Klassikere: The Omen og De dødes tjern

Vi liker å se fremover, men elsker å se tilbake på de virkelig klassiske godbitene fra filmhistorien. 40 års-jubilanten The Omen har definitivt satt sine spor i den skumle skrekkhistorien. De dødes tjern er fremdeles på manges lister over de skumleste norske filmene hele 58 år etter at den kom. Begge ser du på Ramaskrik.

the-omen
Smak på tittelen! The Omen gir frysninger på ryggen for mange. Det er altså 40 år siden Damien kom på lerretet, og vi tipper mange har denne filmserien som selve bildet på skummel film fra 70 og 80-tallet. Sjekk traileren

Det var med De dødes tjern norsk skrekkfilm startet. Kåre Bergstrøms film er en av norsk filmhistories store klassikere med Henny Moan, Andre Bjerke og Henki Kolstad i de ledende rollene. Det var her det staret; Hyttetur med gjengen og skumle ting som skjer i skogen. Vi trekker linjene når Doktorgradsstipendiat i filmvitenskap, Christer Bakke Andresen innleder filmen med å se på norsk skrekkfilms utvikling fra De dødes tjern og frem til dagens filmer. (NB!! På visningen lørdag)

dedodestjern

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s