Alle artikler

Type:

Se hele Ramaskrik-programmet!

Afrikanske monstre, en mildt sagt krevende oppussing, blodtørstige fiskemutanter, pakter med djevelen og uhyggelig amerikansk landsbygd: De siste ingrediensene i Ramaskrik-buffeten er på plass. Med disse 11 titlene er programmet komplett med 27 deilige filmer fordelt på 4 skrekkelige dager. Vel bekomme!

"De dødes tjern" åpner Ramaskrik filmfestival

«De dødes tjern» er denne høstens store norske skrekkfilm på kino. Filmen får sin verdenspremiere i Oppdal, som åpningsfilm på Ramaskrik filmfestival. Regissør Nini Bull Robsahm og hovedrolleinnehaver Iben Akerlie vil være til stede på premieren torsdag 17. oktober.

Fritt vilt i parken, regissøren kommer

Oppdal har fått en ny park og den skal selvsagt ha en skrekkelig innvielse – det sørger Ramaskrik for. Fredag 18. oktober, etter mørkets frembrudd, viser vi den norske klassikeren Fritt vilt ute under den mørke høsthimmelen. Regissøren selv, Roar Uthaug, vil være til stede for å introdusere filmen.

Halv pris til ungdom på Ramaskrik

Er du mellom 15 og 19 år? Da får du halv pris på festivalpasset til Ramaskrik filmfestival.

Horrorlegenden Brian Yuzna til Ramaskrik 2019

Brian Yuzna står bak flere av de største horrorklassikerne fra skrekkfilmens tiår 80-tallet. «Re-Animator», «Society» og «From Beyond» er alle filmer produsert, regissert eller skrevet av Yuzna. Filmskaperen har preget horrorsjangeren i tre tiår og nå kommer han for første gang til Norge, og Ramaskrik Filmfestival 17. – 20. oktober.

Verdenspremiere på Severin Eskelands nyeste film!

Severin Eskeland står bak filmene Snarveien og Lyst, som han gjestet Ramaskrik med en smakebit på i 2016. I tillegg har han regissert en lang rekke kortfilmer, hvor vi har vist både Knask og knep og Heimkomsten i henholdsvis 2017 og 2018. Nå er vi veldig glade for å kunne presentere verdenspremiere på hans nyeste film, novellefilmen Allodium.

Kim Newman gjester Ramaskrik

Vi inviterer ikke bare filmskapere til Ramaskrik. I år er vi svært glade over å kunne ha en av de virkelige store nestorene innen britisk filmkritikk på gjestelisten, selveste Kim Newman! Han kommer for å treffe oss horrorfans, så vil han lede en samtale med Brian Yuzna.

Filmjunkiene og Norwegian FX

Aleksander U. Serigstad tar turen til Ramaskrik med to prosjekter i bagasjen!

Kortfilmer på Ramaskrik 2019

Her er de 7 forfilmene vi har på programmet i år!

Ramaskrik slipper fire nye titler

Gøy, vondt, spennende og ubehagelig! Dagens filmslipp er høyt og lavt i følelsesregisteret. Fire nye titler klar for Ramaskrik19

Årets Ramaskrikplakat er klar

Så da er vi der da! Trollet har kommet helt ned til kinoen for å menge seg med oss alle sammen. Vi hadde en anelse om det etter fjorårets togtur ned Drivdalen. Men dette fikser vi lett. La oss lage noe mer skremmende og hyggelig inne på kinoen så holder trollet seg på taket!

Fem filmer til Ramaskrik 19

Vi starter likeså godt høsten med et vidunderlig filmslipp. Gled deg til en utrivelig familiegjenforening med Elijah Wood, en brasiliansk splatterfest, en australsk vri på slashersjangeren og et herlig 40-årsjubileum!

Ramaskrik topp 30 - i verden!

Ramaskrik filmfestival er kåret til en av de 30 beste genrefilmfestivalene i verden. MovieMaker Magazine setter oss på lista «The 30 Bloody Best Genre Fests in the World»

Ramaskrik på Kosmorama 2019

Vi har plukket fem herlige filmer til Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival. Datoene er 4. - 11. mars og dette kan du se i Ramaskrikprogrammet

Ramaskrik Film Festival named one of the 30 best genre film festivals in the world!

Today, after a successful festival, came the message; The MovieMaker magazine in California puts Ramaskrik on the list of "The 30 Bloody Best Genre Fests in the World".

2018: Kortfilmene på Ramaskrik18

Ramaskrik er ikke komplett uten et rikholdig kortfilmprogram. I år har vi funnet frem 11 kortfilmer som spenner fra det absurde, til det groteske. Her får dere bittelitt mer info om de ulike filmene.

2018: Filmgjester på Ramaskrik18

Noen av gjestene våre reiser helt fra Los Angeles, noen er meget kortreist. Til sammen har vi et flott knippe gjestende filmskapere dere får treffe på Ramaskrik18.

2018: Billetter til bassengkino

Vi vet det pleier å være rift om spesialvisningene våre. Derfor anbefaler vi alle å forhåndskjøpe billetter til årets visning av Piranha i bassenget Det gjør du på to måter:

2018: Kristoffer Joner gjester Ramaskrik!

Regissør Fredrik Hana er en av Ramaskriks gode venner. Han gjestet festivalen i 2014 med kortfilmen Autumn Harvest og i 2015 viste vi Sister Hell. Nå kommer han tilbake til Ramaskrik med sin splitter nye kortfilm; Rosalina. Han tar med seg manusforfatter Jamie Turville og ikke minst, hovedrolleinnehaver Kristoffer Joner!

2018: 15 nye filmer til Ramaskrik

Da er langfilmprogrammet komplett. Med disse 15 filmene har vi rekord i antall titler, hele 25 i slaget. Festivalpass og enkeltbilletter er ute for salg nå. Det er bare å forsyne seg av den skrekkelige menyen.

Bli frivillig på årets festival!

Ramaskrik skrekkfilmfestival ville ikke eksistert uten de frivilliges innsats. Vi er helt avhengige av frivillige og vi er på utkikk etter flere som har lyst å være med. Nedenfor kan du lese om hva vi forventer av de frivillige og godene som frivillige får. Hvis du har lyst til å være med, så skriv litt om hvorfor du kunne tenke deg dette og send inn til ingrid@ramaskrik.no

2018: Zombiemusikal, Japansk festivalhit og mer snadder

Når så du sist en zombie-musikal? Nå får du sjansen med filmen Anna and the Apocalypse. Vi elsker å gi publikumet vårt det som skiller seg ut både kreativt og annerledes. Her kommer fem nye titler klar for Ramaskrik18:

2018: Halloween åpner Ramaskrik!

Selvsagt skal vi vise Halloween på Ramaskrik. 40 år etter John Carpenters klassiker er Laurie Strode og Micahel Myers tilbake, og de åpner haraballet torsdag 18. oktober.

2018: Dukkeskrekk, VHS og skrekk fra Indonesia

Puppet Master: The Littlest Reich, Videomannen og Satan's Slaves er en pen liten filmbukett klar for Ramaskrik 2018.

2018: Von Trier sjokkerer igjen!

En av festivalens mest eksklusive visninger kommer fra den danske agitatoren og provokatøren Lars von Trier. "The House That Jack Built" vises på Ramaskrik 2018.

2018: Fuktig visning av Piranha

FINN FREM BADEBUKSA! Etter et par år med kalde og hustrige utevisninger kan du nå legge igjen longsen og ta med badetøy. Lørdag 20. Oktober åpner vi bassenget med sine deilige varmegrader, boblebad og vannsklie for en visning av Alexandre Ajas festlige horrorkomedie «Piranha». PS. Du MÅ selvfølgelig ikke bade. PPS. Takk til Mancat Design for RÅ plakatdesign!

2018: Mandy

"Mandy" er klar for Ramaskrik18

2018: Festivalplakaten 2018!

Her er årets festivaldesign og denne gangen kommer det et gufs fra Dovre i full fart mot skrekkfilmbyga Oppdal.

Ramaskrik 2018

Kryss av i kalenderen, marker 18. - 21. oktober med sterk tusj. Det blir skrekkfilmfestival i år også. Samme helg, samme kino, samme hotell og masser av ny horrorfilm og spennende gjester.

Frivillig på Ramaskrik?

Har du lyst til å bidra til årets Ramaskrik? Det skal du selvsagt få lov til!

Ramaskrik 2017 en kjempesuksess!

FOLKENS, hva skal man si?

2017: Se The Shape of Water først i Norge – på Ramaskrik!

Ramaskrik filmfestival få den aller første visningen i Norge av Guillermo del Toros The Shape of Water. Dette blir en meget eksklusiv mulighet til å se vinneren av Gulløven fra Venezia. Filmen har norsk premiere først i februar 2018.

2017: Ramaskrik presenterer: Årets gjester!

En av de store gledene med festival er å diskutere filmene man ser med likesinnede. Av og til er man jo uenig i man egentlig har sett og hvordan dette skal tolkes. Hva er vel da bedre enn å kunne gå rett til kilden og spørre? Vi inviterer derfor en rekke av filmskaperne fra festivalens filmer slik at du kan gjøre akkurat det. Eller kanskje bare lytte til deres historier om filmen.

2017: Kurt Josef kommer til Oppdal!

Vi skal ha det gøy på Ramaskrik og hva passer vel ikke bedre da enn et mordmysterium på hurtigruta med Kurt Josef Wagle og vennene hans? Stig Frode Henriksen, Jeppe Beck Laursen og Kjetil Omberg tar med seg en rykende fersk komedie til Oppdal lørdag 21.oktober.

2017: Hjemsøkt åpner Ramaskrik 2017

Den norsk grøsseren "Hjemsøkt" åpner årets festival. Torsdag 19. oktober kommer hovedrolleinnehaver Synnøve Macody Lund og regissør Carl Christian Raabe for å gi oss den aller første visninga av sin nye film.

2017: Åpen sal på Ramaskrik

Vi inviterer herved unge/lokale/up-and-coming filmskapere til å sende inn sine bidrag til årets festival! Vi rigger Speilsalen til en alternativ visningsarena og vil gjerne at DU hjelper oss med å fylle den med innhold.

2017: Slasherbonanza med Crowley og Leatherface

To herlige nye kapittel i slashersagaene om Hatchet og The Texas Chainsaw. Adam Greens overraskelsefilm "Victor Crowley" vises på Ramaskrik. Det samme gjør "Leatherface" som gir oss opphavet til mannen med motorsag.

2017: Blodrød, italiensk og elegant skrekk fra 70-tallets ubestridte horrormester

Vi fortsetter samarbeidet med Cinemateket om skrekk-klassikere. Få med deg SUSPIRIA i en nydelig 4k-versjon!

2017: Seks nye filmer til Ramaskrik17

Her serverer vi seks nye titler til Ramaskrik17. Fra vestlandsvampyrer til uhyggelig camping i de australske skoger. Vi byr også på spansk og irsk skrekk samt en ekkel dag som aldri gir seg. Vel bekomme.

2017: Psycho-pakke med Amerikabesøk

Vi har et herlig samarbeid med Cinemateket i Trondheim om årets klassikere. Først ut er selveste "Psycho" av Alfred Hitchcock. I tillegg får du den solide dokumentaren "78/52" om den ikoniske dusjscenen.

2017: Kaos, japansk gore og gyser

Her er tre nye titler til Ramaskrik 2017. Amerikansk Mayhem, Japansk gore og Canadisk tvillingskrekk. Vel bekomme.

2017: Juleblod på låven

Ramaskrik tar jula på alvor og setter opp nissegrøtvisning i en låve på Oppdalsmuseet. Med regissør og skuespiller på plass viser vi Reinert Kiils «Juleblod» på Vikalåven fra 1800-tallet.

2017: Festivalplakaten 2017!

Dette er er vår nye festivalplakat. Den er tegnet spesielt for oss med kortreiste og lokale motiv. Vi er veldig sikre på at minst to av «rollene» på plakaten eksisterer rett i nærheten av vår skrekkelige festival i Oppdal.

2017: Vil du vinne årets festival-t-skjorte?

Og samtidig få siste nytt rett i innboksen din? Nå kan du melde deg på vårt nyhetsbrev og begge deler kan bli virkelighet!

_
_
_