Bølge tre av filmer inneholder noen solide "fremst-på-sete"-opplevelser, og eksklusive premierer for Ramaskrik filmfestival. Her har du fem nye titler til Ramaskrik21.

Antlers 
Det er deilig igjen kunne tilby eksklusiv skrekk på det store lerretet. Antlers har vært på radaren lenge. Nå slippes den ut i verden med noen få festivalvisninger internasjonalt før du ser den på Ramaskrik, som første visning i Norden.

Don't Breathe 2 
Lyd, syn og mørke. Vår deilige sjanger elsker å tulle med disse sansene for å få oss fremst på kinosetet. Den intense thrilleren Don't Breathe kom som et frisk pust i 2016. Oppfølgeren tar oss med til en isolert hytte der Norman Nordstrøm bor, sammen med ei ung foreldreløs jente han tok til seg etter en husbrann.

Alone With You 
En ung kvinne forbereder en romantisk kveld i forbindelse med at kjæresten skal komme hjem fra en reise. Etterhvert som kvelden går føles leiligheten mer og mer som en krypt hvor stemmer, skygger og hallusinasjoner peker mot en ubehagelig sannhet.

Denne psykologiske grøsseren foregår nesten utelukkende i en leilighet hvor regissør og hovedrolleinnehaver Emily Bennett storspiller i rollen som Charlie, hvis verden sakte men sikkert faller fra hverandre rundt henne.

The Boy Behind the Door
Mer nerver og spenning! To 12 år gamle gutter blir kidnappet midt på lyse dagen og ført til et avsidesliggende hus. Men i stedet for å følge foreldrenes desperate leting, er vi i denne filmen tett på Bobby, den ene av de to guttene, som tidlig kommer seg løs.

The History of Metal and Horror
Ikonisk Michael Barryman fronter denne innovative dokumentaren med en historisk gjennomgang av metal og skrekkfilm. Hans sentrale spørsmål er; når skjedde koblingen mellom skrekkfilm og metal? Aktører som Kirk Hammett, Alice Cooper, Claudio Simonetti og Gwar forteller om når deres interesse for skrekk og metal startet samt hva som er deres favorittfilmer. Filmskapere som Tom Savini, John Carpenter og Rob Zombie utbroderer om sjangerens utvikling og hvordan musikere og metal inntok skrekkfilmen på 1980-tallet. Det hele er supplert med blodige klipp fra dine favorittfilmer.

Publisert
09. september 2021
Skrevet av