Norges mest produktive filmskaper Henrik M. Dahlsbakken (Gledelig jul, En affære), er i produksjon på en ny storfilm for SF Studios. Under Ramaskrik viser han eksklusive klipp fra filmen, i forkant av norgespremieren 4. februar.

Henrik Martin Dahlsbakken har gitt oss hele sju(!) kinofilmer siden 2015, og har opptil flere i produksjon. Under pandemien slapp han Prosjekt Z, og har tidligere også vært innom sjangeren vår bl.a. med grottefilmen Cave. Nå er det spanskesyken som teller i filmen Forbannelsen som slippes i februar neste år. Vi skal få se klipp og høre alt om Forbannelsen på Ramaskrik.Om Forbannelsen

Året er 1918. Første verdenskrig går mot slutten, og spanskesyken herjer. En pastor vender hjem til familien i Norge for å starte en menighet, etter flere år som misjonær på Madagaskar. Ved hjelp av et lokalt gruvekompani starter han arbeidet med å bygge en kirke, men plassen viser seg å være en gammel sør-samisk gravplass. Når det besluttes at levningene skal fjernes, begynner en ubestemmelig ondskap å hjemsøke nybyggerne. Forbannelsen er en storslått beretning om tro og tvil i pandemiens tid, og hvordan samene ble behandlet av det norske storsamfunnet rundt starten av forrige århundre.

– Dette prosjektet er et stort hjertebarn for meg, og utvilsomt det mest ambisiøse jeg noen gang har gjort, uttaler filmskaper Henrik M. Dahlsbakken.

La oss ta godt vare på hjertebarnet og ønske Dahlsbakken velkommen til Oppdal med bagasjen full av klipp.

IMDB har full oversikt over filmproduksjonen hans

Publisert
09. september 2021
Skrevet av