Ramaskrik-filmer på Netflix

Det er under en måned igjen til Ramaskrik, og selv om vi fortsatt jobber for harde livet i kulissene, skjønner vi at ventetiden kan føles lang for dere andre. Derfor har vi gått gjennom arkivet vårt og funnet en god bunke filmer fra Ramaskriks historie på norsk Netflix. Helga er herved reddet!

thewoman1

THE WOMAN (USA, 2011) Regi: Lucky McKee

The Woman er kanskje den filmen flest husker fra den første utgaven av Ramaskrik, en voldelig lavbudsjettsfilm som, noen svakheter til tross, sparka hardt fra seg og satte seg fast midt i hjertet til både arrangører og publikum. Vi vil i samme slengen anbefale Sean Spillanes herlige soundtrack som kan finnes på Spotify.

dunderland

DUNDERLAND (Norge, 2012) Regi: Finn-Erik Rognan og Nils J. Nesse

Var du en av dem som ikke rakk å komme seg til Oppdal i tide til åpningsfilmen i 2012? Her får du en ny sjanse!

the_shining_image16

ONDSKAPENS HOTELL (USA, 1980) Regi: Stanley Kubrick

I 2012 var det denne klassikeren vi dro fram fra historien, og samme år viste vi også dokumentaren Room 237 som blant annet tar for seg konspirasjonsteorier om at Ondskapens hotell beviser at månelandingen i 1969 var fabrikkert. Room 237 ligger dessverre ikke på Netflix, men hold øynene åpne for den andre steder, hvis du da ikke var så heldig å få den med deg på Oppdal. Men først: Se Ondskapens hotell igjen, og så anbefaler vi deg å ringe Skifer hotell på Oppdal og høre om rom 237 er ledig 15.–18. oktober.

SINSTER

SINISTER (USA, 2012) Regi: Scott Derrickson

Etter at Insidious skremte vettet av publikum i 2011, håpte mange at Sinister skulle fylle samme funksjon i 2012. Den skuffet ikke, og rystet publikum med ekle, gamle filmruller som ble funnet på loftet av Ethan Hawke. Er du nysgjerrig på om oppfølgeren Sinister 2 er like bra, går den fortsatt på kino flere steder i landet.

Hatchet III

HATCHET III (USA, 2013) Regi: BJ McDonnell

Festivalsjef Morten kom hjem fra London FrightFest i 2013 med denne filmen i ermet, og han omtalte den som den mest gory filmen i Ramaskriks historie. Det er den nok fortsatt. Hatchet II ligger også på Netflix, hvis du er sulten på mer blod og gørr.

John Dies at the End

JOHN DIES AT THE END (USA, 2012) Regi: Don Coscarelli

Det var knyttet store forventninger til Phantasm-regissørens første film på 10 år, og publikum virket veldig fornøyde med denne berg-og-dal-banen inn i en absurd verden.

Sightseers

SIGHTSEERS (Storbritannia, 2012) Regi: Ben Wheatley

Ramaskrik er ikke bare skummelt, det er også ofte koselig og rart, noe denne filmen er et godt eksempel på. Ta en tur ut på den britiske landsbygda, hvis du tør. For alt er sjelden bare fryd og gammen i Ben Wheatleys univers.

You're Next

YOU’RE NEXT (USA, 2011) Regi: Adam Wingard

2013 vil kanskje bli husket som det store home invasion-året på Ramaskrik, med både The Purge og You’re Next på programmet. Lås dørene, dra for gardinene, og se denne for å lade opp til årets film i sjangeren, Berkshire County.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s