DUNDERLAND ÅPNER ÅRETS RAMASKRIK

18 oktober braker det løs for andre gang og i år er det det den rykende ferske norske filmen Dunderland som åpner festivalen på Oppdal. Dunderland er en etterlengtet psykologisk thriller inspirert av virkelige hendelser og Dunderland Filmkompani presenterte utdrag fra denne filmen for et entusiastisk Oppdals-publikum under fjorårets festival. Nå kommer de tilbake med den ferdige filmen.

Om Dunderland:
Året er 1695. En ung pike ved navn Johanne Nilsdatter beskyldes for hekseri. Bakbundet kastes hun i det bunnløse tjernet Djupkista i Dunderlandsdalen. Hun forsvinner i dypet og blir aldri funnet. I årene som følger rammes dalen av en rekke uforklarlige tragedier. Lokalbefolkningen mener en forbannelse hviler over stedet og forlater det isolerte dalføret. Tre århundrer etter den siste hekseprosessen ankommer et teaterensemble en nedlagt speiderleir i dalen for å sette opp et stykke om hekseprosessene i Norge. Men mørket sniker seg inn i ensemblet, og en morgen forsvinner stjerneskuespilleren…

Filmen er inspirert av virkelige hendelser.

Produsent Martin Bergholtz, regissør og manusforfatter Nils J. Nesse og skuespiller Miriam Prestøy Lie vil være tilstede på åpningen.

 

Hellfjord
Den NRK-aktuelle tv-serien Hellfjord vises i sin helhet under festivalen. Hellfjord hadde premiere under verdens største sjanger-festival, Fantastic Fest, I Texas natt til torsdag, og produsent Kjetil Omberg kunne melde om fantastisk respons fra publikum med et lite utdrag fra tilbakemeldingene på nettsamfunnet Twitter:

Vi hadde premiere på HELLFJORD i Austin i går, Twitter likte det de så :o)” (Kjetil Omberg via Facebook)

«HELLFJORD was hellfjorking awesome!! Hilarious cop show plays like Hot Fuzz meets Twin Peaks. Just plain brilliant.»

«Ended my #FF2012 with Hellfjord, which I did not know walking in was 3 1/2 hours of a 7 episode TV show. Favourite thing of the fest though!»

«HELLFJORD: insanely smart, silly, surreal & hugely entertaining. Hits Norwegian TV next week & we just watched all Season 1.»

«Holy crap. Hellfjord Hellfjord Hellfjord. This show is BRILLIANT. The next Twin Peaks comes from Norway.»

«HELLFJORD: a really fun, dark, sticky show.»

FILMPROGRAMMET
Festivalen har brukt de siste 5 månedene på å jobbe frem et program vi er meget stolte av! 20 filmer fra alle verdensdeler er med. Med blodferske filmer som kun har vært vist på høstens store festivaler som Toronto International Film Festival, Fantastic Fest og London Fright Fest vil vi vise at Ramaskrik  er2 et spennende tilbud til skrekkfilmentusiaster fra hele landet.

I tillegg til aktuelle før-premierer som Sinister, Possession og Tim Burton’s etterlengtede Frankenweenie 3D (premiere først i januar 2013) presenteres filmer fra hele verden.

Juan of the deader en zombie-film fra Cuba hvor frykten for zombier ikke trenger å være så stor når man allerede har overlevd Castro’s regime.

Maniac er en remake av filmen med same navn fra 1980, og viser (så vidt) Elijah Wood som en skalperende seriemorder. Filmen er filmet i “point-of-view”, bokstavelig talt, og vi ser sjelden hovedkarakteren selv, men kommer desto nærmere innpå hans offer. Festivalens kanskje røffeste opplevelse!

Eksorsisten I det 21. århundre er ingen skrekkfilm, men en dokumentar om virkelighetens demoner og eksorsister. Filmen er produsert av Gammaglimt AS på Orkanger filmskaperne Christian Falch og Fredrik Horn Akelsen gir oss et innblikk den katolske kirkens relativt ukjente praksis med demonutdrivelse. Scenene med den Columbianske kvinnen Constanza som mener hun har vært besatt av en demon de siste 15 årene, er ikke ulike de scenene vi kjenner fra utallige fiksjonsfilmer om temaet og får nakkehårene til å reise seg.

Filmen hadde verdenspremiere på Fantastic Fest i Texas, og har Norgespremiere under Bergen internasjonale filmfestival rett før den vises på Ramaskrik i oktober.

Dette er bare noen av de mange filmene vi viser i år, og vi håper og tror at det skal være noe for enhver smak.

FOR FULLSTENDIG FILMPROGRAM KLIKK HER!

Advertisements

One thought on “DUNDERLAND ÅPNER ÅRETS RAMASKRIK

  1. Tilbaketråkk: Klart for nord-norsk skrekk | Norskfilmutvikling.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s