Se årets festival-gjester!

Vi synes det er utrolig gøy at så mange tar turen til Oppdal og Ramaskrik! I år har vi hele 12 gjester som skal presentere fem forskjellige filmer og to prosjekter så ferske at de ikke er ferdige engang.

I år er det det den rykende ferske norske filmen Dunderland som åpner festivalen på Oppdal. Dunderland er en etterlengtet psykologisk thriller inspirert av virkelige hendelser og Dunderland Filmkompani presenterte utdrag fra denne filmen for et entusiastisk Oppdals-publikum under fjorårets festival. Nå kommer de tilbake med den ferdige filmen.

Produsent Martin Bergholtz, regissør og manusforfatter Nils J. Nesse og skuespiller Miriam Prestøy Lie vil være tilstede på åpningen.

Om Dunderland:
Året er 1695. En ung pike ved navn Johanne Nilsdatter beskyldes for hekseri. Bakbundet kastes hun i det bunnløse tjernet Djupkista i Dunderlandsdalen. Hun forsvinner i dypet og blir aldri funnet. I årene som følger rammes dalen av en rekke uforklarlige tragedier. Lokalbefolkningen mener en forbannelse hviler over stedet og forlater det isolerte dalføret. Tre århundrer etter den siste hekseprosessen ankommer et teaterensemble en nedlagt speiderleir i dalen for å sette opp et stykke om hekseprosessene i Norge. Men mørket sniker seg inn i ensemblet, og en morgen forsvinner stjerneskuespilleren…
Filmen er inspirert av virkelige hendelser.


Hellfjord
Den NRK-aktuelle tv-serien Hellfjord vises i sin helhet under festivalen. Hellfjord består av syv episoder regissert av seks forskjellige regissører.

For å sørge for kontinuitet har regissør Patrik Syversen hovedansvaret for regien av serien.
Sammen med en av seriens forfattere og skuespiller Stig Frode Henriksen, vil han være tilstede for å introdusere tv-serien og svare på spørsmål.


Eddie – The Sleepwalking Cannibal
”Årets beste Cannibalkomedie”, ”Ren Art-core”, ”Coensk galskap”. Dette skriver danske kritikere etter kinopremieren i hjemlandet, og triller meget gode terninger. Du møter den danske utbrente maleren Lars Olafssen som flytter til Canada for å bli lærer på en kunstskole. Her treffer han eleven Eddie som han etter hvert får et meget spesielt kunstnerisk forhold til. Humor, blod, original historie og Cohensk stil er stikkord for ”Eddie”.

Produsent Ronnie Fridtjof gjester festivalen og vil introdusere filmen.


Grabbers

Ramaskrik har vært på tur til London FrightFest for å plukke fersk og god festivalfilm til dere. Dette er en av våre favoritter fra London. En meteor lander i havet og noen sjømenn forsvinner. Lisa Nolan ankommer Erin Island for å etterforske saken sammen politikollega Ciaran O`shea. Det viser seg at øya er angrepet av aliens på jakt etter vann og blod. Det eneste våpenet de har er alkohol, og hele landsbyen samles på den lokale puben for å utkjempe slaget. En herlig horrorkomedie om et sjømonster som ikke tåler alkohol.

Manusforfatter Kevin Lehane gjester festivalen.


ABCs of Death
Tjueseks regissører. Tjueseks måter å dø på. ABCs of Death er en meget ambisiøs film med produksjoner fra femten land regissert av verdens ledende talenter i moderne sjangerfilm. Filmen er inspirert av lesebøker og består av tjueseks enkelte kapitler, et for hver bokstav i (det engelske) alfabetet. Regissørene ble tildelt hver sin bokstav og ble deretter gitt frie tøyler i å velge et ord for å skape en historie som involverer døden.

Fra Norge deltar regissøren Thomas Cappelen Malling (Kommandør Treholt og Ninjatroppen) med segmentet H is for Hydro-Electric Diffusion. Thomas vil være tilstede under visningen.


WORK IN PROGRESS

FANTEFILM PRESENTERER
Produksjonsselskapet Fantefilm er mest kjent for ”Fritt Vilt”-filmene og er for tiden kinoaktuelle med filmen ”Flukt”. De har mange spennende nye prosjekter på gang, blant annet ”Gåten Ragnarok”.

Produsent Martin Sundland og regissør Mikkel Sandemose kommer til festivalen for å presentere nye prosjekter.

KILL BULJO 2

Stig Frode Henriksen vil vise klipp fra den neste filmen om Jompa i oppfølgeren til ”Kill Buljo”. Filmen er delvis tatt opp i Thailand og har med skuespillere som Ingrid Bolsø Berdal, Triana Iglesias og selvsagt Stig Frode Henriksen.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s