Shut-in-regissør og produsent til åpningen!

Vi byr en rekke internasjonale og nasjonale gjester på Oppdal under festivalen!

Ramaskrik åpner torsdag 15. oktober med filmen Shut in, en home invasion-film om Anna som får ubudne gjester, men som kanskje har en og annen overraskelse på lur innenfor husets fire vegger.

shut-in-poster-Regissør Adam Schindler og produsent Erik Olsen, begge med skandinaviske røtter, tar turen fra Los Angeles for å kaste glans over åpningen. Olsen har produsert horrorfilmene House of Wax, The Reaping (med Peter Sarsgaard og Vera Farmiga) og Orphan og sist nå som Executive Producer på filmen The Book of Eli med Denzel Washington i hovedrollen. Han er for tiden godt i gang med en adapsjon av biografien The Dirt, om Mötley Crües oppturer og nedturer. Regissør Adam Schindler debuterer som regissør med Shut in, etter flere år i film – og tv industrien. Han har blant annet jobbet på filmer som Kill Bill 2 og tv-serier som Desperate Houseviwes og har fått mye oppmerksomhet for sine manus-ferdigheter. Et talent å følge med på!

«I’m excited to visit one of my ancestral homes, Norway….[The] film festival has offered me a wonderful introduction to the country of my ancestors and for that I am very grateful.» forteller produsent Erik Olsen, om det forekommende Oppdalsbesøket.

Corin Hardy tar med seg horrorfilmen The Hallow (The Woods) til Oppdal. Den britiske regissøren har skrevet og utviklet en rekke kortfilmer innen sjangeren i tillegg til å ha jobbet med musikkvideoer for blant annet The Prodigy. The Hallow er hans regi-debut.

inner-demon-posterRegissør Ursula Dabrowski og hovedrolleinnehaver Sarah Jeavons tar turen helt fra Australia for å vise publikum deres Inner Demon. Filmen var et av høydepunktene under årets London Frightfest. Selv med lavt budsjett har regissøren klart å lage en svært spennende, klaustrofobisk thriller.  Inner Demon er film nummer to i Demon-triologien til Dabrowsky. Den første filmen, Family Demons, sørget for prisen Best Australian Director under festivalen A Night of Horror International Film Festival i 2009.

Vi får også besøk av Presidenten i Brussels International Festival of Fantasy, Fantastic, Thriller, and Science-Fiction Film. Georges Delmote er invitert til årets festival som representant for EFFFF (European Fantastic Film Festivals Federation), et viktig nettverk og ressurs for hele 22 skrekk – og fantasyfilmfestivaler i hele Europa. Ramaskrik har søkt om medlemskap i paraplyorganisasjonen som støtter og promoterer europeisk sjangerfilm.

Å være en del av et nettverk som EFFFF vil gi oss en fantastisk mulighet til å nå nye filmer og spennende gjester. Dette vil være en ressurs som vil bidra til å løfte festivalen og gi os en unik sjanse til å lære av de beste innen sjangerfestivaler og vi er kjempespente på utfallet!

Vi kan i år også by på hele to verdenspremierer!

Kult-regissør Reinert Kiil gjester festivalen med kortfilmene Vardøger og den rykende ferske Draugr. Begge er musikkvideoer for bandet Mortiis som for tiden er på turné i USA. Filmen skal vises på konsertene i USA, men Kiil har sørget for at den ikke blir vist før Oppdals-publikummet har fått den aller første titten på det som sannsynligvis blir en oppvisning i ekte splatterfilm.

disappearing darlingsProduksjonsselskapet Klipp & Lim har lenge jobbet med sin ”insect noir» Disappearing Darlings. I årets festival er det duket for en etterlengtet (verdens)premiere på traileren. Jøran Wærdahl og Magnus Aspli tar turen for å fortelle litt om prosessen og teknikken bak dette fantastiske universet.

Og tallenes tale er klare, vi setter allerede nå kursen mot en ny rekord-festival. Forhåndssalget er betraktelig bedre enn tidligere med en kraftig økning av antall solgte pass to uker før festivalen. Med et tight og bredt program som ble sluppet like før helgen kan dere glede dere til nok en skrekkelig helg  på Oppdal!

Advertisements

2 thoughts on “Shut-in-regissør og produsent til åpningen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s