Årets gjester

Vi har et knippe spennende gjester på besøk under årets Ramaskrik. I år får vi besøk fra både Skottland, Nederland og Finland – i tillegg til de norske gjestene. Få med deg Q&A og samtaler foran de aktuelle filmene og kom tettere på årets gjester! Her er en nærmere titt på hvem som tar turen til Oppdal i høst;

andre

André Øvredal

Andre Øvredal kommer med The Autopsy of Jane Doe og kortfilmen Tunnelen. Trolljeger-regissør André Øvredals film er nok en gang en stilistisk sjangerlek som går fra thriller til overnaturlig grøsser. De to obdusentene spilles av Emile Hirsch og Brian Cox. The Autopsy of Jane Doe vant nylig BEST HORROR FILM AWARD under årets Fantastic Fest og vi gleder oss til å vise filmen sammen med Øvredal!

Steve Barker

Hele veien fra Glasgow kommer regissør Steve Barker til Oppdal med The Rezort som lett kan beskrives som Jurassic Park, bare med zombier. Mange har lyst å lage zombiefilmer, det lages mange dårlige, men denne ble vi  underholdt av på årets London Frightfest.  For en gangs skyld et realt budsjett på 15 mill dollar, og fine locations i Spania, med godt gjennomført actionscener. Steve Barker har tidligere bla. laget Outpost, med Dougray Scott, sist sett i “Fear the walking dead”.

steve-barker-kopi

Nick Jongerius

Fra Nederland kommer regissør Nick Jongerius med filmen The Windmill Massacre.  Få med deg hva som skjer når en gruppe turister tvinges til å søke ly i en nedlagt vindmølle, hvor legenden sier at en møller fra helvete som brukte menneskeben i stedet for korn.

Vi digger vindmølleskrekk fra Nederland, og vi synes det er ekstra stas at regissør Nick Jorgenius tar turen fra flatlandet til fjellbygda Oppdal for å treffe publikum.

nick-jongerius-kopi

Mimosa Willamo & Nelly Hirst-Gee

Fra Finland kommer to av hovedrollene i Bodom, Mimosa Willamo og Nelly Hirst-Gee. Willamo og Hirst-Gee leker med ilden når de, sammen med vennene sine, bestemmer seg for å rekonstruere en grusom, uløst drapssak ved innsjøen Bodom i Finland.

Bodom hadde finsk kinopremiere i august til gode tall og er en del av felleskapet Nordic Genre Invasion. Vi gleder oss til å ta i mot Mimosa og Nelly!

mimosa-willamo-kopi

 

nelly-hirst-gee-kopi

Severin Eskeland

Regissør Severin Eskeland kommer til Ramaskrik, og har med seg rykende ferske bilder fra den kommende filmen Lyst. Filmen skal på kino i løpet av 2017 og dette er første gang du kan se klipp fra filmen.

severin_eskeland-jpgmaxw480

Jørgen Brekke

Forfatter Jørgen Brekke kommer med foredraget «Blodets skjønnhet» og for å lese skrekknoveller under frokosten på Skifer Hotel. Jørgen Brekke er en norsk kriminalforfatter, bosatt i Trondheim. Brekke debuterte i 2011 med romanen Nådens omkrets og har siden da gitt ut flere krim – og spenningsromaner, flere av disse solgt til utlandet. I 2012 mottok han Norlis debutantpris og Maurits Hansenprisen – Nytt blod.

brekke

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s