Alle artikler

Type:

Alan Jones introduserer Fuglen med krystallfjærene

Debutfilmen til den italienske horror-maestro Dario Argento innledes av selveste Alan Jones. Forfatteren av Argento-boka "The Man, the Myhts and the Magic", og en av regissørens nærmeste venner kommer til Oppdal for å gi oss et nært innblikk i Argentos gialloklassiker.

Kjøp festivalpass til Ramaskrik 2021

Vi er tilbake med fysisk festival 21. - 24. oktober 2021. Festivalpass er i salg nå.

Skrekkmetall og creepy thrillere

Bølge tre av filmer inneholder noen solide "fremst-på-sete"-opplevelser, og eksklusive premierer for Ramaskrik filmfestival. Her har du fem nye titler til Ramaskrik21.

Last Night in Soho åpner Ramaskrik filmfestival

Edgar Wrights «Last Night in Soho» åpner Ramaskrik filmfestival. Mannen bak filmer som Baby Driver, The Worlds End og ikke minst Shaun of the Dead er tilbake med en svært så fargerik psykologisk thriller, som har norsk kinopremiere først i november.

Forbannelsen - møt filmskaperen

Norges mest produktive filmskaper Henrik M. Dahlsbakken (Gledelig jul, En affære), er i produksjon på en ny storfilm for SF Studios. Under Ramaskrik viser han eksklusive klipp fra filmen, i forkant av norgespremieren 4. februar.

Marerittet - eksklusive klipp på Ramaskrik

Neste høst kommer "Marerittet" på kino. Allerede nå får du se klipp fra filmen på Ramaskrik 21. Regissør Kjersti Helen Rasmussen og produsent Einar Loftesnes kommer på besøk.

Fem filmer til Ramaskrik 2021

Det er mildt sagt variert når vi presenterer de første fem filmene fra programmet vårt. Vi skal inn i hodet til Ted Bundy, bli fanget i jungelen, le av Benny, bli med på en vond roadmovie fra New Zealand og inn i et univers med oppvekst og lokale monstermyter.

Ramaskrik viser skrekkfilm på gravfelt

Ramaskrik filmfestival inntar Rise gravfelt i Drivdalen med Stephen King-klassikeren Pet Sematary (1989). Lørdag 23. oktober tenner vi faklene og viser kirkegårdsfilmen i skumringen ute på viking-gravfeltet, med en magisk utsikt over Oppdal.

Årets plakatmotiv

Oppdalskunstner Mali Anette Hoel har brukt sin herlige kreative galskap! Sau har blitt popcorn, et delvis rosemalt troll er på vei til bygda for å delta på Ramaskrik filmfestival. Vi elsker det.

Slik får du billetter til Ramaskrik kickoff

Vi skal kose oss med noen riktig så gode skrekkfilmer helga 28. - 30. mai. Både i kinosalen, og på vår digitale plattform. Slik funker det:

Ramaskrik kickoff 29. mai

Nå er vi så gira på en skikkelig festival at vi starter med en kickoff for høsten allerede nå. Fysisk i Oppdal, digitalt for resten. Kjøper du festivalpass til høstens fysiske festival får du dette som bonus – free of charge.

Takk for i år - digital festival ble en suksess

Takk til alle som deltok, bidro og støttet Ramaskrik 2020. Vi er strålende fornøyd med gjennomføringen og tilbakemeldingene er gode.

Filmprogrammet er klart – ni nye titler til Ramaskrik

Vi er i mål! Siste filmslipp inneholder alt fra russisk thriller, dansk folkhorror og amerikansk westernskrekk. Med disse ni titlene er langfilmprogrammet komplett, og du kan sette opp festivalløypa.

Kjøp festivalpass til Ramaskrik 2020

Velkommen til panelsamtale hos Ramaskrik

Vårt eminente panel vil ta tempen på norsk skrekkfilm anno 2020. Hvordan er det å lage skrekk- og sjangerfilm i Norge i dag? Hvilke utfordringer, og hvilke eventuelle fordeler, har norske skrekkfilmskapere? Panelet vil også se tilbake på utviklingen med vekt på de ti årene Ramaskrik har eksistert, samt dele noen tanker og håp om tiden framover. Det vil bli anledning til å stille spørsmål fra publikum. Panelsamtalen foregår digitalt via Zoom.

Gjester på Ramaskrik 2020

En digital festival byr på mange muligheter, og årets Ramaskrik byr dermed på mange gjester rett hjem i stua di.

Skrekkelig bokbad på Ramaskrik

Midt under koronakaoset i mars kom boka «Galgedans». Forfatter Tor-Håkon Håvardsen har levert ei bok utenom det vanlige, perfekt for oss som elsker skrekk. Vi tar den ut av pandemien og inn i dens rette element med et bokbad under Ramaskrik.

Ramaskrik slipper nye filmer - kun tre uker til festival

Klaustrofobisk fransk, mørk kanadisk bar i snøstorm, møte med Friedkin, hjertevarm spøkelsesfilm og en grusom kinovisning i Uruguay. Vi har saumfart verden og funnet mørke kroker her og der. Fem nye filmer er klar for Ramaskrik.

Bli den stolte eier av årets festival-skjorte!

Kle deg som om du var på festival! Nå kan du få tilsendt årets festivalskjorte rett hjem til deg. Nytt av året er også festivalkoppen! Fin å ha kaffen i når man er litt trøtt etter å ha sitt film natten gjennom...

Første programslipp Ramaskrik 2020

Høstens store horror-snakkis, Zoom-skrekkfilmen «Host», åpner den digitale Ramaskrik 2020. Vårt første filmslipp gir deg norsk sykehus-skrekk, et mørkt dansk blikk på genteknologi, drømmestudier og en hyllest til Evil Dead-fans.

Ramaskrik 2020 blir digital

Høsten ble ikke helt som vi håpet, med smitteoppblomstring i Norge. Med dette følger en stor usikkerhet rundt det å gjennomføre større arrangement med tilreisende publikum. Det er en kontinuerlig risiko for at festivalen blir avlyst helt frem mot gjennomføring om utviklingen går feil vei. Derfor blir høstens Ramaskrik en digital festival, ikke fysisk i Oppdal.

Facebooksiden nede, bruk andre kanaler

Ramaskrik er dessverre, av uforståelig grunner, tatt ned av Facebook for andre gang på ei uke. Vi får ikke oppgitt noen grunn og vi kan ikke lenger vente på dette selskapet. Vi fokuserer nå all energi og kommunikasjon til andre kanaler

Popcorn Head klar for Ramaskrik 2020

Si hei til vår nye helt; Popcorn Head. Han skal pryde vår plakat denne høsten, og er signert designer Tore Langberg Larsen. Etter å ha foret dere med skrekkfilm snart et tiår er det ikke rart popcorn spretter ut av hodet, det skulle bare mangle! Vi vil gjøre et forsøk til, for tiende gang denne høsten.

Velkommen til Ramaskrik 2020, 15. – 18. oktober

Ingen høst uten Ramaskrik! Vi lever i beste velgående og ønsker alle som elsker skrekkfilm velkommen til filmfestival i Oppdal 15. – 18. oktober. Ramaskrik er 10 år og dette skal feires med fire mørke høstkvelder i fjellbygda.

Ramaskrik får økt tilskudd fra Norsk Filminstitutt

Ramaskrik får økte midler fra staten. Skrekkfilmfestivalen i Oppdal er tildelt 250.000 kroner til høstens arrangement. Dette er en økning på kr. 50.000 og vil bidra til at den 10ende Ramaskrik Filmfestival blir en suksess 15. – 18. oktober 2020

Takk for i år

Ramaskrik topp 30 - i verden!

2019: "De dødes tjern" åpner Ramaskrik filmfestival

2019: Fritt vilt i parken, regissøren kommer

Oppdal har fått en ny park og den skal selvsagt ha en skrekkelig innvielse – det sørger Ramaskrik for. Fredag 18. oktober, etter mørkets frembrudd, viser vi den norske klassikeren Fritt vilt ute under den mørke høsthimmelen. Regissøren selv, Roar Uthaug, vil være til stede for å introdusere filmen.

2019: Horrorlegenden Brian Yuzna til Ramaskrik 2019

Brian Yuzna står bak flere av de største horrorklassikerne fra skrekkfilmens tiår 80-tallet. «Re-Animator», «Society» og «From Beyond» er alle filmer produsert, regissert eller skrevet av Yuzna. Filmskaperen har preget horrorsjangeren i tre tiår og nå kommer han for første gang til Norge, og Ramaskrik Filmfestival 17. – 20. oktober.

2019: Verdenspremiere på Severin Eskelands nyeste film!

2019: Kim Newman gjester Ramaskrik

2019: Filmjunkiene og Norwegian FX

2019: Kortfilmer på Ramaskrik 2019

2019: Ramaskrik slipper fire nye titler

2019: Årets Ramaskrikplakat er klar

Så da er vi der da! Trollet har kommet helt ned til kinoen for å menge seg med oss alle sammen. Vi hadde en anelse om det etter fjorårets togtur ned Drivdalen. Men dette fikser vi lett. La oss lage noe mer skremmende og hyggelig inne på kinoen så holder trollet seg på taket!

2019: Fem filmer til Ramaskrik 19

Vi starter likeså godt høsten med et vidunderlig filmslipp. Gled deg til en utrivelig familiegjenforening med Elijah Wood, en brasiliansk splatterfest, en australsk vri på slashersjangeren og et herlig 40-årsjubileum!

Ramaskrik på Kosmorama 2019

Vi har plukket fem herlige filmer til Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival. Datoene er 4. - 11. mars og dette kan du se i Ramaskrikprogrammet

Ramaskrik Film Festival named one of the 30 best genre film festivals in the world!

Today, after a successful festival, came the message; The MovieMaker magazine in California puts Ramaskrik on the list of "The 30 Bloody Best Genre Fests in the World".

2018: Kortfilmene på Ramaskrik18

2018: Filmgjester på Ramaskrik18

2018: Billetter til bassengkino

2018: Kristoffer Joner gjester Ramaskrik!

2018: 15 nye filmer til Ramaskrik

Bli frivillig på årets festival!

2018: Zombiemusikal, Japansk festivalhit og mer snadder

2018: Halloween åpner Ramaskrik!

2018: Dukkeskrekk, VHS og skrekk fra Indonesia

2018: Von Trier sjokkerer igjen!

2018: Fuktig visning av Piranha

_
_
_