Alle artikler

Type:

Årets plakatmotiv

Oppdalskunstner Mali Anette Hoel har brukt sin herlige kreative galskap! Sau har blitt popcorn, et delvis rosemalt troll er på vei til bygda for å delta på Ramaskrik filmfestival. Vi elsker det.

Slik får du billetter til Ramaskrik kickoff

Vi skal kose oss med noen riktig så gode skrekkfilmer helga 28. - 30. mai. Både i kinosalen, og på vår digitale plattform. Slik funker det:

Ramaskrik kickoff 29. mai

Nå er vi så gira på en skikkelig festival at vi starter med en kickoff for høsten allerede nå. Fysisk i Oppdal, digitalt for resten. Kjøper du festivalpass til høstens fysiske festival får du dette som bonus – free of charge.

Takk for i år - digital festival ble en suksess

Takk til alle som deltok, bidro og støttet Ramaskrik 2020. Vi er strålende fornøyd med gjennomføringen og tilbakemeldingene er gode.

Filmprogrammet er klart – ni nye titler til Ramaskrik

Vi er i mål! Siste filmslipp inneholder alt fra russisk thriller, dansk folkhorror og amerikansk westernskrekk. Med disse ni titlene er langfilmprogrammet komplett, og du kan sette opp festivalløypa.

Kjøp festivalpass til Ramaskrik 2020

Nå kan du kjøpe festivalpass til Ramaskrik digital 2020. Fire dagers digitalfestival 15. - 18.oktober. Her får du all info du trenger.

Velkommen til panelsamtale hos Ramaskrik

Vårt eminente panel vil ta tempen på norsk skrekkfilm anno 2020. Hvordan er det å lage skrekk- og sjangerfilm i Norge i dag? Hvilke utfordringer, og hvilke eventuelle fordeler, har norske skrekkfilmskapere? Panelet vil også se tilbake på utviklingen med vekt på de ti årene Ramaskrik har eksistert, samt dele noen tanker og håp om tiden framover. Det vil bli anledning til å stille spørsmål fra publikum. Panelsamtalen foregår digitalt via Zoom.

Gjester på Ramaskrik 2020

En digital festival byr på mange muligheter, og årets Ramaskrik byr dermed på mange gjester rett hjem i stua di.

Skrekkelig bokbad på Ramaskrik

Midt under koronakaoset i mars kom boka «Galgedans». Forfatter Tor-Håkon Håvardsen har levert ei bok utenom det vanlige, perfekt for oss som elsker skrekk. Vi tar den ut av pandemien og inn i dens rette element med et bokbad under Ramaskrik.

Ramaskrik slipper nye filmer - kun tre uker til festival

Klaustrofobisk fransk, mørk kanadisk bar i snøstorm, møte med Friedkin, hjertevarm spøkelsesfilm og en grusom kinovisning i Uruguay. Vi har saumfart verden og funnet mørke kroker her og der. Fem nye filmer er klar for Ramaskrik.

Bli den stolte eier av årets festival-skjorte!

Kle deg som om du var på festival! Nå kan du få tilsendt årets festivalskjorte rett hjem til deg. Nytt av året er også festivalkoppen! Fin å ha kaffen i når man er litt trøtt etter å ha sitt film natten gjennom...

Første programslipp Ramaskrik 2020

Høstens store horror-snakkis, Zoom-skrekkfilmen «Host», åpner den digitale Ramaskrik 2020. Vårt første filmslipp gir deg norsk sykehus-skrekk, et mørkt dansk blikk på genteknologi, drømmestudier og en hyllest til Evil Dead-fans.

Ramaskrik 2020 blir digital

Høsten ble ikke helt som vi håpet, med smitteoppblomstring i Norge. Med dette følger en stor usikkerhet rundt det å gjennomføre større arrangement med tilreisende publikum. Det er en kontinuerlig risiko for at festivalen blir avlyst helt frem mot gjennomføring om utviklingen går feil vei. Derfor blir høstens Ramaskrik en digital festival, ikke fysisk i Oppdal.

Facebooksiden nede, bruk andre kanaler

Ramaskrik er dessverre, av uforståelig grunner, tatt ned av Facebook for andre gang på ei uke. Vi får ikke oppgitt noen grunn og vi kan ikke lenger vente på dette selskapet. Vi fokuserer nå all energi og kommunikasjon til andre kanaler

Popcorn Head klar for Ramaskrik 2020

Si hei til vår nye helt; Popcorn Head. Han skal pryde vår plakat denne høsten, og er signert designer Tore Langberg Larsen. Etter å ha foret dere med skrekkfilm snart et tiår er det ikke rart popcorn spretter ut av hodet, det skulle bare mangle! Vi vil gjøre et forsøk til, for tiende gang denne høsten.

Velkommen til Ramaskrik 2020, 15. – 18. oktober

Ingen høst uten Ramaskrik! Vi lever i beste velgående og ønsker alle som elsker skrekkfilm velkommen til filmfestival i Oppdal 15. – 18. oktober. Ramaskrik er 10 år og dette skal feires med fire mørke høstkvelder i fjellbygda.

Ramaskrik får økt tilskudd fra Norsk Filminstitutt

Ramaskrik får økte midler fra staten. Skrekkfilmfestivalen i Oppdal er tildelt 250.000 kroner til høstens arrangement. Dette er en økning på kr. 50.000 og vil bidra til at den 10ende Ramaskrik Filmfestival blir en suksess 15. – 18. oktober 2020

Takk for i år

Ramaskrik topp 30 - i verden!

2019: "De dødes tjern" åpner Ramaskrik filmfestival

2019: Fritt vilt i parken, regissøren kommer

Oppdal har fått en ny park og den skal selvsagt ha en skrekkelig innvielse – det sørger Ramaskrik for. Fredag 18. oktober, etter mørkets frembrudd, viser vi den norske klassikeren Fritt vilt ute under den mørke høsthimmelen. Regissøren selv, Roar Uthaug, vil være til stede for å introdusere filmen.

2019: Horrorlegenden Brian Yuzna til Ramaskrik 2019

Brian Yuzna står bak flere av de største horrorklassikerne fra skrekkfilmens tiår 80-tallet. «Re-Animator», «Society» og «From Beyond» er alle filmer produsert, regissert eller skrevet av Yuzna. Filmskaperen har preget horrorsjangeren i tre tiår og nå kommer han for første gang til Norge, og Ramaskrik Filmfestival 17. – 20. oktober.

2019: Verdenspremiere på Severin Eskelands nyeste film!

2019: Kim Newman gjester Ramaskrik

2019: Filmjunkiene og Norwegian FX

2019: Kortfilmer på Ramaskrik 2019

2019: Ramaskrik slipper fire nye titler

2019: Årets Ramaskrikplakat er klar

Så da er vi der da! Trollet har kommet helt ned til kinoen for å menge seg med oss alle sammen. Vi hadde en anelse om det etter fjorårets togtur ned Drivdalen. Men dette fikser vi lett. La oss lage noe mer skremmende og hyggelig inne på kinoen så holder trollet seg på taket!

2019: Fem filmer til Ramaskrik 19

Vi starter likeså godt høsten med et vidunderlig filmslipp. Gled deg til en utrivelig familiegjenforening med Elijah Wood, en brasiliansk splatterfest, en australsk vri på slashersjangeren og et herlig 40-årsjubileum!

Ramaskrik på Kosmorama 2019

Vi har plukket fem herlige filmer til Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival. Datoene er 4. - 11. mars og dette kan du se i Ramaskrikprogrammet

Ramaskrik Film Festival named one of the 30 best genre film festivals in the world!

Today, after a successful festival, came the message; The MovieMaker magazine in California puts Ramaskrik on the list of "The 30 Bloody Best Genre Fests in the World".

2018: Kortfilmene på Ramaskrik18

2018: Filmgjester på Ramaskrik18

2018: Billetter til bassengkino

2018: Kristoffer Joner gjester Ramaskrik!

Regissør Fredrik Hana er en av Ramaskriks gode venner. Han gjestet festivalen i 2014 med kortfilmen Autumn Harvest og i 2015 viste vi Sister Hell. Nå kommer han tilbake til Ramaskrik med sin splitter nye kortfilm; Rosalina. Han tar med seg manusforfatter Jamie Turville og ikke minst, hovedrolleinnehaver Kristoffer Joner!

2018: 15 nye filmer til Ramaskrik

Da er langfilmprogrammet komplett. Med disse 15 filmene har vi rekord i antall titler, hele 25 i slaget. Festivalpass og enkeltbilletter er ute for salg nå. Det er bare å forsyne seg av den skrekkelige menyen.

Bli frivillig på årets festival!

2018: Zombiemusikal, Japansk festivalhit og mer snadder

2018: Halloween åpner Ramaskrik!

Selvsagt skal vi vise Halloween på Ramaskrik. 40 år etter John Carpenters klassiker er Laurie Strode og Micahel Myers tilbake, og de åpner haraballet torsdag 18. oktober.

2018: Dukkeskrekk, VHS og skrekk fra Indonesia

Puppet Master: The Littlest Reich, Videomannen og Satan's Slaves er en pen liten filmbukett klar for Ramaskrik 2018.

2018: Von Trier sjokkerer igjen!

En av festivalens mest eksklusive visninger kommer fra den danske agitatoren og provokatøren Lars von Trier. "The House That Jack Built" vises på Ramaskrik 2018.

2018: Fuktig visning av Piranha

FINN FREM BADEBUKSA! Etter et par år med kalde og hustrige utevisninger kan du nå legge igjen longsen og ta med badetøy. Lørdag 20. Oktober åpner vi bassenget med sine deilige varmegrader, boblebad og vannsklie for en visning av Alexandre Ajas festlige horrorkomedie «Piranha». PS. Du MÅ selvfølgelig ikke bade. PPS. Takk til Mancat Design for RÅ plakatdesign!

2018: Mandy

"Mandy" er klar for Ramaskrik18

2018: Festivalplakaten 2018!

Her er årets festivaldesign og denne gangen kommer det et gufs fra Dovre i full fart mot skrekkfilmbyga Oppdal.

Ramaskrik 2018

Kryss av i kalenderen, marker 18. - 21. oktober med sterk tusj. Det blir skrekkfilmfestival i år også. Samme helg, samme kino, samme hotell og masser av ny horrorfilm og spennende gjester.

Frivillig på Ramaskrik?

Har du lyst til å bidra til årets Ramaskrik? Det skal du selvsagt få lov til!

Ramaskrik 2017 en kjempesuksess!

FOLKENS, hva skal man si?

2017: Se The Shape of Water først i Norge – på Ramaskrik!

Ramaskrik filmfestival få den aller første visningen i Norge av Guillermo del Toros The Shape of Water. Dette blir en meget eksklusiv mulighet til å se vinneren av Gulløven fra Venezia. Filmen har norsk premiere først i februar 2018.

2017: Ramaskrik presenterer: Årets gjester!

En av de store gledene med festival er å diskutere filmene man ser med likesinnede. Av og til er man jo uenig i man egentlig har sett og hvordan dette skal tolkes. Hva er vel da bedre enn å kunne gå rett til kilden og spørre? Vi inviterer derfor en rekke av filmskaperne fra festivalens filmer slik at du kan gjøre akkurat det. Eller kanskje bare lytte til deres historier om filmen.

2017: Kurt Josef kommer til Oppdal!

Vi skal ha det gøy på Ramaskrik og hva passer vel ikke bedre da enn et mordmysterium på hurtigruta med Kurt Josef Wagle og vennene hans? Stig Frode Henriksen, Jeppe Beck Laursen og Kjetil Omberg tar med seg en rykende fersk komedie til Oppdal lørdag 21.oktober.

_
_
_