Filmer 2012

Baytown Outlaws (USA, 2012) 98 min Regi: Barry Battles
La oss si det med en gang. Dette er ikke en skrekkfilm, men vi elsker kule filmer med action. Derfor har vi booket et lite hvileskjær fra det skumle, men derimot noe som kanskje best beskrives som Tarantino kræsjer med Kings of Leon i 350 km/t! Denne har vi booket på trailer og omtale; Oodiebröderna, de svetteste bandittene sør for Mason-Dixon-linjen, får besøk av Celeste (Eva Longoria) som trenger deres hjelp for å redde sin gudsønn, Robb, fra hennes mafiabosseksmann, Carlos (Billy Bob Thornton). De tar på seg oppdraget, men er ikke forberedt på hva Carlos har i ermet; en haug illsinte indianerkrigere, fem morderiske strippere og en liga apokalyptiske Mad Max-gangstere!

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Beyond The Black Rainbow (Canada, 2010) 110 min Regi: Panos Cosmatos
Denne kanadiske sci-fi thrilleren tar oss med tilbake til året 1983, og er et filmatisk landskap sterkt influert av 80-tallets futuristiske tv-serier og filmer. Panos Cosmatos debuterer med Beyond The Black Rainbow og forteller en historie om klinikken Arboria, et sted for «utvikling» av sjel og sinn. Vi møter den stumme pasienten Eva og en av klinikkens creepy ansatte, Barry. Det blir fort tydelig at Eva holdes på klinikken mot sin vilje og er i besittelse av spesielle evner som Barry forsøker å torturere ut av henne. Dette kan sies å være en av de mest utfordrende filmene vi viser under årets festival, du kommer garantert til å klø deg i hodet og undres over Cosmatos Reaganeske univers og underliggende tematikk! Velkommen til en opplevelse som vil underholde, utfordre og garantert vil gi deg en ny filmatisk opplevelse!

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Deranged (Sør-Korea, 2012) 109 min Regi: Jeong-woo Park
Deranged er Sør-Koreas første sci-fi thriller om en smittsom epidemi. En dag flyter flere døde og misformede kropper ned elven Han. Samtidig begynner flere mennesker å utvise en mildt sagt uberegnelig oppførsel i nær omkrets. En epidemi eksploderer. Jae-hyuk arbeider for et stort farmasøytisk selskap og befinner seg plutselig i en situasjon om liv og død når hans egen familie får symptomer på den smittsome sykdommen.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Dunderland – ÅPNINGSFILM (Norge, 2012) 78 min Regi: Finn-Erik Rognan, Nils J. Nesse
I 1695 blir den unge piken Johanne Nilsdatter beskyldt for hekseri. Bakbundet kastes hun i det bunnløse tjernet Djupkista i Dunderlandsdalen. I årene som følger rammes dalen av en rekke uforklarlige tragedier. Lokalbefolkningen mener en forbannelse hviler over stedet og forlater det isolerte dalføret. I 2011 ankommer en teaterregissør dalen for å øve med fem av landets beste skuespillere til en fremtidig film om hekseprosessene i Norge. Plutselig forsvinner stjerneskuespilleren…
Forfilm: Ben is Back (Gullbussvinner beste skrekkfilm 2012)

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Eddie – The Sleepwalking Cannibal (Danmark, Canada 2012) 90 min Regi: Boris Rodriguez
”Årets beste Cannibalkomedie”, ”Ren Art-core», ”Coensk galskap”. Dette skriver danske kritikere etter kinopremieren i hjemlandet, og triller meget gode terninger. Du møter den danske utbrente maleren Lars Olafssen som flytter til Canada for å bli lærer på en kunstskole. Her treffer han eleven Eddie som han etter hvert får et meget spesielt kunstnerisk forhold til. Humor, blod, original historie og Cohensk stil er stikkord for ”Eddie”.
Produsent Ronnie Fridtjof gjester festivalen og vil introdusere filmen.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


The Exorcist in the 21st Century (Norge, 2012) 80 min Regi: Fredrik Horn Akselsen
Ikke alle eksorsister ser ut som Max von Sydow: Møt Juan Antonio Fortea, Vatikanets egen autoriserte demonutdriver. At det var et trøndersk dokumentarteam som ble de første som fikk bli med Fortea bak fasaden og inn i de innerste gemakker, er en ren sensasjon. Vi blir med på ekte eksorsisme i Sør-Amerika, og det er nesten skumlere enn skrekkfilm.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Frankenweenie 3D (USA, 2012) 87 min Regi: Tim Burton
Fra det kreative geniet Tim Burton (Alice i Eventyrland, Et førjulsmareritt) kommer Frankenweenie, en hjertevarm fortelling om en gutt og hans hund. Etter uventet å ha mistet sin elskede hund Sparky, tar unge Victor i bruk vitenskapens kraft for å bringe sin beste venn til live igjen – med noen få små justeringer. Han prøver å holde sin nye hjemmelagde skapning skjult, men da Sparky slipper ut, finner Victors medelever, lærere og resten av byen ut at den snille bisken har blitt til en monstrøsitet. Frankenweenie er en stop-motion animasjonsfilm i svart-hvitt og 3D, som løfter den klassiske stilen til en helt ny opplevelse.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Grabbers (Storbrittania, Irland, 2012) 94 min Regi: Jon Wright
Ramaskrik har vært på tur til London FrightFest for å plukke fersk og god festivalfilm til dere. Dette er en av våre favoritter fra London. En meteor lander i havet og noen sjømenn forsvinner. Lisa Nolan ankommer Erin Island for å etterforske saken sammen politikollega Ciaran O`shea. Det viser seg at øya er angrepet av aliens på jakt etter vann og blod. Det eneste våpenet de har er alkohol, og hele landsbyen samles på den lokale puben for å utkjempe slaget. En herlig horrorkomedie om et sjømonster som ikke tåler alkohol.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Hellfjord (Norge, 2012) 210 min Regi: Patrik Syversen, Kenneth Olav Hjellum, Ole Giæver, Vegar Hotel, Roar Uthaug
Twin Peaks møter Hot Fuzz på Himmelblå. Den norske TV-serien Hellfjord, premiereaktuell på NRK i oktober, skal vises i sin helhet under Ramaskrik. Hellfjord er fortellingen om den urbane, ridende politimannen Salmander – en stolt andregenerasjons innvandrer fra Pakistan – som på uheldig vis skyter hesten sin foran barnetoget på Karl Johan, en vakker dag i mai. Det politisk korrekte Norge sliter med å sparke Salmander og omplasserer ham heller til et sted han kan gjøre mindre skade. Til nord. Langt nord. Til Hellfjord.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Juan of the dead (Cuba, 2011) 92 min Regi: Alejandro Brugués
Her får du noe så sjeldent som en Cubansk systemkritisk punka zombie-komedie!
Havana er under et altomslukende zombie-attack, og cubansk media informerer om at det naturligvis er USA som står bak. Den småkriminelle Juan starter sammen med sin bande av misfits en tjeneste de kaller; «Juan of the dead, vi dreper dine kjære for deg». Målet er selvfølgelig å tjene penger på å knerte zombier. Med humor og masse blod klarer filmen i tillegg å adressere en rekke temaer som må være svært tabu på Cuba; transvestitsme, kriminalitet, og generell systemkritikk florerer og gjør filmen dermed ekstra severdig.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Maniac NB! 18 år (Frankrike, USA, 2012) 90 min Regi: Franck Khalfoun
En ”Shocker” fra filmfestivalen i Cannes og London FrightFest. Herved er du advart! Dette er en psykologisk horror med Elijah Wood som skalperende seriemorder i ferd med å miste grepet, da han treffer fotokunstneren Anna. Hele filmen er filmet fra morderens synsvinkel og du ser han kun i refleksjoner i speil, vinduer og CCV-kamera. På tross av sin ekstreme natur er den en filmatisk og teknisk triumf med nerve, troverdighet og en imponerende hovedrolle. Maniac er en remake av filmen fra 80-tallet og er kanskje festivalens røffeste opplevelse!

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Paranormal Activity 4 (USA, 2012) 95 min Regi: Ariel Schulman, Henry Joost
Siden den første PA-filmen kom i 2007 har regissørene Schulman og Joost skremt publikum halvt i hjel med paranormale aktiviteter og angstskapende skrekkstemning. Styrken til disse filmene er stillheten og venten på det neste som skal få pulsen til å eksplodere. Vi møter igjen Katie og Hunter fra PA 2, som nå har flyttet inn i et nytt hus og naboene begynner å oppleve uforklarlige hendelser.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Possession (USA, 2012) 90 min Regi:Ole Bornedal
En ung jente kjøper en antikk boks ved et garasjesalg, uvitende om at på innsiden av boksen lever en ondsinnet gammel ånd. Jentas far går sammen med sin eks-kone for å finne en måte å stoppe forbannelse over barnet sitt på. Mannen bak Nattevakten, Ole Bornedal, har med dette laget skrekkfilm i Hollywood. Her snakker vi exorsisme og uhyggelige saker på det store lerretet.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Rancid (Sør-Afrika, 2011) 92 min Regi: Alastair Orr
Actionmettet indie-skrekk fra et relativt ukjent horrorfilm-land. Sør-Afrika har tydeligvis etter District 9 (2009) fått fiksjonsblod på tann. Rancid er en lavbudsjettsfilm laget av en gruppe entusiaster. Vi møter et knippe unge folk som alle har meldt seg på et tvilsomt medisinsk eksperiment. De har alle sine egne agendaer og brokete historier. De våkner opp i et nedlagt sykehus uten å vite hvor de er eller hva som skal skje. En etter en merker de at «medisinen» de har tatt har endret både kropp og sinn som er skremmende for noen, men en fordel for andre. Formelen her er litt som i Cube (1997) der ukjente mennesker samles sammen for å finne ut hva som skjer, hvem som gjør det, og hvorfor? Rancid leverer en rekke effektive grøss og har en actiondrive og intensitet som imponerer på tross av et lavt budsjett.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


REC 3: Genesis (Spania, 2012) 80 min Regi: Paco Plaza
Del tre i en av Europas aller beste horrorfilmserier.
Viruset som i REC 1 og 2 var begrenset til inne i et leilighetshus har spredd seg. Massakren starter på en bryllupsfest og både brud og brudgom må forsvare seg med nebb, klør og motorsag. Regi er det også i denne REC-filmen Paco Plaza står for, men denne gangen har han slengt inn en del humor og en generelt lysere stemning enn i de to foregående filmene. Dette vil på ingen måte si at den er mindre blodig, snarere tvert imot.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Room 237 (Storbrittania, 2012) 102 min Regi: Rodney Ascher
Et enkelt spørsmål, men et utall forskjellige svar. Nei, ikke «hva er meningen med livet», men mye viktigere enn som så. Hva handler egentlig The Shining om? Det er spørsmålet dokumentarfilmen Room 237 forsøker å besvare.
Filmen er delt opp i ni segmenter, hvor hver og en fokuserer på forskjellige elementer fra The Shining som sies å skal ha en dypere mening og inngå i en større tematikk. Aldri før har grensen mellom Filmofili og galskap vært tynnere!

TRAILER|BILLETTER|IMDB


The Shining – Ondskapens hotell (USA, 1980) 119 min Regi: Stanley Kubrick
Heeeere’s Johnny!
Ramaskrik har den store glede i år å kunne presentere en av filmhistoriens aller største skrekkklassikere; Ondskapens hotell, eller The Shining som den heter originalt. Da undertegnede så denne filmen for første gang ble han så skremt at han valgte å slå av lenge før filmen var ferdig. Skrekken inne på rom 237, og forøvrig i hele hotellet, ble for meget for den stakkars unge sjelen min. Nå i voksen alder er dette mesterverket fortsatt skummelt og ekkelt så det holder i massevis. The Shining er filmkunst på sitt aller mest imponerende. Hypnotiserende vakker i all sin psykotiske gru.
Jack Torrence (Nicholson) får seg jobb som vaktmester på Overlook Hotel. Hotellet ligger isolert på fjellet og holder stengt under vintermånedene. Jack tar med seg kona Wendy (Duvall) og sønnen Danny (Lloyd) og sammen skal de passe det tomme hotellet. Men er hotellet så tomt?
Oppdal er perfekt for The Shining, og under Ramaskrik får du oppleve filmen i en ny kinokopi i storsalen med trøndelags feteste kinolyd. Det våger jeg påstå. Tør du å sjekke inn på ondskapens hotell sammen med oss?

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Sinister (USA, 2012) 110 min Regi: Scott Derrickson
Sinister følger Ellison (Ethan Hawke) som skriver kriminalsaker fra virkeligheten og som har kjøpt et nytt hus med håp om å skrive en suksessfull bok. Etter å ha flyttet inn i sitt nye hus, oppdager Ellison en eske med gamle hjemmevideoer som skildrer de forrige eierne av huset, og drapet på dem. Mens Ellison gransker dypere i mysteriet bak filmene, oppdager han at alle drapene har et bånd til et overnaturlig vesen kjent som «Bagul». Han oppdager også at «Bagul» opptrer i bilder av ham selv, og nå står Ellison og hans familie i fare for å bli de neste ofrene i huset.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Sleep tight (Spania, 2011) 102 min Regi: Jaume Balagueró
Clara King er alt for glad og kvikk for Marcos; jo gladere hun er, desto dypere synker han til et mørkt, mørkt sted. Fra en av regissørene som ga oss «REC» kommer historien om Marcos, en psykotisk vaktmester, som bestemmer seg for å gjøre livet til en av beboerne i leilighetskomplekset til et rent helvete…

TRAILER|BILLETTER|IMDB


The Tunnel (Australia, 2011) 90 min Regi:Carlo Ledesma
Klaustrofobisk nyhetsreportasjehorror fra dypt under Sydneys gater. Sydney sliter med knapphet på drikkevann, og regjeringen bestemmer seg for å bruke nedlagte og forlatte t-banetuneller som vannreservoarer. Planene blir imidlertid skrinlagt uten forklaring. Det er lagt lokk på all informasjon og det hele lukter konspirasjon, i alle fall for undersøkende journalister. Et profesjonelt tv-team tar seg ulovlig ned i tunellene for å se hva som egentlig foregår. Er tunellene så forlatte som regjeringen sier de er? The Tunnel har form som en nyhetsreportasje à la Brennpunkt, og er en independent lavbudsjettsproduksjon. Skrekk i mørke tuneller med nattkamera fungerer alltid, og denne filmen er både skummel og forferdelig spennende!

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Wither (Sverige, 2012)96 min Regi: Sonny Laguna, Tommy Wiklund
En herlig, blodig klassisk skrekkfilm med ungdommer på tur til ei forlatt hytte i skogen, og en lokal eldre herre med hagle. Svenskene har kommet over komplekset om at de ikke kan lage skikkelig skrekkfilm og kaller Wither ”..en utsøkt rå mash-up av klassisk blodfest à la Evil dead og gammelsvensk folkeventyr fra skogen». Filmen er rykende fersk og hadde sin verdenspremiere under Fantastisk FilmFest i Lund, Sverige nå i september.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s