Filmtips til Halloween!

Nå er Halloween rett rundt hjørnet og i den forbindelse er det ekstra mye skrekk og gru på kino. Her følger Ramaskriks tips til filmer å så på det store lerrettet i helga!

Bor du i eller i nærheten av Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø. Stavanger, Kristiansand eller Lillehammer kan du tjuvstarte Halloweenfeiringen med to reale skrekk-klassikere! Cinematekene viser Nosferatu: Eine Symphonie des Grauens av F.W. Murnau fra 1922, og remaken av Werner Herzog fra 1979, Nosferatu, nattens vampyr. Begge disse filmene er pensum for skrekkfilmfans og har du ikke sett dem på kino tidligere er det jommen meg på tide! 

Nosferatu1979-4

Nosferatu, nattens vampyr

Nosferatu

Nosferatu: Eine Symphonie des Grauens

En annen klassikerer som har funnet veien til kinolerrettet er Motorsagmassakren av Tobe Hooper fra 1974. Denne, ble i likhet med flere av filmene som ble vi vises på kino nå i helga, også vist på årets festival. Dermed får du nå en ny mulighet til å se dette mesterverket på kino hvis du gikk glipp av den på Oppdal. Sammen med Nosferatu er Motorsagmassakren en av de aller største klassikeren innen skrekkfilmen. Begge disse bør du se på kino! Sånn er det bare.

Motorsagmassakren

Motorsagmassakren

Oslo Kino drar i tillegg på med to andre gamle godbiter, Halloween og Nattsvermeren.

Andre filmer som er å få sett på kinoer rundt om i det ganske land er Annbelle, The Conjuring, The Quiet Ones, Dracula Untold, As Above, so Below og så klart det norske, og ikke minst trønderske bidraget til genren Utburd. Denne har ikke ordinær premiere før 14. november, men den settes opp på et stort antall kinoer på Den store kinodagen.

Utburd

Utburd

Advertisements

One thought on “Filmtips til Halloween!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s