Ramaskrik stiller med egen skrekkfilmserie på Kosmorama filmfestival i Trondheim. Seks filmer for deg som elsker horror. Fem helt rykende ferske titler og en udødelig klassiker.

Good Madam (Sør-Afrika, 2021)
Vi befinner oss i Constantia, en rik forstad til Cape Town. Alenemoren Tsidi må flytte inn hos moren sin, Mavis, som i over 30 år har jobbet som husholderske for den sengeliggende Madam Diane. Mens de bor i Dianes store og utrivelige hus, blir Tsidi stadig mer opprørt over morens ekstreme underdanighet og hengivenhet til sin hvite arbeidsgiver. Sakte, men sikkert kommer den mørke sannheten om forholdet mellom Mavis og Madam Diane til overflaten.

Hellbender (USA, 2021)
17-årige Izzy bor isolert i skogen sammen med sin mor. De lever i stor grad i pakt med naturen og spiller i sitt eget punkband på fritiden. Izzy har en immunitetssykdom som gjør at hun må holde seg unna andre mennesker. Når hun finner noen venner og begynner å overskride grensene som moren har satt, oppdager hun at nye og skremmende krefter vekkes til live. Det viser seg at de er etterkommere av en spesiell type hekser, såkalte "hellbenders", og det er en grunn til at moren har holdt Izzy isolert.

Saloum (Senegal, 2021)
Saloum er en frisk og stilig sjangermiks av action-horror, western, afrikansk mytologi og overnaturlig thriller. Kongolesiske Jean Luc Herbulot, som står for både manus og regi, er nok inspirert av filmer som From Dusk till Dawn (1996) og Predator (1987). Saloum hadde sin premiere under TIFF Midnight Madness høsten 2021 og er Herbulots andre spillefilm.

Samuels Travels (Latvia, 2021)
Utlendingen Samuel er på jakt etter sin ukjente far på den latviske landsbygda da han plutselig krasjer med en grisunge. Grisebondens datter, Kirke, overtaler ham til å tilbringe natten på gården, men neste dag befinner han seg lenket fast i grisefjøset som slaven deres.

The Medium (Thailand, 2021)
En gjeng dokumentarfilmskapere reiser til Isan-regionen i Thailand, der de besøker den stillfarne sjamanen Nim og hører henne fortelle om dagliglivet sitt. Hun sier hun er besatt av ånden Bayan, som har vært i familien hennes i generasjoner. Det var egentlig søsteren hennes, Noi, som var den neste i rekken til dette oppdraget, men hun ønsket ikke å være et medium og Nim tilbød seg å ta over. Søsteren har i stedet fått leve et familieliv med mann og to barn.

Klassiker i bakgården - The Thing  (USA, 1982)
Gjør deg klar for utendørsvisning av John Carpenters uhyggelige grøsserklassiker The Thing. Filmen utspiller seg i Antarktis, hvor en gruppe amerikanske forskere plutselig får besøk av en fremmed hund.

BIlletter, omtaler med mere: www.kosmorama.no 


Publisert
25. februar 2022
Skrevet av