Neste høst kommer "Marerittet" på kino. Allerede nå får du se klipp fra filmen på Ramaskrik 21. Regissør Kjersti Helen Rasmussen og produsent Einar Loftesnes kommer på besøk.

Det kommer en rekke nye norske horrorfilmer på kino i 2022. Flere av disse presenteres på Ramaskrik i oktober. Filmskaperne kommer med historier og klipp for å gi deg en førstehånds titt på filmene.

Først ut er Marerittet, som har planlagt premiere november 2022. Den er innspilt og nå jobbes det for å sette sammen dette til en herlig film.


Regissør og manusforfatter Kjersti Helen Rasmussen lager sin første spillefilm som regissør. Vi kjenner henne som manusforfatter bak filmer som Villmark 2 og Tunnelen. Dette blir også hennes første besøk på Ramaskrik filmfestival.
Produsent Einar Loftesnes har besøkt oss før med Villmark 2, en god venn av festivalen som også var med på oss på panelsamtale om norsk horror i 2020. Som produsent har han også gjort TunnelenAstrup - flammen over Jølster med mere.
Et godt team vi gleder oss til å få på besøk.

De har også med seg den rykende ferske kortfilmen Tropaion, som du også får se under Ramaskrik.

Om Marerittet: 
Det unge paret Mona og Robby har nettopp kjøpt sin første leilighet sammen, et oppussingsprosjekt i en gammel bygård. Mens Robby bruker all sin tid på jobb, pusser Mona opp leiligheten alene.
Etter at en familietragedie rammer paret i naboleiligheten, begynner Mona plutselig å plages av voldsomme og uvanlig livaktige mareritt. Nettene blir etter hvert så ille at hun søker hjelp hos en søvnekspert, etter anbefaling fra naboen, for å lære å ta kontroll over det hun opplever i de skremmende drømmene. Samtidig som hun innser at marerittene er noe mer enn bare drømmer, som om noe eller noen prøver å bryte gjennom til vår verden, oppdager Mona at hun er gravid.

Søvnløs og i en fryktinngytende tilstand mellom drøm og virkelighet, blir Mona tvunget til å ta et dramatisk og kanskje livsfarlig valg for å beskytte seg og sin unge familie.

Om Tropaion:
I en nær fremtid lever en gruppe overlevende i et spartansk samfunn med brutale regler, som krever et umenneskelig stort offer.

Oda lever i et samfunn som har overlevd en stor katastrofe og mistet all teknologi. Hun opponerer mot samfunnets strenge regler for å redde sin lillebror, som er ved å bli ofret i et absurd rituale skapt for å opprettholde freden. Oda satser alt og tar steget ut i det store ukjente.

 
Publisert
09. september 2021
Skrevet av