Første filmslipp!

En liten gavepakke til alle skrekkfilmfans i dag; hele seks filmer fra årets Ramaskrik-program! Blant de seks filmene vi slipper i dag finner du alt fra amerikansk splatter-humor filmet i de svenske skogene, britisk sosialrealisme-horror, ekte zombier og årets skrekk-klassiker. Vi kan også introdusere tre av årets gjester. Fra USA kommer Doc of the Dead-regissør Alexandre Philippe for å introdusere filmen sin og møte publikum. Noen husker han kanskje fra Kosmorama 2011 hvor han deltok med filmen The People vs. George Lucas. En sjeldent trivelig mann som vi gleder oss til å ha på besøk. Produsent Jennifer Handorf og regissør Oliver Frampton stiller også opp for å presentere sin film The Forgotten, en creepy og mørk film med en sjelden sosialrealistisk ramme i en hard britisk hverdag.

Årets skrekkfilmklassiker fyller 40år i år, og det er jo ingen alder! Motorsagmassakren holder seg godt selv om den også har fått en liten ansiktsløfting. Mange føler nok at de allerede har sett denne filmen, den må være en av de skrekkfilmene som er mest referert til, i hvert fall hvis man tar en titt på «Referenced in»-listen på imdb.com.

Har du ikke allerede kjøpt deg festivalpass, så bør du gjøre det nå. Oppdal Kulturhus står klar til å ta imot din bestilling.

FILMENE

AMBU_01-2
American Burger (Sverige, 2014 )91 min Regi: Johan Bromander, Bonita Drake. Engelsk tale, utekstet
En busslast med en amerikansk skoleklasse bestående av de sedvanlige jocks, cheerleaders og nerder er på studietur i Europa da de snubler over en mystisk hamburgerkiosk i de dype skogene i Kraketch. Etter en velsmakende lunsj hvor menyen består av 100% American Burgers går ferden videre til et bedriftsbesøk på The American Burger Factory, landets hjørnesteinsbedrift. Der innser de raskt den europeiske oppfatningen av amerikanske hamburgere er skremmende forskjellig fra det de er vant til… Turen går over i en kamp for å overleve. Hvem kommer til å ende opp i slakteriet? Vil nerder noen gang kommer til å score med cheerleaders? Klikker dannes, strategier formes og midt i det hele lærer de kanskje en ting eller to om vennskap, overlevelse, konsumerisme, kåte tenåringslyster og, kanskje viktigst, å aldri gå til en fast-food restaurant noensinne igjen. Best. Summer. Ever.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Among the Living
Among the Living (Frankrike, 2014) 90 min Regi: Alexandre Bustillo og Julien Maury. Fransk tale, tekstet
Det er sol og sommer. En guttegjeng – som tatt rett ut fra en Stephen King-oppvekstskildring, med de obligatoriske innslagene av briller og astmamedisin – skulker skolen for å bedrive relativt drøye pøbelstreker. På et nedlagt filmsett blir de vitne til en voldelig hendelse, men ingen voksne tror på dem. Pøblene leser jo skumle tegneserier, så det er nok bare fantasien deres som løper løpsk … Natta kommer, og den solfylte barndomsverdenen må vike for noe langt mørkere og slemmere. Guttene har sett noe de ikke skulle ha sett, og hevnen er grusom. Regissørduoen Alexandre Bustillo og Julien Maury har tidligere samarbeidet om filmene INSIDE og LIVID.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


The Canal
The Canal (Irland, 2014) 92 min Regi: Ivan Kavanagh. Engelsk tale, utekstet
Filmarkivaren David mistenker kona, Alice, for å være utro. En kveld følger han etter henne, og han får bekreftet at hun har en affære med en klient. Når hun ikke kommer hjem igjen, melder han henne savnet, og liket hennes blir snart funnet i kanalen som går gjennom landsbyen. David blir utpekt som hovedmistenkt, men han er sikker på at det er noe overnaturlig som står bak. Gjennom jobben har han nemlig fått se gamle filmklipp fra huset han og familien bor i, klipp som skildrer en skjebne påfallende like Alices. Han blir mer og mer oppsatt på å få bevist sin uskyld, mens tilstedeværelsen av en ond kraft i huset og nabolaget stadig øker i intensitet.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


doc_of_the_dead
Doc of the Dead (USA, 2014) 81 min Regi: Alexandre Philippe. Engelsk tale, utekstet
DOC OF THE DEAD Dette er årets dokumentarfilm! Doc of the Dead er et fascinerende, morsomt og ambisiøst prosjekt som analyserer og forsøker å finne ut hva som gjør zombier til et av vår tids store, populærkulturelle fenomen. Den ser på zombier i et historisk perspektiv, deres evolusjon på film men også hvordan de har spredd seg utenfor filmens verden til TV-serier, romaner og tegneserier. Utviklingen fra indiefilm til mainstream, fra trege til raske zombier og hvordan samfunnets uro gjenspeiles i zombiefilmen. Her er klipp fra de aller viktigste filmene og intervju med skaperne og aktører som George A. Romero, Bruce Campbell, Robert Kirkman, Tom Savini samt akademikere og forskere. Dette er den endelige dokumentaren om zombier og din guide til de levende døde.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


TF Still 2
The Forgotten (Storbritannia, 2014) 90 min Regi: Oliver Frampton. Engelsk tale, utekstet
Tenåringen Tommy flytter til sin far i en forlatt blokk preget av fattigdom og vold etter at hans mor blir borte. Mens faren kjemper sine egne demoner er omsorg for sin enstøing av en sønn ikke en del av planen hans. I sitt miserable soverom blir Tommy hver natt vekket av merkelige lyder som kommer fra naboleiligheten. Prøver noen å få hans oppmerksomhet? Hvem er i naboleiligheten?
Dette er en creepy og mørk film med en sjelden sosialrealistisk ramme i en hard britisk hverdag. Glitrende skuespill i et skrekkdrama som sitter som støpt. Ramaskrik er så heldige å få besøk av regissør Oliver Frampton og produsent Jennifer Handorf – begge kommer fra England til Oppdal.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


TCM-Restored-2
Motorsagmassakren (Usa, 1974)83 min Regi: Tobe Hooper. Engelsk tale, utekstet
40 år etter at Motorsagmassakren skremte vannet av publikum vender filmen tilbake til det store lerretet i denne nyrestaurerte utgaven.
Fem ungdommer er på biltur i det sørlige Texas. For å gjøre en kort historie enda kortere kan vi si at ting ikke går helt som planlagt og de ender opp med å bli jaget av en motorsagsvingende morder med blodig forkle og maske av menneskehud samt hans gravrøvende kannibalfamilie.
Motorsagmassakren er kanskje den mest notoriske av alle horrorfilmer som er laget. Til tross for at den inneholder overraskende lite blod og gørr, ble den, godt hjulpet av en svært god tittel, raskt selve symbolet på den farlige filmen. Resultat var at filmen ble forbudt i svært mange land, deriblant Norge. Til tross for filmens ry er det få som faktisk har sett dette lavbudsjettsmesterverket. Motorsagmassakren er en drivende effektiv skrekkfilm med en ubehagelig stemmning som overgår det aller meste som er laget i ettertid.

TRAILER|BILLETTER|IMDB


Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s