ha sett de to foregående filmene for å ha glede av denne.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


You're Next
You’re Next (USA, 2011) 94 min Regi: Adam Wingard. Engelsk tale, norsk tekst
Høstens store grøsser YOU’RE NEXT er en av de smartest og mest skrekkinnjagende filmene på mange år. Crispian har tatt med seg sin nye kjæreste til en familiegjenforening for å feire foreldrenes bryllupsdag. Etter en mer eller mindre hyggelig middag blir idyllen knust av en gjeng maskerte, øksesvingende drapsmenn som forsøker å felle familiemedlemmene en etter en, med brutal presisjon. Men da det ser som mørkest ut, viser det seg at en av gjestene besitter skjulte og uante talenter… YOU’RE NEXT er en av de smartest og mest skrekkinnjagende filmene på mange år. Filmen byr på et friskt pust og en tvist til den velprøvde “home invasion”-sjangeren, den overrasker og ligger alltid noen skritt foran publikum. YOU’RE NEXT er først og fremst intens og skremmende med utrolige slasher-sekvenser og en effektiv stil, men den har alltid litt humor på lur.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s