Hellfjord til Oppdal!

Vi er kjempestolte av å kunne vise tv-serien Hellfjord i sin helhet under årets festival!!

Produsent Kjetil Omberg besøkte festivalen i fjor og kunne da gi vårt entusiastiske publikum en liten forsmak på serien i form av klipp fra første episode og historier fra produksjonen.

Hellfjord har også blitt plukket ut til å representere Norge på den største filmfestivalen for skrekk- og fantasyfilm i USA, Fantastic Fest, som starter i Austin, Texas, 20. September.

Hellfjord er fortellingen om den urbane, ridende politimannen Salmander – en stolt andregenerasjons innvandrer fra Pakistan – som på uheldig vis skyter hesten sin foran barnetoget på Karl Johan, en vakker dag i mai. Det politisk korrekte Norge sliter med å sparke Salmander og omplasserer ham heller til et sted han kan gjøre mindre skade. Til nord. Langt nord. Til Hellfjord.

Hellfjord er befolket av den typiske nordmannen; fordomsfull, sneversynt og generelt engstelig for alt som er nytt. Pakistanere har beboerne lite forhold til, men at han er søring, det er definitivt ikke bra. Likevel finner Salmander på sett og vis en plass som stedets eneste politimann og det på en måte at vi nesten aner idyll.

Men bare nesten. For stedet har en hemmelighet som vil kunne endre tilværelsen kraftig. En hemmelighet den årvåkne politimannen får snusen i …

TENK; TWIN PEAKS MØTER HOT FUZZHIMMELBLÅ.

I rollen som Salmander møter vi komiker Zahid Ali, mens hans noe underlige makker Kobba spilles av Stig Frode Henriksen, kjent fra filmer som Kill Buljo og Død Snø. Actiondronning Ingrid Bolsø Berdal spiller Hellfjords snushane og journalist Johanne. Bergmannskuespilleren Thomas Hanzon er Bosse Nova, direktøren for hjørnesteinsbedriften Hellfish, Mens Maria Bock og nykommeren Pihla Viitala gestalter henholdvis Tante Kose og Riina – den finske postordrebruden med en hemmelighet.

Serien har premiere på NRK i oktober.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s