Årets festivalgjester!

I år har vi ekstra mange filmskapere og skuespillere som besøker oss. Studente bak norges første helaftens masterfilm Utburd stiller mannsterke fra Trondheim. I tillegg har vi gjester fra Orkanger, Stavanger, Hammerfest, Sverige, Storbritannia, USA og Iran.

FredrikHanaFredrik S. Hana
Sammen med kamerater etablerte Fredrik Hana i 2009 produksjonsselskapet “Blæst”, og starta med tidlige lavbudsjettsfilmer som  Kjærlighetens forhud, BangkokStavanger og Transsexual Express.
Hana lager filmer som bruker litt sterkere virkemidler enn den gjennomsnittlige kortfilmen i Grimstad. I intervju sier Fredrik at filmteamet har en ironisk distanse til filmene som andre kanskje ikke har.
«Vi satt bare og lo av opptakene underveis. Jeg tror ikke jeg klarer å se det samme som andre ser i filmene», forteller han. For ham har det handlet om å dra teppet til sides og utforske det som oppfattes som ekstremt.
Fredrik  har uttalt at han er mer interessert i det cinematiske språket fremfor konkret dialog. Noe som er veldig tydelg i Autumn Harvest. En film som for tida vises på festivaler verden over, akkurat som forgjengeren Angst, piss og drid.
Fredrik har og  hatt regi på musikkvideoer til banda Årabråt, Haust og ikke minst til bandet Kvelertak der videoene Månelyst og Mjød har fått mye oppmerksomhet.

BonitaAmericanBurgerBonita Drake, Charlie Petersson og Benjamin Brook
Regissør Bonita Drake besøkte Ramskrik i 2013 med en Work-in-progress på filmen American Burger som vises i årets festival. Hun har både regi og manus på filmen sammen med sin mann Johan Bromander. Det er hennes debut-film, men til tross for at debuten er med en tongue-in-cheek skrekk-komedie, så er hun selv ikke spesielt glad i skrekkfilm. Det stoppet henne ikke fra å øse 80 liter blod utover sine skuespillere under innspillingen av American Burger. To av de som slapp unna de mest blodige scenene var Benjamin Brook og Charlie Petersson som også er med til Oppdal. Benjamin er for tiden å se i musicalen The Book of Mormon på West End i London, men har tatt seg tid til en snarvisitt på Oppdal sammen med skuespilleren Charlie Petersson fra Sverige.

BlackHeartsChristian Falch og Sina
Orkdalingen Christian Falch startet produksjonsselskapet Gammaglimt i 2003. Han har siden produsert en lang rekke dokumentarfilmer som er vist på festivaler og kino i inn- og utland i tillegg til en rekke tv-kaneler rundt om i verden. Falch produserer også film for Trondheimsselskapet Faction Film, og kinogjengere kunne se navnet hans på filmen Two Raging Grannies tidligere i år. Han gjestet Ramaskrik sist i 2012 med film Eksorsisten i det 21. århundre.

Sina er mannen bak black-metalbandet «From the Vasteland». Han er fra Teheran i Iran, og det er ikke det enkleste landet å være black-metalmusikker i. Han er en av hovedpersonene i dokumentaren BlackHearts som er produsert av Gammaglimt og Christian Falch. Sina har nå flyttet til Orkdal i Sør-Trøndelag og arbeider for tiden med nye album fra Irans hardest arbeidene metallband!

Bilde fra innspillingen.

Reinert Kiil
Reinert Kiil er en norsk regissør og rekvisitør fra Hammerfest. Han har en lang merittliste som rekvisitør som strekker seg over 10 år tilbake i norsk filmbransje. Norske spillefilmer som Kiil har jobbet på inkluderer bl.a Død snø 2, Hellfjord og kinoaktuelle 1001 Gram. Kiil produserer og regisserer egne kortfilmer og spillefilmer under psynonymet Kiil Produksjon, noe han har gjort siden han var 9 år gammel. Flere av kortfilmene han har regissert, er også blitt vist internasjonalt. Av spillefilmer er Kiil mest kjent for filmen Hora fra 2009. Filmen har innkassert flere priser internasjonalt og har blitt en kultfavoritt på undergrunnsfestivaler verden over.  I 2011 kom oppfølgeren Inside the Whore og vi gleder oss til å få en smakebit av hans neste spillefilm Huset under årets festival.

OliverFrampronJenHandorfOliver Frampton og Jennifer Handorf
Oliver Frampton gjør sin spillefilmdebut med filmen The Forgotten, men har 12 års erfaring fra tv-dramaet Life of Crime for BBC. Han er utdannet manus-forfatter og har skrevet manuset til filmen sammen med sin kollega James Hall. Oliver besøker Oppdal sammen med sin produsent Jennifer Handorf. Sammen har de et enormt nettverk, og han sier selv at det er 12 år med nettverksbygging som har gjort The Forgotten mulig. Nå jobber han på flere prosjekter, mer skrekkfilm, men også et nytt, stort tv-dramaprosjekt.

Elias Nonås, Astrid Thorvaldsen, Jonas L. Hustad, Thomas Lind, Rune A. Manstad, Eli Nygård, Ida Larsen, Jøran Johansen, Marte Ingvild Stordahl
Denne gjengen er folkene bak filmen Utburd som i høst får sin etterlengtede kinopremiere! De er de første studentene i Norge som har laget en heltaftens spillefilm som en del av et masterstudium og det får man si er å virkelig hoppe ut i filmbransjen! Det virker ikke som om det var avskrekkende heller, til tross for kalde og våte nattopptak og et meget stramt budsjett – flere av de har allerede fått flere oppdrag på nye filmer, så denne gjengen ser vi mer til.

Alexandre Philippe
Utdannet manusforfatter, men har gjort seg mest bemerket med sine underholdende og prisvinnende dokumentarer om populærkulturelle fenomener. Han var gjest på Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival i 2011 med sin film The People vs. George Lucas (vises på Ramaskrik) som handler om Star Wars-fansen og deres reaksjoner på de ”nye” Star Wars-filmene. Den ble godt mottatt av både publikum og Storm Troopers og er en av de mest sette dokumentarene på nettstrømmingstjenesten Netflix. Før årets festivalfilm Doc of the Dead lagde han også filmen The life and times of Paul the Psychic Octopus, blekkspruten som forutså riktig resultat i fotball-VM for noen år tilbake. Nå har han altså gjort et dypdykk inn i zombienes verden og kommer til Oppdal for å presentere sin siste film.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s