Ramaskrik under Kosmorama 2012

Vi er stolt og glad over å kunne presentere årets Ramaskrik-program! Vi har satt sammen et knippe på 8 ferske filmer innen genren horror, sci fi, thriller, og exploitation. I år har vi to hovedtemaer vi fokuserer på: «månen» og «huset».

IRON SKY
Iron Sky er årets mest etterlengtede film for oss som liker science fiction, action, humor og nazister på film. Det har tatt ca 6 år å realisere prosjektet, og nå er den altså klar for å erobre Norge. Vi i Kosmorama og Ramaskrik er stolt og glad for å ha fått en førpremiere på Iron Sky. Ryktet sier at filmen er både morsom og utrolig vellaget. Obs den vises kun en gang under festivalen. Be there!

APOLLO 18
Ifølge historiebøkene var Apollo 17 NASAs siste bemannede ferd til månen. Det du får se her er den udokumenterte og strengt hemmelige ferden til Apollo 18, hvor to astronauter ble sendt tilbake til månen. Dette oppdraget som ble støttet av det amerikanske forsvarsdepartementet avslører sjokkerende fakta om månen og hvorfor vi aldri har reist tilbake.

THE WOMAN IN BLACK
Stilmessig klassisk Hammerfilms spøkelseshistorie fra det Victorianske England.

Daniel Radcliffe (Harry Potter) spiller en ung advokat som blir sendt til en liten kystlandsby for å gjøre opp et dødsbo. Lokalbefolkningen advarer ham om at det spøker i huset, men advokaten kjenner ingen frykt, til å begynne med, men så!

THE AWAKENING
England 1921. Første verdenskrig er slutt og England slikker sine sår.

Florence Cathcart har gjort det til sin livsoppgave å avdekke bedragere som hevder de kan prate med de døde, falne under krigen. Florence er ateist, høyt utdannet, har skrevet bøker som taler tro og religion midt imot. En dag får hun i oppdrag å undersøke rykter om at det spøker på en gammel kostskole. The Awakening er et vakker, spooky og vellaget kostymedrama.

LIVID
Tre ungdommer bryter seg inn i et hus der det ligger en gammel dame i koma. De er på jakt etter en verdifull skatt som det ryktes at damen har gjemt i huset sitt. I Livid blir vi tatt med inn i et surrealistisk mareritt der huset fanger og forvandler deg. Filmen er laget av franskmennene Alexandre Bustillo og Julien Maury som laget den særs voldelige Inside som Kosmorama viste i 2009.

11.11.11
Filmen tar for seg fenomenet 11.11, at man begynner å se denne tallkombinasjonen overalt i dagliglivet gjerne etterfulgt av uforklarlige hendelser. Teoretikere mener at 11.11. er en advarsel fra det hinsidige en formaning om å våkne opp. Forfatteren og religionsskeptikeren Joseph Crone (Timothy Gibbs) opplever gjentatte ganger på kort tid 11.11 fenomenet og da hans strengt religiøse far ligger for døden, drar han til Barcelona i Spania for å finne svar.

KILL LIST
To tidligere spesialsoldater har vanskeligheter med å tilpasse seg det normale forstadslivet. De tar på seg et oppdrag med å ta livet av 3 personer. De får en «Kill List» og starter på oppdraget som om det var en helt vanlig malerjobb. Arbeidsgiveren viser seg å vite overraskende mye om de to soldatenes tidligere liv, og snart tar oppdraget en lei vending. Kill List er en hard og brutal britisk thriller fra regntunge nord-England.

CORMAN’S WORLD
Roger Corman er mannen som har skapt karrierene til storheter som Jack Nicholson, Martin Scorsese og Ron Howard. Han har produsert ca 400 filmer og stått selv for regien på nærmere 60 av dem. I denne meget underholdende dokumentarfilmen får vi være med inn i Cormans univers av monstre, tidvis dårlige spesialeffekter, nakenhet og tonnevis med sjarm. Roger Corman er kongen av Amerikansk B-film og i denne filmen får du se hvordan han ble det.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s