Filmer 2016 – Program for 2017 kommer snart….

Train to Busan
ÅPNINGSFILM: Train to Busan (Sør-Korea, 2016)
118 min Regi: Yeon Sang-ho – Koreansk tale, norsk tekst

Skrekkthrilleren følger en far og hans datter som blir fanget på et tog under et massivt zombie-utbrudd i Sør Korea. Toget er på vei fra hovedstaden Seoul til Busan – den siste trygge byen etter at det uidentifiserte zombie-viruset rammet Korea. Alle kan potensielt være infisert, og blant de vettskremte passasjerene ombord sprer mistanker seg som ild i tørt gress. Vil de rekke frem i tide? Filmen er en stor og deilig blockbuster full av energi, action og spenning. Togturen har aldri gått raskere enn denne og vi gleder oss enormt til å gi publikum denne godbiten

TRAILER|BILLETTER|IMDB


31
31 (USA, 2016)
102 min Regi: Rob Zombie – Engelsk tale, utekstet

«In hell everybody loves popcorn». Sitatet fra Doom-Head er I seg selv vært å se 31. Regissøren og rockemusikeren Rob Zombie er tilbake med en syk form for selskapslek for adelen. En sirkus/tivolitropp på fem blir fanget i et nedlagt industrilokale der de blir pent nødt til å delta i spillet 31. Reglene er enkle. Overlev i 12 timer! Det er ikke så enkelt når en gjeng sadistiske klovner konstant prøver å ta livet av deg.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


The Autopsy of Jane Doe
The Autopsy of Jane Doe (Storbritannia, 2016)
99 min Regi: André Øvredal – Engelsk tale, utekstet

Politiet har rykket ut til et blodig åsted. Fire mennesker blir funnet drept i et hus i en liten landsby i Virginia. Etterforskningen viser tydelige tegn på at de har forsøkt å komme seg ut av huset, men det finnes ingen synlige bevis på at noen har brutt seg inn. Saken blir enda mer mystisk da de finner kroppen til en ung kvinne som ikke har noen ytre visuelle tegn på voldshandlinger. Den hardt pressede sheriffen ber de lokale rettsmedisinerne om å foreta en umiddelbar analyse. Mens de to obdusentene forsøker å identifisere den vakre ukjente kvinnen uten åpenbar dødsårsak, oppdager de en rekke bisarre ledetråder som kan avsløre hennes skremmende hemmeligheter. Trolljeger-regissør André Øvredals Hollywood-debut er nok en gang en stilistisk sjangerlek som går fra thriller til overnaturlig grøsser. De to obdusentene spilles av Emile Hirsch og Brian Cox.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Blair Witch
Blair Witch (USA, 2016)
89 min Regi: Adam Wingard – Engelsk tale, norsk tekst

James oppdager en video som (tilsynelatende) viser hans forsvunnede søster, Heather. James og vennene hans bestemmer seg så for å reise til skogen hvor søsteren forsvant, den samme skogen som sies å være hjemsøkt av The Blair Witch.

Blair Witch er oppfølgeren til The Blair Witch Project (1999) som tok en hel verden med storm, og benytter seg også av found footage-stilen som den originale filmen gjorde.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Bodom
Bodom (Finland, 2016)
90 min Regi: Taneli Mustonen – Finsk tale, engelsk tekst

Enhver campers verste mareritt fant sted ved innsjøen Bodom i Finland i 1960 når fire tenåringer ble knivstukket til døde, mens de sov i teltet. Årene gikk og den uløste saken har blitt en legende. En skummel bålhistorie fortalt fra generasjon til generasjon.

Nå, en gruppe tenåringer drar til innsjøen for å telte og rekonstruere saken minutt for minutt i håp om å løse mordet. Når natten faller på viser det seg at ikke alle har den samme hensikten.

Bodom hadde finsk kinopremiere i august til gode tall og er en del av felleskapet Nordic Genre Invasion

TRAILER|BILLETTER|IMDB


De dødes tjern
De dødes tjern (Norge, 1958)
76 min Regi: Kåre Bergstrøm – Norsk tale, utekstet

De dødes tjern var den første norske skrekkfilmen. Det ble ikke den siste, men noen tiår måtte renne forbi først. Det kan vanskelig overvurderes hvilken betydning De dødes tjern har hatt i norsk filmhistorie, spesielt fordi den har satt så dype spor i den nyere norske skrekkfilmen at man nesten må spørre: Hadde vi gjort dette uten De dødes tjern?

Det renner en dyprød gugge fra De dødes tjern til den filmen som flere tiår senere åpnet det jeg våger å kalle den norske skrekkfilmsyklusen. Det er klart at en syklus må hå en slutt for å bli identifisert, men den norske skrekkbølgen har en soleklar start i Pål Øies Villmark fra 2003.

Det hadde ikke skjedd om ikke det var for De dødes tjern.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Det fremmede
Det fremmede (Mexico, 2016)
98 min Regi: Amat Escalante – Spansk tale, norsk tekst

Inne i skogen venter noe på deg…
Alejandra bor sammen med mannen Angel og deres to barn i en liten by i Mexico. Hun har et nært forhold til sin bror, Fabian, som jobber som sykepleier ved det lokale sykehuset. Både Alejandra, Angel og Fabian sliter på hver sin måte med livene sine i et konservativt og mannsjåvenistisk samfunn. Men når Fabian en dag får den mystiske Verona som pasient, blir livene deres snudd opp ned. Verona har blitt skadet av noe i skogen utenfor byen, men likevel vil hun tilbake til det. Det er noe som er umulig å stå imot og som krever at du gir deg fullstendig hen, hvis ikke vil det skade deg. Et utenomjordisk vesen som enten kan være løsningen eller slutten på alt.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Don't Breathe

Don’t Breathe (USA, 2016)
88 min Regi: Fede Alvarez – Engelsk tale, norsk tekst

Tre tenåringer bryter seg inn i huset til en velstående blind mann for å utføre det de tror vil være et enkelt ran. De kunne ikke ha tatt mer feil.

Noen ganger bør man vite minst mulig på forhånd og Don’t Breathe er en slik film. Legenden Sam Raimi knyttet til seg den lovende regissøren Fede Alvarez til nytolkningen av sin Evil Dead i 2013. Dette var en innovativ nyinnspilling som virkelig levde opp til publikums forventninger. Nå har Raimi på nytt gitt Alvarez frie tøyler, og nok en gang har hans film gått rett til førsteplass på den amerikanske kinolisten. Don’t Breathe er en adrenalininnsprøytning og et intenst tilskudd til home invasion-sjangeren. På elegant vis leker den med sjangerens premisser og leverer overraskende og uventede vendinger. Gjør deg klar for en mesterlig demonstrasjon i klaustrofobisk spenning og en nervebitende reise på kanten av kinosetet.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Follow

Follow (USA 2015)
73 min, Regi: Owen Egerton – Engelsk take, utekstet

«Kinky shit goes wrong.» Ei dame, en mann, en pistol og en aldri så liten førjuls-lek på soverommet som går fullstendig galt. Dette er ramma for Owen Egertons regidebut. Maleren Quinn våkner opp med en pistol i hånda, kjæresten Thana ligger død på gulvet og han husker ingenting fra kvelden før. Skremt og forvirra prøver Quinn å «løse situasjonen» mens den ene etter andre ringer på døra. Frisk thriller med humor og spenning.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Francesca
Francesca (Italia/Argentina, 2015)
80 min Regi: Luciano Onett – Italiensk tale, engelsk tekst

En seriemorder renser samfunnet for skitne sjeler og drapene kan ha en forbindelse med forsvinningen til den unge jenta Francesca for 15 år siden. Etterforskerne Moretti og Succo blir satt på saken for å finne den terroriserende seriemorderen.  Francesca er en moderne hyllest til undersjangeren giallo som dominerte italiensk skrekkfilmproduksjon på 1960- og 1970-tallet. Filmene presenterte intrikate mysterier med mystiske drapsmenn og komplekse oppklaringer. Filmene var særs visuelt elegante og hadde spektakulære spesialeffekter. Francesca legger seg tett på sin inspirasjonskilde, med tidsriktig koloritt, klær, kjøretøy og musikk. Dette er en kjærlighetserklæring til undersjangeren, innspilt i Argentina og dubbet til italiensk. De som elsker Dario Argento bør kjenne sin besøkelsestid.

NB: husk å bli sittende til etter rulleteksten !

TRAILER|BILLETTER|IMDB


The Greasy Strangler
The Greasy Strangler, (USA, 2016)
93 min, Regi: Jim Hosking – Engelsk tale, utekstet

Ronnie driver med Discoguiding i Los Angeles, sammen med sin sønn , Brayden . Når en sexy kvinne deltar på turen starter det en konkurranse mellom far og sønn for å vinne hennes kjærlighet. Samtidig er det en «Greasy strangler» som løper rundt om natten og kveler uskyldige.

The Greasy Strangler er noe for seg selv, allerede en kultfilm produsert av Elijah Woods SpectreVision. Horrorkomedie er nok navnet på sjangeren, noe tilsølt av matfett og diverse kroppsvesker, og kroppsdeler. En film utenom det vanlige som vi er ekstremt glad for å kunne vise nettopp deg på Ramaskrik

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Honeymoon
Honeymoon – 18-års aldersgrense (Mexico, 2015)
96 min Regi: Dieo Cohen – Spansk tale, engelsk tekst

Jorge spionerer  over lengre tid på og til slutt kidnapper sin nabo Isabel.  Årsaken er å prøve å overbevise at han er den rette for henne. Han tar svært utradisjonelle  og etter hvert mer og mer ubehagelige og voldelige metoder i bruk når hun motsetter seg hans tilnærmelser.  Samtidig går  Isabels kjæreste rundt å deler ut flyveblad i nabolaget og ringer en dag  på Jorges dør.Dette er ikke en film for sarte sjeler, 18 års grensa er ikke uten god grunn.  Flere av scenene er både svært grafiske og sterke . Troverdige karakterer og åpenbare kvaliteter skiller allikevel denne filmen ut i mengden av skrekkfilmer, og Diego Cohen er et filmtalent vi kommer til å høre mer fra.  Med filmer på årets festival som The Similars, Det fremmede og Honeymoon ser det lyst ut for skrekkfilmlandet Mexico.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Howl
Howl (Storbritannia, 2015)
89 min Regi: Paul Hyett – Engelsk tale, utekstet

Den unge, ambisiøse konduktøren Joe jobber på nattoget som dundrer gjennom den britiske landsbygda. Ombord finner vi den vanlige blandingen av passasjerer, fra den ufordragelige tenåringen til den overarbeidete foretningsmannen. Men midt inne i en skog havarer toget etter at det kjører på noen rådyr. Og i skogen lurer det noe stort, hårete og skummelt. Skal passasjerene overleve natten må de jobbe sammen mot farene!

Den klaustrofobiske settingen på toget, den brokete forsamlingen passasjerer og ikke minst de til tider svært blodige varulvangrepene gjør sitt til at dette er en svært underholdene varulvfilm! Det at vi velger å vise filmen i en jernbanevogn nede på stasjonen gjør nok sitt til at dette blir en minneverdig film på årets program!

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Night of the Living Deb

Night of the living deb (USA, 2015)
85 min Regi: Kyle Rankin – Engelsk tale, utekstet

Etter en kveld på byen våkner den litt klumsete Deb opp i sengen ved siden av kjekkasen Ryan. Alt I alt er Deb rimelig fornøyd med dette, men ting tar en helomvedning når det viser det seg at Deb og Ryan befinner seg midt i en zombie-apokalypse! Begrepet “walk of shame” får en helt ny betydning når det ferske paret må kjempe for å overleve mot zombiene. Spørsmålet er dog; hva er mest skummelt? Å stole på noen med livet ditt – eller hjertet ditt?

TRAILER|BILLETTER|IMDB


The Omen
The Omen (USA, 1976)
111 min Regi: Richard Donner – Engelsk tale, norsk tekst

Den amerikanske diplomaten Robert Thorn og hans kone har fått et dødfødt barn. Samme kveld dør en annen kvinne under fødsel, og Thorn blir spurt om de vil være villig til å ta til seg dette barnet. Thorn aksepterer dette, men holder hemmeligheten om den nye sønnen Damien skjult for andre. Slik begynner den tredje av de såkalte filmatiske onde barn-trillingene Rosemary´s Baby, Exorsisten og The Omen. Disse filmene var et resultat av et moralsk forfall og en satanisk bevegelse på slutten av 1960-tallet. The Omen fortsetter på mange måter der Rosemary´s Baby slutter. Er barnet antikrist eller er det bare en tilfeldig adopsjon? The Omen har en sterk, karakterdrevet historie med en snikende, ubehagelig tone og som kun i få tilfeller må ty til spesialeffekter og sjokk. Filmen ble en av de største kinosuksessene i 1976 og er utvilsomt en av sjangerens aller største klassikere.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Ouija
Ouija – Origin of Evil (USA 2016)
90 min, Regi: Kenneth Flanagan – Engelsk tale, utekstet

Los Angeles 1965. En enke og hennes to døtre livnærer seg på tvilsom business med åndekontakt . Mor skaffer et Ouijabrett for å oppgradere foretaket. Dette går etter hvert over i skumle saker når yngstejenta blir besatt av en nådeløs ånd som må bekjempes. Med en herlig 60-talls look får vi en ny Ouja-film med glimt i øyet og referanser til horrorklassikere. Dette er en prequel til den forrige filmen fra 2014 og Universal har denne gangen hyra inn regissør Mike Flanagan som gjorde Hush og Oculus. Se opp for creepy jente, jumpscares og klassisk åndeskrekk med familie fra USA

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Pet

Pet (USA/Spania 2016)
90 min Regi: Carles Torrens – Engelsk tale, utekstet

Seth er en fyr med sosiale utfordringer som jobber på en oppbevarings-anstalt for husdyr. En dag treffer han en gammel flamme, Holy, fra skoledagene på bussen. Det viser seg vel at han er den eneste som husker skoledagene. Seth blir besatt av å komme i kontakt og begynner å forfølge henne. Han MÅ få henne til å skjønne hvor mye hun trenger han i sitt liv.

Pet er en mørk og uforutsigbar psykologisk thriller som overrasker. En av favorittene våre fra årets London FrightFest og en strålende Dominic Monaghan i rollen som Seth.

 

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Red Christmas

Red Christmas (Australia 2016)
82 min Regi: Craig Anderson – Engelsk tale, utekstet

Diane og hennes voksne barn samles til et siste juleselskap før huset på landet skal selges. Men det ringer på døra og inn kommer Cletus, en merkelig fyr i sort kappe og bandasje rundt hodet. Det viser seg etterhvert at han har øks, og egentlig ikke er så hyggelig. Han har ting å hevne. Dette er rett og slett en juleslasher med politisk budskap og humor. Vi skal touche tema som abort og Down syndrom. Hovedrollen spilles av Dee Wallace, kjent fra filmer som The Hills have eyes, The Howling, Cujo, E.T og Critters. Jula kommer tidlig i år med Red Christmas.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


The Rezort

The Rezort (Storbritannia/Spania/Belgia 2015)
93 min Regi: Steve Barker – Engelsk tale, Utekstet

Nok et virus setter i gang zombieacopalypsen. Etter at zombiene er overvunnet,  kan turister jakte noen av zombiene som er igjen på en øyresort. Jurassic Park med zombier altså! På øya er det også en annen dagsaktuell situasjon, en flyktningeleir. Selvsagt går ikke alt etter planen for turistene, det blir fort klart at sikkerhetssystemene på øya helst bør fungere hele tiden.

Mange har lyst å lage zombiefilmer, det lages mange dårlige, men denne ble vi  underholdt av på årets London Frightfest.  For en gangs skyld et realt budsjett på 15 mill dollar, og fine locations i Spania, med godt gjennomført actionscener.  Britiske Steve Barker har tidligere bla. laget Outpost, med Dougray Scott, sist sett i “Fear the walking dead”.

 

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Scare Campaign
Scare Campaign (Australia 2016)
76 min, Regi: Cameron & Colin Cairnes – Engelsk tale, utekstet

“Scare campaign” har vært det mest sette reality-showet de siste 5 årene, der uvitende “gjester” blir skremt mer eller mindre livet av. Så kommer nye aktører på banen med det som tilsynelatende virker å være ekte “vare”. Crewet i Scare campaign bestemmer seg for å ta opp neste episode et hakk fra tidligere sesonger, men helt alene er de ikke på det nedlagte mentalsykehuset…Litt kritikk av reality tv, men mest  av alt masse svart humor og kreative twister. En god og verdig oppfølger til en av våre tidligere festivalfavoritter 100 bloody Acres,  som vi storkoste oss med i 2012. Vi gleder oss allerede til neste film fra disse to supertalentene fra australia. Som på strak arm håndterer god casting, troverdig skuespill og ikke minst gode effekter som vi kjenner fra forrige film !

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Seoul Station
Seoul Station (Sør-Korea 2016)
92 min, Regi: Sang-ho Yeon – Koreansk tale, engelsk tekst

Hver natt er det mange hjemløse som kommer til den sentrale t-banestasjonen i Seoul for å overnatte. Denne kvelden er det en som er i enda dårligere forfattning enn vanlig, med stygge bitemerker på halsen og fråde rundt munnen virker han nesten smittet av noe. Samtidig forlater den ungen Hae-sun kjæresten sin da han forsøker å overtale henne til prostitusjon. Helt ute av seg, og alt for skamfull til å kontake faren sin, forsøker også hun å tilbringe natten på t-banestasjonen. Men horder av infiserte mennesker angriper henne og hun klarer så vidt å unnslippe. Nå starter en kamp på liv og død for å overleve natten i Seouls gater.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


The Similars
The Similars (Mexico 2015)
89 min, Regi: Isaac Esban – Spansk tale, engelsk tekst

Vi ser etter filmer fra hele verden, og fra Mexico har vi i tillegg til Det fremmede og Honeymoon også hentet The Similars. Vi er i 1968, 8 personer på en bussterminal 5 timer unna Mexico City, det regner så ille at bussene står. Alle MÅ rekke noe, men så begynner de å oppleve et merkelig fenomen. Dette er en sjangerperle like nære sci-fi og fantasy som skrekk, men godt innafor det du kan forvente å se på Ramaskrik. Filmen ser ut som den er laga for veldig lenge siden, men den er altså laget i vår tid. Liker du «The Twilight Zone» kommer du til å elske The Similars.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Under the shadow
Under the Shadow (Storbritannia/Qatar/Jordan 2016)
84 min Regi: Babak Anvari – Persisk tale, engelsk tekst

Etter kulturrevolusjonen i Iran blir Shideh nektet å fullføre studiene sine ved universitet på grunn av sin deltagelse i revolusjonen. Med legedrømmen knust og et haltende ekteskap går vondt til verre når en ond ånd, eller en Djinn, bestemmer seg for å plage Shideh og datteren Dorsa.Krigen i Iran er et perfekt bakteppe for denne grøsseren. Utenfor det hjemmsøkte huset er det minst like farlig for en kvinne, utildekt og uten mannlig anstand.

Filmen tar seg god tid til å bygge opp en snikende uhygge som etterhvert blir noe av det mest ubehagelige jeg har sett på film dette året. Her får vi psykologisk terror, et par virkelig skumle sekvenser og et svært orginalt monster!

TRAILER|BILLETTER|IMDB

The Windmill Massacre

The Windmill Massacre (Nederland 2016)
85 min Regi: Nick Jongerius – Engelsk tale, utekstet

Jennifer, en australsk jente på flukt fra sin fortid, har havnet i Amsterdam. I et desperat forsøk på å komme seg unna myndighetene hopper hun på en turistbuss til Hollands berømte vindmøller. Når bussen bryter ned i midten av ingensteds , blir hun og de andre turistene tvunget til å søke ly i et nedlagt skur ved siden av en skummel vindmølle. Her skal det ifølge legenden ha befunnet seg en møller fra helvete som brukte menneskeben i stedet for korn i sin vindmølle.

Vi digger vindmølleskrekk fra Nederland, og vi synes det er ekstra stas at regissør Nick Jorgenius tar turen fra flatlandet til fjellbygda Oppdal for å treffe publikum.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Kortfilmer 2016

The Absence of Eddy Table

The Absence of Eddy Table (12 min)
Hva om din største skrekk og store kjærlighet er én og den samme? Eddy Table roter seg bort i en dunkel skog. Der møter han ei mystisk jente og farlige parasitter.


Attic Panic

Attic Panic (3 min)
En kvinne som har blitt innelåst på loftet oppdager at hun ikke er alene.


Closet Space

Closet Space (3 min)
Av og til er ikke et skap bare et skap.


Dawn of the Deaf

Dawn of the Deaf (12 min)
Den hørende befolkningen blir påvirket av en merkelig lyd. Det er nå opp til de døve å redde dagen.


Death Metal

Death Metal (5 min)
Hva skjer når man arver en bassgitar som er laget av selveste satan?


Heir

Heir (14 min)
Gordon og sønnen Paul er på reise for å oppfylle farens tvilsome og groteske drømmer.


Hunden

Hunden (10 min)
Nabokrangelen eskalerer etter at en hund blir drept.


Invaders

Invaders ( 6 min)
Home invading er ikke alltid så lett som man tror på forhånd.


Night of the Slasher

Night of the Slasher (11 min)
En ung kvinne er alene hjemme, eller er hun det…?


Polaroid

Polaroid (15 min)
To jenter finner et gammelt polaroidkamera når de er i ferd med å rydde ut for å flytte.  Mens de kun er opptatt av å ta bilder av seg selv, overser de sporene til den grusomme fortiden som kameraet skjuler.


The Procedure

The Procedure (4 min)
En mann blir kidnappet og utsatt for et skjellsettende eksperiment.


Spikkjipærs

Spikkjipærs (10 min)
Tre ungdommer drar på oppdagelsesferd i et nedlagt slakteri. De er ikke alene.


Super

Super (4 min)
En ung kvinne blir forfulgt, men har hun et ess i ermet?


Tunnelen

Tunnelen (12 min)
Tunnelen er en fremtidsvisjon om en overbefolket verden hvor samfunnet har kommet frem til en grusom løsning på problemet. Vi følger en familie på fire i en liten bil. Det eneste som skiller dem fra hjemmet deres er en endeløs bilkø på vei mot og gjennom Tunnelen.

One thought on “Filmer 2016 – Program for 2017 kommer snart….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s