Heavy Metal splatterfest!

Heavy Metal splatterfest, 80-talls Turbonostalgi, infiserte Chicken Nuggets med Elijah Wood og remake av en av de drøyeste skrekkfilmene de siste åra. Her har du de fire nye godbiter å se frem til på årets Ramaskrik.

Vi har saumfart festivaler, sett en hel haug med screenere og funnet et knippe filmer vi har lyst til å dele med dere. Vi jobber helt inntil festivalen med programmet så dette er den andre av flere bølger av filmer.

DEATHGASM. Det var nærmest feststemning på midnattsvisninga under London Fright Fest. Heavy Metal påkaller satan og all verdens ondskap gjennom besatte skiver og låter spilt baklengs. DET ER SANT, og utgangspunktet for Deathgasm. Regissør Jason Lei Howden har laga en Heavy Metal splatterfest fra New Zeland. Sjekk trailern.

TURBO KID. Dette er en av årets store snakkiser på festivaler og en film vi har ventet på siden vi viste kortfilmen «T is for Turbo» på Ramaskrik. Nå er de her med en helaftens spillefilm, en 80-talls nostalgitrip uten like. En blodig hyllest til 80-tallets action/sci-fi-filmer. Omtalt som Mad Max på BMX. Moro i salen, herlig soundtrack og god stemning.

COOTIES. Ingen Ramaskrik uten en film med Elijah Wood. Denne gangen en herlig horrorkomedie. Et mystisk virus angriper en skole og forvandler barna til killer zombies. En gruppe lærere forskanser seg inne på skolen og må kjempe for livet, mens skolegården er full av aggressive, kjøttetende småtroll! Det er klassisk, blodig og morsomt. Tips: ikke velg Chicken nuggets til denne filmen…

MARTYRS. Det er sjelden at en ordinær spillefilm faktisk overskrider grensen til å bli en sjelden ubehagelig og hjemsøkende opplevelse. Franske Pascal Laugiers Martyrs (2008) er en av få filmer som har klart dette. Den originale Martyrs er filosofisk, leker med religiøse ekstremiteter og er en lang og voldsom utfordring for selv den mest hardbarkede skrekkfilmentusiasten. Den er forfriskende og elegant samtidig som den er forstyrrende, provoserende og en særdeles ondsinnet voldtekt av sinnet. Filmen bør oppleves med minst mulig forhåndskunnskap. Spørsmålet er om remaken kan måle seg med utgangspunktet? Nysgjerrigheten pirrer og man undres om hvordan de har gått frem for å fornye og amerikanisere filmen. Det er ikke slik at vi tror filmen kan være en like genuint ubehagelig opplevelse som originalen, men vi håper den faktisk er litt mildere slik at vårt sinn ikke blir ødelagt på nytt.

 

Sammen med de seks første filmene vi slapp under Torucon tidligere i høst samt Villmark 2 og Sister Hell  har du halve filmmenyen. Resten kommer om ikke lenge!

Ikke glem å kjøpe festivalpakken med festivaltog, hotell og festivalpass!
Her kan du kjøpe festivalpass!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s