Master of Horror Mick Garris kommer til Oppdal og Ramaskrik filmfestival i oktober. Regissør, produsent, manusforfatter, forfatter og podcaster Mick Garris tar turen fra Los Angeles for å møte publikum. 

Mick Garris er først og fremst kjent for sitt samarbeid med forfatter Stephen King og han har regissert ikke mindre enn sju King-filmer og TV-serier inkludert The Stand, The Shining, Sleepwalkers og Riding the Bullet, men Garris er så mye mer. Han er en historieforteller av rang, og en veldig sentral filmskaper i vår sjangerverden.

- Hvis du tegner en sirkel rundt Mick Garris vil filmskapere som Steven Spielberg, John Carpenter, Joe Dante, John Landis, Wes Craven, Tom Holland og mange mange flere stå i umiddelbar nærhet. Garris har i en årrekke vært selve navet i sjangerhjulet med sine mange samarbeid, kanskje spesielt med TV-serien Masters of Horror på starten av 2000-tallet. En TV-serie som sprang ut av hans Masters of Horror-middager hvor han inviterer de største navnene i horror-genren til middager med ujevne mellomrom. Garris har mottatt en rekke lifetime achievement awards for sitt arbeid for skrekksjangeren.

Hans store gjennombrudd i filmbransjen kom som manusforfatter for Steven Spielberg med serien Amazing Stories på 80-tallet. Han fikk sine første regi-jobber med Critters 2 og Psycho 4 , skrev manuset til Fluen 2 og etter hvert ble det mye Stephen King. Mick Garris er blant Kings aller nærmeste samarbeidspartnere når det kommer til å formidle historiene hans på både lerret og skjerm.

Garris er en historieforteller som har vært i bransjen siden slutten av 70-tallet. Fra resepsjonist og R2D2-operatør på Star Wars til produksjon av bakomfilmer for filmer som The Thing, Videodrome og The Goonies til filmskaper for et 30-talls sjangerfilmproduksjoner.
- Helt siden starten av karrieren har Garris intervjuet filmskapere for ulike magasin og TV-kanaler og er nå vert for den prisbelønte podcasten “Post Mortem with Mick Garris”. Hans fantastiske formidlingsevne gjør podacasten til en av de aller viktigste for sjangerfilm i dag der hans enorme nettverk gjør at han til enhver tid kan intervjue de mest sentrale filmskaperne innen vår sjanger.


- Vi er beæret over at han har takket ja til å kommet til Oppdal og Norge for første gang for å delta på Ramaskrik filmfestival 19. -22. oktober. Publikum får treffe en av de hyggeligste i vår bransje, høre historiene samt se to av hans filmer.

Festivalen vil vise hans spillefilmdebut Critters 2: The Main Course fra 1988 samt Stephen King-filmen Riding the Bullet fra 2004, en film han karakteriserer som hans mest personlige film. I tillegg vil vi ha en liveprat med Garris i foajéen i kulturhuset under festivalen.

Ramaskrik er Norges skumleste filmfestival og arrangeres for trettende gang 19. – 22. oktober. Festivalen finner som alltid sted i Oppdal kulturhus rett ved Dovrefjell og Trollheimen.

Publisert
07. juni 2023
Skrevet av