Ramaskrik på Kosmorama!

Årets Kosmorama-program er klart, og i år bidrar Ramaskrik med hele åtte filmer! Festivalen finner sted 28. april–4. mai i Trondheim, og hver eneste kveld er det mulig å kose seg med gode grøssere.

Vi har reist verden rundt og hentet det beste andre festivaler har hatt å by på gjennom det siste året, men vi har også funnet spennende ting i nærmiljøet. Vi er stolte over å kunne presentere premieren på den trønderske studentspillefilmen UTBURD under årets festival! Som vanlig har vi også en grøssende klassiker i hatten, denne gangen er det ROSEMARY’S BABY som trekkes fram.

Vi har lagt beslag på storsalen Nova 1 hver kveld fra mandag til lørdag, og hver dag vil en ny film fra årets program vises her. Vi grugleder oss og håper så mange som mulig tar turen til Trondheim for litt skrekkfilmpåfyll i vårsola!

Her er programmet:

Rama-babadookThe Babadook (Australia 2014) 92 min Regi: Jennifer Kent

THE BABADOOK er barnebokfiguren fra helvete som terroriserer familien i rekkehuset. Vi følger den utslitte enka og alenemora Amelie og hennes seks år gamle sønn. Gutten er redd for monstre i huset og har store adferdsproblemer. Det blir ikke bedre når mora leser nattahistorier om The Babadook. Filmen ble vist i Sundance og er en creepy godbit som får nakkehåra til reise seg.

Rama-ruin

Blue Ruin (USA 2013) 92 min Regi: Jeremy Saulnier

Dwight er en sliten og rufsete strandboms som bor i en bil og gjerne leter etter mat i søppelkassa. En dag får han vite at mannen som drepte begge foreldrene hans, skal løslates. Dwight får endelig en mening med livet – han skal hevne foreldrene. Blue Ruin er et klassisk og til tider svært blodig hevndrama, men med sine overraskende vendinger, sparsommelige dialog og særegne mørke humor føles den likevel nyskapende.

Rama-haunter

Haunter (Canada, Frankrike 2013) 97 min Regi: Vincenzo Natali

Lisa er tenåringen som opplever den samme dagen med familien om og om igjen uten å kunne forlate tomta huset står på, og først uten å vere klar over det. HAUNTER er skrekkfilmens svar på GROUNDHOG DAY, med ein touch av Sam Raimis THE GIFT. En klassisk spøkelsesfilm uten dei store sjokkeffektene, men med effektiv bruk av alle virkemidler i spøkelseshistoria. Abigail Breslin (som sjarmerte alle i LITTLE MISS SUNSHINE) overbeviser stort som tenåringsspøkelse.

Rama-rigor

Rigor Mortis (Hong Kong 2013) 105 min Regi: Juno Mak

Rigor Mortis fra Hong Kong er en skrekkfilm regissert av Juno Mak, og filmen er en hyllest til filmserien MR. VAMPIRE. Handlingen utspiller seg i en hjemsøkt bygård. Hovedpersonen Siu-ho, en tidligere vampyrjeger og skuespiller, har bestemt seg for å gjøre slutt på livet. Han blir imidlertid forhindret på grunn av forviklingene som oppstår i møtet med de andre beboerne, blant andre en eksorsist, en husmor med en tragisk fortid og en gammel dame med en tom kiste i leiligheten sin. Det går sakte men sikkert opp for han at alle rundt han er langt fra normale.

Rama-rosemary

Rosemary’s Baby (USA 1968) 136 min Regi: Roman Polanski

Et ungt par flytter inn i drømmeleiligheten i New York, klare for å starte livet sammen. Deres naboer, som først virker velmenende, bidrar til en stadig økende uro og bekymring. Når den unge kvinnen (Mia Farrow) blir uventet gravid, gjør hun alt i sin makt for å beskytte sitt ufødte barn og seg selv. Denne filmklassikeren fra regissør Roman Polanski har gitt publikum gåsehud i flere tiår. Nå er det din tur!

Rama-snow

Snowpiercer (Sør-Korea, USA, Frankrike 2013) 126 min Regi: Joon-ho Bong

Snowpiercer som er en sør-koreansk og amerikansk samproduksjon er det nærmeste du kommer et mesterverk innen action-sjangeren! Den fantastiske regissøren Bong Jong-ho har fått med seg et stjernelag av skuespillere fra hele verden. Medvirkende er blant andre Tilda Swinton, Ed Harris, Jamie Bell og Chris Evans. Et fullt passasjertog er eneste spor etter menneskeheten i en post-apokalyptisk ny istid. Motsetningene mellom de overlevende utvikler seg snart til en revolt.

rama-utburd

Utburd (Norge 2014) 75 min Regi: Astrid Thorvaldsen

Tenkt deg at du lever deg slik inn i en spøkelseshistorie at den blir virkelig. Forfatteren Adrian drar på hyttetur med barndomsvenninnen Kristine og tre andre venner. Han skriver om utburdene, de uønskede barna som ble satt ut i skogen for å dø. Sara lever seg inn i historien og sammen med tegneren Arild får utburden form på papiret. Samtidig skjer det rare ting i skogen rundt hytta….

Rama-witch

Witching & Bitching (Spania, Frankrike 2013)104 min Regi: Álex de la Iglesia

Dette er et heksebrygg av en film! Det som begynner som et kreativt kostymert ran, utvikler seg til noe langt mer diabolsk. På flukt fra politiet kommer ranerne til landsbyen Zugarramurdi, der innbyggerne er av det mindre trivelige slaget. Å komme seg unna politiet blir snart deres minste bekymring. Etter hvert trekkes også forfølgerne inn i strabasene, og det hele tar mer og mer av mot den store finalen.

Mandag 28. april
23.00 Rigor Mortis (Nova 1)

Tirsdag 29. april
17.00 Rigor Mortis (Nova 6)
20.00 Snowpiercer (Nova 8)
22.30 Rosemary’s Baby (Nova 1)

Onsdag 30. april
17.00 Rigor Mortis (Nova 6)
20.00 Rosemary’s Baby (Nova 5)
23.15 Witching & Bitching (Nova 1)

Torsdag 1. mai
18.00 Witching & Bitching (Nova 5)
20.30 Rosemary’s Baby (Nova 2)
23.15 The Babadook (Nova 1)

Fredag 2. mai
19.00 The Babadook (Nova 5)
21.00 Utburd (Nova 1)
23.00 Blue Ruin (Nova 1)

Lørdag 3. mai
17.30 Blue Ruin (Nova 4)
19.00 The Babadook (Nova 5)
20.30 Snowpiercer (Nova 1)
23.00 Haunter (Nova 1)

Søndag 4. mai
11.00 Blue Ruin (Nova 1)
15.30 Snowpiercer (Nova 7)
17.00 Witching & Bitching (Nova 5)
19.00 Haunter (Nova 1)

Billetter kjøpes på Kosmoramas hjemmesider, hvor dere også kan finne resten av festivalprogrammet.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s