Ramaskrik 2012 en suksess!

Ramaskrik 2012 ble den suksessen vi håpet på. Etter tre dager med film, gjester og presentasjoner sitter vi igjen med en skrekkelig god følelse.

1530 seter var fylt under festivalens 23 filmer i Oppdal kulturhus. Dette er en pen økning fra fjorårets 900. Både publikumsmessig og økonomisk nådde vi årets mål. Ramaskrik vokser og tilbakemeldingene er i all hovedsak positiv – både fra publikum og inviterte filmgjester.

Ramaskrik har blitt en festival for aktuell norsk og internasjonal horrorfilm. Åpningsfilmen Dunderland ga oss en flott start hvor filmskaperne presenterte filmen sin for første gang for et publikum. Regissør Nils J. Nesse, skuespiller Miriam Prestøy Lie og produsent Martin Bergholtz møtte et forventningsfullt publikum.

Miriam Prestøy Lie, Martin Bergholtz og Nils J. Nesse

Regissør Patrick Syversen og skuespiller Stig Frode Henriksen kom med hele TV-serien Hellfjord til et meget fornøyd publikum. Henriksen presenterte også ferske bilder fra den kommende Kill Buljo 2.

Danske Ronnie Frithjof kom med «Eddie – the sleepwalking cannibal» og publikum fikk historiene bak filmen. Den dansk/canadiske filmen ble et populært innslag under Ramaskrik 2012.

Irske Kevin Lehane kom til Oppdal med «Grabbers». Stor stemning på premieren fredag kveld da publikum møtte manusforfatteren før og etter filmen. Lehane besøkte Norge for første gang og kommer gjerne tilbake. Vi rakk å ta med oss vår irske venn en tur til Snøhetta viewpoint og man kan vel si det falt i smak. (Vi anbefaler å følge Kevin Lehane på Twitter for å lese hans betraktninger om Norge, Oppdal og Ramaskrik)

Kevin Lehane og Morten Haagensen

Nå er projektorene slukket og plakatene tatt ned. Kosmorama og Oppdal kulturhus tar et par dagers Ramaskrik-pause før vi vender fokus mot Ramaskrik-programmet under vårens Kosmorama, og etterhvert Ramaskrik i Oppdal neste oktober. Ramaskrik har kommet for å bli. Festivalen trekker mange tilreisende til bygda, får Oppdalsungdom inn i kulturhuset på kino og har på to år blitt en aktuell og sentral aktør i det norske horrorlandskapet.

Til slutt må vi rekke en stor takk til alle våre samarbeidspartnere og bidragsytere, våre entusiastiske frivillige, alle ansatte ved Oppdal Kulturhus og ikke minst vårt engasjerte publikum! Uten dere hadde det rett og slett ikke blitt festival!

Oss tållåst!!

Kevin Lehane var meget fornøyd med oppholdet på Ramaskrik!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s