Foredrag og skrekkelig frokost med Jørgen Brekke

Kan bøker eller filmer med et makabert innhold også ha litterær eller kunstnerisk kvalitet? Lørdag formiddag, 22.oktober, kan du få med deg forfatter Jørgen Brekkes foredrag Blodets skjønnhet på Oppdal Kulturhus. 

Krimlitteraturen har, fra å være regnet for smusslitteratur, i de siste tiårene opplevd å bli tatt mer på alvor. I dag er det legitimt å mene at en god krimroman kan måle seg i litterær kvalitet med annen skjønnlitteratur. Skrekksjangeren innen litteratur og film ser ut til å lide en motsatt skjebne.

Mens eldre skrekkfilmer, som Doktor Caligaris Kabinett, Psycho og Ondskapens hotell i dag har klassikerstatus, sliter dagens skrekkfilmer med å bli tatt på alvor som annet enn spekulativ underholdning. Skyldes dette virkelige kvalitetsforskjeller mellom sjangrene eller fordommer hos det kritiske publikum? Brekke vil forsøke å se forbi blodsprøyten og heller fokusere på krim- og skrekksjangerens estetiske og håndverksmessige sider.

Jørgen Brekke er en norsk kriminalforfatter, bosatt i Trondheim. Brekke debuterte i 2011 med romanen Nådens omkrets og har siden da gitt ut flere krim – og spenningsromaner, flere av disse solgt til utlandet. I 2012 mottok han Norlis debutantpris og Maurits Hansenprisen – Nytt blod.

Foredraget er et samarbeid mellom Ramaskrik Oppdal og Oppdal bibliotek og det er gratis éntre.

I tillegg til foredraget må du få med deg «en skrekkelig frokost» med Jørgen Brekke på Skifer Hotel tidligere samme dag!

I år som i fjor blir det høytlesning av skrekknoveller rundt frokosttider på festivalhotellet – en sikker måte å komme i stemning på før dagens skrekkfilmøkt og foredrag.

 

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s