Ramaskrik på Kosmorama i Trondheim

Ramaskrik fortsetter å by på fantastiske filmopplevelser både vår og høst! 2.–8. mars finner Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival sted på Nova kinosenter, og vi er selvfølgelig til stede for å by på filmer i de sjangrene vi liker aller best. Denne gangen kan vi by på kjemperoboter, en uvanlig tidsmaskin, et innblikk i Japans underverden, en iransk vampyr, en varulv i Ville Vesten – og Sam Raimis klassiker The Evil Dead fra 1981.

Mandag 2. mars
19:30 The Evil Dead (Nova 4)
21:30 Time Lapse (Nova 4)

Tirsdag 3. mars
21:15 Blood Moon (Nova 9)
21:15 The Evil Dead (Nova 4)

Onsdag 4. mars
20:30 Time Lapse (Nova 4)
21:00 The World of Kanako (Nova 9)

Torsdag 5. mars
20:30 The World of Kanako (Nova 4)
21:00 A Girl Walks Home Alone at Night (Nova 9)

Fredag 6. mars
19:00 A Girl Walks Home Alone at Night (Nova 4)
21:00 Blood Moon (Nova 4)
23:00 Robot Overlords (Nova 4)

Lørdag 7. mars
16:30 Robot Overlords (Nova 4)
18:30 Time Lapse (Nova 4)
21:00 A Girl Walks Home Alone at Night (Nova 4)
23:00 The Evil Dead (Nova 4)

Søndag 8. mars
17:00 Robot Overlords (Nova 4)
19:00 The World of Kanako (Nova 4)
21:30 Blood Moon (Nova 4)

A Girl Walks Home Alone at Night

girl

En ensom, attraktiv og ikke minst hijabkledd vampyr er på jakt etter kjærlighet og blod. Byen kryr av prostituerte, halliker og narkolangere. Filmen glir avgårde i et bedagelig tempo, men har sine korte, eksplosive øyeblikk med blodig vampyrvold. Vi befinner oss i en merkelig, underbefolket, tegneserieaktig forstad til den iranske byen Bad City. Filmen er i svart/hvitt, med et iransk-amerikansk westernaktig lydspor iblandet iransk 80-tallspop. Alle snakker farsi, men ser ut til å være strandet i en Jim Jarmusch-film skrevet av Aki Kaurismäki.

A Girl Walks Home Alone at Night er Ana Lily Amirpours langfilmdebut som regissør. Hun har tidligere laget en lang rekke kortfilmer og er i tillegg en ivrig skateboarder, så hun står bak alle skateboardstuntene i filmen selv

Kjøp billetter her.

Blood Moon

blood

Vi befinner oss i en liten, fraflyttet grenseby i Colorado i 1887. En brokete forsamling reisende og en karismatisk revolvermann søker nattely på en skysstasjon, men i området befinner det seg også to ettersøkte mordere og bankranere. Som om ikke det er nok finnes det dessuten en langt dødligere trussel utenfor husveggene enn et skarve par banditter, en mytisk skikkelse som kun kommer frem når fullmånen er blodrød.

Blood Moon er en annerledes varulvfilm som på mesterlig vis blander horror og westerngenren. Her har vi alle ingrediensene på plass; godhjertede horer, fulle indianere som jukser i poker, bestialske drap og et grusomt monster som bare ikke vil dø!

Kjøp billetter her.

The Evil Dead

evil

Fem venner er på vei til en fjerntliggende hytte langt inne i skogen. De har leid den billig men usett, og allerede på vei dit opplever de illevarslende tegn. Når kjellerlemmen åpner seg på mystisk vis finner de en båndopptaker, en gammel bok og en usedvanlig dolk. Snart skal gamle ånder og demoner vekkes til live, og vennene står overfor en grusom død. Sam Raimis innovative splatterfest er en finurlig kombinasjon av gørr, slapstick, galskap og kreativ kameraføring. Filmen er utvilsomt en av de største klassikerne i skrekkfilmhistorien, og utallige filmer har latt seg inspirere av den.

Evil Dead II (1987) ble igjen banebrytende med ytterligere galskap og blodige effekter. I Army of Darkness (1992), den tredje filmen i franchisen, ble det komiske aspektet forsterket. Til tross for stjernestatus i Hollywood har ikke Sam Raimi glemt sine røtter. Nylig produserte han nytolkningen Evil Dead,og for tiden jobber han med TV-serien Ash vs. Evil Dead.

Kjøp billetter her.

Robot Overlords

robot

Det har gått tre år siden robotene invaderte jorden. Menneskene har fått operert inn sendere som sikrer at de holder seg innenfor sine sektorer, mens gigantiske drapsroboter patruljerer gatene. Sean har aldri gitt opp håpet om at hans far, som vervet seg til motstandsbevegelsen, fortsatt skal være i live. Da han sammen med sine venner oppdager en mulighet til å omgå senderne, begir de seg ut på jakt, både etter faren og på en konfrontasjon med sine fremmede motstandere. Regissør Jon Wright følger opp sin forrige film. Den innovative og humoristiske monsterfilmen, Grabbers, er nok en effekttung science fiction-film som blander action og humor.

I en Spielbergsk lek, i tradisjon med E.T., The Goonies og Super 8, følger vi ungdommer som står overfor overmakt, skurker og en fremmed motstander. Ytterligere undertema spiller på 2. Verdenskrigs okkupasjonsmakt og gettoer.

Kjøp billetter her.

Time Lapse

time

Time Lapse er en annerledes «tidsreisefilm». De tre vennene Finn, Jasper og Callie deler en leilighet, og Finn er vaktmester i boligområdet. Når en nabo ikke har gitt livstegn fra seg på en stund, låser de seg inn i leiligheten hans for å sjekke hvordan det står til. Der finner de et kamera koblet til en stor maskin. Kameraet er rettet mot vennegjengens vindu, og det har lenge fotografert dem – 24 timer inn i framtida! Gjengen forsøker først å tjene penger på denne oppdagelsen. Selvfølgelig begynner ting å skjære seg, og vennskapet mellom de tre slår sprekker.

Dette er regissør Bradley Kings debutfilm, og den har vunnet en mengde priser på ulike filmfestivaler, blant annet publikumsprisen på Fantaspoa i 2014.

Kjøp billetter her.

The World of Kanako

kanako

Etter å ha angrepet konas elsker ender Akikazu opp som både ekspolitimann og eksmann. En dag tar hans fraskilte kone kontakt og ber om hjelp til å finne deres sytten år gamle datter Kanako, som har forsvunnet. Jakten leder ham dypere og dypere ned i byens underverden, og gradvis avdekker han datterens hemmelige liv. Miljøet som møter han er brutalt, men Akikazu har også sine mørkere sider. Han benytter seg av alle midler for å komme til bunns i historien og få Kanako hjem igjen.

The World of Kanako er en dyster, voldelig og forstyrrende film som viser et Japan på sitt verste. Regissør Tetsuya Nakashima har tidligere gjort seg bemerket med Kamikaze Girls (2004) og Confessions (2010).

Kjøp billetter her.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s