For en fest vi har hatt i helga! The return of Ramaskrik filmfestival. Vi har tatt den fysiske festivalen tilbake med et smell og samlet skrekkfans fra hele Norge til filmfestival (og snøstorm) på Oppdal denne helga. 

Publikum har strømmet tilbake, gjensynsgleden her vært stor og mange nye ramskrikere har opplevd sin første festival. Sjelden har vi sett så lange køer, flere ganger om dagen, for å sikre seg en plass i salene. Alle har fått plass og stemninga har vært god både her i kulturhuset og på festivalhotellet vårt Quality Hotel Skifer.

Publikums tilbakemelding på filmprogrammet har vært strålende og våre tilreisende filmskapere forteller om gode visninger, god mottagelse og en flott opplevelse på Ramaskrik.

Det er to år siden rekordfestivalen vår i 2019 og vi er tilbake til gamle høyder etter et mellomår med digital festival i fjor. Vi hadde et håp og et mål om å nærme oss rekordtallet på 3780 fylte kinoseter, og vi endte opp på 3431 søndag ettermiddag. Og det selv om rosinen i pølse, gravfeltvisningen snødde bort. Vi er superfornøyd og gliser bredt i våre svette festivalskjorter. Det ble fysisk festival og vi er tilbake for fullt igjen.

Takk alle sammen. Publikum, frivillige, staben, samarbeidspartnere og ansatte i Oppdal kulturhus. Vel hjem alle sammen. Så sees vi igjen om et år.


Publisert
24. oktober 2021
Skrevet av
Morten Haagensen