Møt Torucon på Ramaskrik!

torucon-pa-banzaicon

Er du nysgjerrig på hva cosplay er? Trenger du noen å diskutere anime eller superhelter med? Lørdag 22.oktober kan du treffe folkene bak Torucon, når de tar turen til Oppdal og Ramaskrik for å fortelle om cosplay og sin årlige festival for folk med fantastiske fritidssysler!

Torucon er en av flere messer, populært kalt ‘cons’ eller ‘conventions’ i Norge, med fokus på denne typen interesser og kultur. I likhet med andre cons har vi et visst hovedfokus på cosplay – et uttrykk som stammer fra “costume play”, og er et fenomen som går ut på å kle seg opp som en fiksjonell karakter fra f.eks. en serie eller et spill, og være mest mulig “in character” dvs. oppføre seg som den karakteren.

Torucon handler dog om mer enn bare cosplay. Festivalen har i stor grad innslag fra alle typer fiksjon, fra Japansk manga til Dungeons and Dragons, og økende fokus på dataspill.

Torucon er et frivillig arrangement, drevet av unge ildsjeler som brenner for nerdekultur, og ble grunnlagt som en reaksjon på spørsmålet “Hvorfor har ikke Trondheim eget con?”. Dette var noe mange hadde lurt på, og resultatet var at ungdommene gikk sammen for å tilføye Norges tredje største by et kulturarrangement utenom det vanlige.

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s