Mads «M» Eriksen presenterer H.P. Lovecraft

Lesere av tegneserien «M» er godt kjent med Mads Eriksen og hans kjærlighet til film og popkultur. Da vi i Ramaskrik spurte om han hadde lyst til å velge seg en film til programmet som han kunne presentere, var han rask med å velge seg The Whisperer in Darkness.  Vi hadde ikke hørt om filmen tidligere og syntes det var et spennende valg. Filmen er basert på forfatteren H.P. Lovecrafs novelle Hvisk i mørket fra 1930 som Mads har et nært forhold til. I tegneserien sin «M» har H.P. Lovecrafts monster «Cthulhu» dukket opp som en føljetong der M tar monsteret med seg hjem og har det som kjæledyr, til Madammens store fortvilelse.

Om The Whisperer in Darkness sier Mads:

Mitt første møte med H. P. Lovecraft fant sted da jeg var tretten-fjorten år. Vi skulle teste rollespillet «Call Of Cthulhu» til uka, og spillelederen hadde gitt oss novellesamlinga «Tingen på terskelen og andre hårreisende historier» i hjemmelekse. Høststormen ulte utenfor soveromsvinduet, og jeg var alene hjemme, krølla sammen i saccosekken med en kopp kakao. Den femte og siste novellen, «Hvisk i mørket» («The Whisperer in Darkness», 1930) sementerte mitt forhold til Lovecraft gjennom å skremme badevannet av meg. Her var alt på plass: navnløse redsler som luska rundt mørket; rykter om tidløse og fryktelige guder som utålmodig venter på å få slite verden i stykker; den kyniske akademikeren som fnyser foraktelig ved tanken på den slags overtro. Og som først skjønner at han har tatt skammelig feil, så alt, aaalt for sent.

Forventningene var derfor store til The H. P. Lovecraft Historical Societys tolkning av denne novellen, særlig etter deres snertne stumfilmversjon av «The Call of Cthulhu» (2005). Denne gang har de forflytta seg både filmteknisk og stilistisk noen tiår frem i tid, i tillegg til å våge seg noen skritt til siden for originalhistorien, og det med stort hell. Regi, skuespillere, kulisser og effekter imponerer stort, særlig med tanke på budsjettet denne typen film opererer med. Dette er en virkelig godbit jeg med glede anbefaler for enhver Lovecraft-fan, og en film jeg tror selv Shub-Niggurath, skogens sorte geit med et tusentalls avkom, ville ha satt pris på. Iä! Iä! og god fornøyelse!

Mads Eriksen


På Ramaskrik har Mads nå stilt ut sine originaltegninger til denne Cthulhu-føljetongen og du som publikummer får en unik sjanse til å se hans populære tegninger på nært hold. Mads vil være til stede fra fredag under festivalen og signere sin nyeste bok i foajeen på kulturhuset.

Mads vil presentere filmen The Whisperer in Darkness fredag 28. kl. 17:00 i Storsalen.

Advertisements

One thought on “Mads «M» Eriksen presenterer H.P. Lovecraft

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s